Kisalföld logö

2018. 08. 21. kedd - Sámuel, Hajna 21°C | 32°C Még több cikk.

Tehetség nap igazi talentumokkal

Győr - Idén mintegy 160 diák vesz részt a győri Talentum Műhely munkájában. Pszichológus bevonásával, fejlesztő foglalkozások keretében segítik a tehetségek kibontakozását. A keddi, úgynevezett Tehetség Napon a Fiatal Tudósok Versenyén hazánkat Koppenhágában képviselő Gács Gergő és Sarkadi-Nagy Balázs mutatta be díjnyertes látásvizsgáló készülékét.
Mentler Mariann, a Talentum Műhely vezetője ismertette azokat a tanulmányi versenyeken született eredményeket, amelyhez a műhely szakmai munkája is nagyban hozzájárult Kanadától-Koppenhágáig. Az igazgató kiemelte, az unióban az ideit a kreativitás és az innováció éveként jegyzik. Az általános- és speciális képességek mellett fontos a kreativitás és az eredetiség, míg az ötletből alkotás lesz.

Mentler Marianna
Mentler Marianna

Merntler Marianna hangsúlyozta az alkotó munkára inspiráló családi-iskolai környezet fontosságát, amely – az ismeretek átadásán túl – gondolkodni, fejleszteni és alkotni is megtanítja a fiatalt. Mindjárt jó példát is hallottunk erre, két volt talentumos diák, Gács Gergő és Sarkadi-Nagy Balázs ugyanis tanulmányukkal, az éleslátás vizsgáló készülékkel képviselték hazánkat az unió 20. Fiatal tudósok versenyén.

Gács Gergő
Gács Gergő

A két jedlikes diák már egyetemi hallhgató, ám Gyenese László, felkészítő tanáruk ma is szívesen ellátja őket tanácsaival. A győri tehetség napon különböző helyszíneken mutatkoztak be a diákkörök a gyermekinformatikától a logikáig, de a legkisebbek komplex zenei tehetséggondozó műhelye is rendkívüli népszerűségnek örvend a Bartók óvodában.

Gyenese László
Gyenese László

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A kulcsa után mászott a férfi, megfulladt a szűk csatornában

Győr - Hihetetlennek tűnő fordulat történt a csatornában talált holttest ügyében: a vasárnap este… Tovább olvasom