Kisalföld logö

2017. 10. 18. szerda - Lukács 12°C | 23°C Még több cikk.

Tankcsapda: Nem vagyunk ugyanazok

A hideggel együtt a Tankcsapda is megérkezett Győrbe, hogy felpezsdítse a rock állóvizét a városban.


Csípős hidegben, és az utcákra egyre jobban leszálló ködben tartottam a győri Ifjúsági Háza felé, ahol este a húrok közé csapott a Tankcsapda zenekar. A főbejárat előtt negyed hétkor már ott álltak a rajongók és feszülten várták, hogy kinyíljon az ajtó, és végre szemtől szembe álljanak kedvenceikkel.

Míg a zenekar tagjai az utolsó hangolást tartották, addig kedélyesen elcsevegtem Bakó Csabával, az együttes satójreferensével, a fiúk jó barátjával. Többi között az időjárásról is. Fázósan, de viccesen utalt arra, hogy mikor októberben elkezdték a koncertsorozatot, még mennyire jó idő volt.

Igen, minden változik, az időjárás, az emberek és természetesen a Tankcsapda is. A bandát 1989 februárjában alapította Lukács László, az együttes frontember. A korábbi tagok közül már csak egyedül ő az, aki megmaradt a Csapdában. A korábbi tagokat, Buzsik Györgyöt és Tóth „Labi“ Labancz Attilát újak váltották. Mai zenekar Molnár Levente „Cseresznyével“ és Fejes Tamással kerek.

A Tankcsapda Győrben - Fotó: Stróbli Norbert

Erre Lukács László is kitért, már egy meleg szobában ülve. Az elmaradhatatlan baseball sapkát mélyen a szemébe húzta, de még így is szimpatikusan elmélkedett a világ azon dolgairól, amik a Tankcsapda körül forognak.

- Hogy is lehetnénk ugyanazok, mint húsz évvel ezelőtt! Mi ugyanaz, mint húsz évvel ezelőtt? Majd ha valaki tud egy valamit mondani, ami épp olyan, mint két évtizede, akkor majd mi is és a dalaink is megmaradunk a réginek.


- Mi a titka, hogy hosszú-hosszú éveken keresztül fent maradt a banda?

- Talán az, hogy nekem, nekünk ez az életünk. Én 13 éves voltam, amikor először gitárt fogtam a kezembe. Utána pedig nem volt megállás. Zenéltem gimnáziumi bandában, egy egyetemistákból álló zenekarban, és ahogy magam mögött hagytam a katonaságot, megalapítottuk a Tankcsapdát. Emellett pedig az, hogy szeretjük ezt csinálni. Szeretünk zenélni, és ez a zeneszeretet minden akadályt elhárít, ami az együttes útjába kerül.

- Sőt, nem csak túléltétek az elmúlt két évtizedet, de a sikeretek fénye sem halványult egy cseppet sem.

- Egyrészt szerintem ennek az oka az, hogy a dalaink nem kizárólag a tiniknek szólnak. Olyan témákat éneklünk meg, ami épp úgy foglalkoztatja a fiatal fiúkat és lányokat, mint az idősebb apukákat és anyukákat is. Másrészt vannak olyan rajongóink, akik már a kezdetek kezdetén velünk voltak, és az idő során sem kopott ki belőlük a szimpátia. Nagyrészt belőlük áll a felnőtt rajongó táborunk.

- A legújabb korongot, a Minden jót azonban elég sokan kritizálják, hogy korántsem olyan kemény, mint az ezelőtti albumok. Sokan azt mondják, mintha már elfáradtatok volna.

- Nem, ez egyáltalán nem így van. Csupán ez egy könnyedebb hangvételű lemez, mint az előzőek voltak. Épp ezért talán azok a Tankcsapdások kedvelik, vagy érzik magukénak, akik a banda könnyedebb, lazább oldalát kedvelik. Ellentétében azokkal, akik a súlyos, komor oldalunkkal szimpatizálnak.

Arra a kérdésemre, miszerint a legtöbb rajongót érdekli, hogy mi Lukács László kedvenc Tankcsapda száma mosolyogva, így válaszolt:

- Az az igazság, hogy minden számot nagyon szeretek. Épp ezért nem emelnék ki egy dalt a többi közül. Mindegyik szerzeményem egy külön történet, emlék az életemben, óriási érzelemmel bírnak számomra. Nincsen kedvenc Tankcsapda számom, de azt is mondhatnám, minden Tankcsapda szám a kedvencem.

Odakint a színpadon eközben egyre több lett a tennivaló. Lukács Laci felugrott a színpadra, majd elmerült a zene és a Tankcsapda világába. Amiben igazán otthon érzi magát.

Olvasóink írták

 • 5. igazmondó 2009. december 09. 08:58
  „Ezt a tanksapkát még jegyzik valahol? Olyan banda akit a viva tévé lead, nem rock banda, hanem mainstream gagyi.”
 • 4. joebar 2009. december 08. 12:08
  „Szerintem meg nagyon jó lett a lemez. Kikelet!! <moderálva>”
 • 3. RickCartman 2009. december 04. 21:17
  „tényleg nem valami izmos munka cikk,olyan egykori Pajtás-újság szaga van," interjú a Neoton famíliával",vagy valami ilyesmi.”
 • 2. kikelet_ 2009. december 04. 20:40
  „"Másrészt vannak olyan rajongóink, akik már a kezdetek kezdetén velünk voltak, és az idő során sem kopott ki belőlük a szimpátia."
  ha így folytatjátok, az a kevés maradék is el fog tűnni..”
 • 1. kekec 2009. december 04. 16:20
  „Milyen ..<moderálva>.írta ezt? Hemzsegnek benne a hibák!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A 69 milliárd jó része uniós támogatás

Győr örül annak, hogy az elmúlt években 69 milliárd forint támogatás érkezett a városba. Tovább olvasom