Kisalföld logö

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -1°C | 3°C Még több cikk.

Tanösvényt avattak

Győr város környezetvédelmi bizottsága és a Kisalföldi Erdőgazdaság meghívására csaknem 400 diák érkezett a győri reggelen a Püspökerdőbe, ahol a már hagyománnyal bíró madarak és fák napja rendezvényén vettek részt.
Erdei játszótéren: A gyerekek imádnak a szabadban lenni.
Németh Zoltán, a bizottság elnöke érdeklődésünkre elmondta, hogy minden évben három helyi iskola tanulóit látják vendégül a „város tüdejének" is nevezett Püspökerdőben. A diákok rövid műsorral köszöntötték az ünnepet, s mielőtt szakemberek vezetésével sétát tettek volna a természetben, azt is megtudhatták, hogy kik nyertek idén a kommunális szolgáltató kft. által meghirdetett iskolai pályázatokon. A „Hogyan tenném szebbé iskolámat?" kategóriában a ménfőcsanaki Petőfi ÁMK tanulói végeztek az élen, őket a Kossuth Zsuzsa Leánykollégium, illetve megosztott harmadik helyen a gyárvárosi, a Móra-iskola és a Szabadhegyi Közoktatási Központ diákjai követték.

A városszépítési kategóriában pedig a marcalvárosi Arany János-iskola, a gyakorlóiskola és a Szabadhegyi Közoktatási Központ bizonyult a legeredményesebbnek.

A fiatal városatya reméli, hogy sikerül a felnövekvő generációnál elhinteni a természetszeretet magvait, s a gyerekek a későbbiekben is gyakran kilátogatnak az erdőbe. Az 1998-ban elkezdett fejlesztés eredményeképp több kilométer sétaút – a legújabb szakaszt most adták át, amely tanösvényként is szolgál –, tornapálya, szalonnasütő helyek, asztalok, sőt, még erdei játszótér is várja az idelátogatókat. A fejlesztések költségeit kétharmados arányban a környezetvédelmi bizottság állta.

Dr. Magas László, az Erdőgazdaság rt. vezérigazgatója kiemelte, sajnos nagyon nehéz megvédeni az erdőbe kihelyezett tárgyakat a rongálóktól, de a tönkretett játszóteret munkatársai már helyreállították. Annak érdekében, hogy a vandálok ne érezhessék magukat biztonságban, a vezérigazgató arra biztatná a győrieket, minél nagyobb számban látogassák a Püspökerdőt. Szerencsére a május eleji hosszú hétvégén ezernél is többen tettek így, s ez kifejezetten jó előjelnek tekinthető...

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tiszta vizet a győri Dunába

A győriek aggódnak egészségükért, felelősen gondolkodnak környezetük óvásáról, de a… Tovább olvasom