Kisalföld logö

2018. 02. 20. kedd - Aladár, Álmos -1°C | 2°C Még több cikk.

Szupermarket épül az egykori adyvárosi buszdecentrum helyén Győrben - fotók

A kisalföldi megyeszékhelyen becslések szerint három tucat áruház várja a vásárlók rohamát, s úgy tűnik, továbbra is van kereslet újabb és újabb üzletekre. Szavazás.

Mielőtt belefolynánk a Győrben évek óta égő üzletnyitási lázba, érdemes kicsit foglalkozni az Adyvárosban épülő új diszkont ingatlanával, környezetével.

Előbb elköltözött a buszállomás, majd kétszer egysávos út épült

2007. január 1-ig itt működött a Kisalföld Volán adyvárosi decentruma. A műszak lejárta után ezen az állomáson nyolcvan busz parkolt éjjelente, de a győri közútfejlesztések érdekében végül az Ipar utcai Volán-telepre kellett költöztetni a járműveket.

A győri Szauter utca meghosszabbítása egy hónap híján öt éve készült el, az autósok 2008 januárjában vehették birtokba a bruttó 652 millió 718 ezer forintért épített utat.

A kétszer egysávos, 1116 méter hosszú aszfaltcsík megépítése 2007-ben a győri önkormányzat második legjelentősebb beruházása volt.


Szupermarket épül az egykori adyvárosi buszdecentrum helyén Győrben

A Magyarországon legrégebben működő diszkontlánc első üzletét építi Győrben

A Szauter utca közvetlen szomszédságában, az egykori autóbusz decentrum helyén épül jelenleg a Penny Market első győri üzlete. Utóbbi diszkont áruházlánc a német Rewe-csoport tagja. Érdekesség, hogy Magyarországon a Penny a legrégebben működő külföldi diszkont áruházlánc.

A német tulajdonú bolthálózat 191 üzlettel és közel 1400 féle termékkel, meghosszabbított nyitva tartással áll a hét minden napján vásárlói rendelkezésére hazánkban.

Igaz, megyénkben mostanáig "csak" négy (Sopron, Mosonmagyaróvár, Kapuvár, Csorna) megnyitott üzlettel büszkélkedhet a szóban forgó diszkont áruházlánc, Győrben az adyvárosi üzlet lesz az első Penny.

Mindez azt is jelenti, hogy rövid időn belül az adyvárosi és szabadhegyi lakók három szupermarket (CBA, Lidl, Penny) áruválasztéka és árkínálata közül választhatnak, miközben a közelben két COOP-bolt is található.

Több mint három tucat áruház várja a vásárlók rohamát a kisalföldi megyeszékhelyen

Marcalváros II-n a Mécs László utcában hasonló hármas verseny van alakulóban: a már vásárlók rendelkezésére álló Interspar és Tesco szomszédságában hamarosan megnyitja kapuit - akár még idén is - a negyedik győri Lidl.

Nagyon úgy tűnik tehát, hogy az utóbbi hat-hét esztendőben Győrben gomba módra szaporodó üzletek száma tovább emelkedik.

Számításaink szerint - barkács- és sportáruházakkal - együtt jelenleg több mint három tucat bolt áll a vásárlók rendelkezésére a kisalföldi megyeszékhelyen.

Igaz, néhány megvalósult győri áruház (Interfruct, Bricostore) tulajdonosa bedobta a törülközőt, s már vagy lehúzta a rolót, vagy rövid időn belül megteszi ezt a fájdalmas lépést.


Olvasóink írták

41 hozzászólás
 • 41. alison 2013. május 31. 15:35
  „Munkahely kellene, utána a bevásáróközpont. Sokadikán üresek az áruházak.”
 • 40. Grabowszki 2012. november 26. 16:27
  „38. tricse 2012.11.21. 12:20

  Egészségcentrum - minden, ami az egészség megőrzésével kapcsolatos.
  - masszázsok
  - különféle gyógymódok
  - előadások hiteles orvosoktól
  - boltok az egészséggel kapcsolatban
  - akár edzőterem
  - szauna
  - fitness
  - különféle orvosi rendelések

  Aztán rájöttem, hogy ez tök hülyeség. Ha egy átlagember azt sem tudja, mi egy egészségcentrum, miért is áldozna rá? Cigi, kávé, pia - ezek mennek, töménytelen mennyiségű zsé megy rá, de pl. C-Vitamint már nem tud venni magának az ember, vagy ha vesz, akkor ilyen <moderálva> 200 mg-osat, mert azt reklámozzák a tévében. De ha megkérded mi az a házmester, már mondja is a bor arányokat... :)

  Mindegy, csak egy <moderálva> ötlet volt.”
 • 39. vera2012 2012. november 21. 13:13
  „38. Gondolom azt, hogy ott mindenféle orvosi ellátás, terápia egy intézetben van.”
 • 38. tricse 2012. november 21. 12:20
  „Valaki mesélje már el mit is takar az egészségcentrum elnevezésű hely amit hiányoltok?”
 • 37. kisember1 2012. november 21. 07:42
  „25. Grabowszki 2012.11.20. 14:08
  Én egy egészségcentrumot jobban el tudtam volna képzelni oda, a tó partjára. Vagy valami közösségi házat. Persze abban lehet nincs ekkora pénz. :)

  Ez teljesen jogos lenne. Győrben nincs komoly egészségcentrum és közösségi ház sem.”
 • 36. Mankapunka 2012. november 21. 00:41
  „29-es írástól most leestem a székről. Úhhhhhhhhhh,fáj.

  "Fiatal vagyok még, de azért átlátom a dolgokat már." Ez most komoly,mert nem látom a végén a :) jelet.”
 • 35. mir 2012. november 20. 22:14
  „29. Krittyke92 2012.11.20. 17:38

  Nem töltik fel a tavat, lecsapolják kitakarítják aztán mehet vissza a víz.”
 • 34. Krittyke92 2012. november 20. 20:08
  „Drága venditti :) Elött vagy útóbb mindent tönkre fognak tenni ;) Én nem azt mondtam h most röktön durr bele és bumm.”
 • 33. vera2012 2012. november 20. 18:47
  „11. Goldmund

  Neved szerint aranyszád van, de abból nagyarul mondva szar folyik. Kivánom, hogy juss te is arra a sorsra, hogy azt kell enned, amit az általad panelproliknak nevezett embertársaid esznek, vagyis szerinted diszkont áras felvágottat. Olcsón is lehet egészségesen enni, próbáltad már? Ha egy márkás szalámit veszel, abban nincsen zsír? Honnan tudod, mit tesznek bele? Szégyelld magad!! Aki igy beszél, az ignorálja , hogy vannak embertársak, sajnos nem is kevesen, akik örülnek, ha olcsón tudnak bevásárolni. Különben én is azt teszem és egészséges vagyok. Azt hiszem, te könnyen keresed a pénzedet, ha nem kell azt nézned, hol kapsz valamit olcsóbban. Akik keservesen keresik a pénzüket, azok kétszer is meggondolják, mire adják ki. Nehogy most azt gondold, irigy vagyok, mert te márkás szalámit eszel. Edd, ameddig ki nem pukkadsz.”
 • 32. Cumulus 2012. november 20. 18:28
  „Most épül végre Győrben is Peny Market, az első. Teljesen korrekt, végre lehet majd a győrieknek is Penny marketben bevásárolni. Nagyon is jó árú/érték arányú termékei vannak. És nagyon jó helyen épül, mert könnyen elérhető helyen van rengeteg ember számára.
  29. A tavat éppen most kotorják ki és tavaszig rendezik a környezetét is. Jó reggelt kívánok! Ha annyira szeretsz odajárni, hogyhogy nem látod ami már legalább egy hónapja folyó munka???? he-he”
 • 31. venditti 2012. november 20. 18:25
  „Krittyke92!!! Olvassál már utána /Kisalföld vagy Kisalfold.hu vagy bárhol/ mielőtt ekkora nagy baromságokat írogatsz.
  A tó helyén semmiféle parkoló nem lesz. Kipucolják rendberakják és eddigi funkcióját tölti be csak kúltúráltabb formában...”
 • 30. állampógár 2012. november 20. 17:44
  „Egy occó kocsma kéne leginkább.”
 • 29. Krittyke92 2012. november 20. 17:38
  „Fiatal vagyok még, de azért átlátom a dolgokat már.Ez az egész számomra felháborító és zavaró.Halomra épülnek a bevásárlóközpontok és a hozzájuk "kötelező" szintű parkolók.Számomra a legfelháborítóbb a tónak a feltöltése, ami a homályba veszik... Mert az okosok kitalálták hogy parkolót kell oda építeni...Felháborító komolyan hogy mit művelnek már itt..! ott van mellette a Pizzéria , most akkor nevet kell változtatnia " tópart pizzéria " névről valami " modernebbre" ami megfelel a nagyságos uraknak/asszonyoknak és beilleszkedik a környezetbe??! Miért kellett szétszedni azt a környezetet..? Amit ráfordítottak erre az építkezésre,simán fordíthatták volna a tó kikotrására,rendbetételére.És még olcsóbb is lett volna,úgy gondolom.Én szerettem oda kijárni, szerettem a tópart nyugalmát,annak ellenére h ott megy mellette a vasúti sín és nagyobb a forgalom arra.Megvolt a maga varázsa...És most ez porba hullik...”
 • 28. dzsexon 2012. november 20. 15:35
  „én imádom a bablevest!”
 • 27. dzsexon 2012. november 20. 15:35
  „én imádom a bablevest!”
 • 26. rubeola 2012. november 20. 14:45
  „Na, most már aztán tényleg elég!!!! Felháborító, hogy ez a tetű városvezetés csak bevásárlóközpontokban tud gondolkodni. Nincs még elég? Bojkottáljuk, ne menjünk még a közelébe se, menjen tönkre a francba!”
 • 25. Grabowszki 2012. november 20. 14:08
  „Én egy egészségcentrumot jobban el tudtam volna képzelni oda, a tó partjára. Vagy valami közösségi házat. Persze abban lehet nincs ekkora pénz. :)”
 • 24. Joebacsi70 2012. november 20. 13:54
  „1. Túrabakancs 2012.11.19. 22:53

  Csak a kedvedért: Az elmúltkétésfélév és orbán a hibás.”
 • 23. 00044 2012. november 20. 13:46
  „Szeretem olvasni az olyan üzeneteket, akik a szabad verseny mellett kardoskodnak, mondván hulljon a férgese, jöjjenek csak a multik. Arra viszont nem gondolnak ezek a géniuszok, hogy vajon miért is éri meg ezeknek a cégeknek. Pl: fizetnek-e tisztességesen adót a központ költségvetésnek? Ha igen, akkor miért sújtják az embereket kedves vezetőink ekkora adókkal? Vagy talán oka lehet annak, hogy ennyire megadóztatnak Bennünket? Az adóelkerülő cégek vizsgálata tisztességesen megtörténik? Számonkérés van?”
 • 22. borsmenta 2012. november 20. 13:24
  „"A kisalföldi megyeszékhelyen becslések szerint három tucat áruház várja a vásárlók rohamát,"

  Győr akkora világváros, hogy úgy kell megbecsülni az áruházak számát. Vicces.”
41 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Őszi Táncgála háromszáz fellépővel Győrben

A győri amatőr művészeti csoportok, táncstúdiók és a táncos sportegyesületek produkcióiból álló… Tovább olvasom