Kisalföld logö

2017. 03. 25. szombat - Irén, Irisz 7°C | 13°C Még több cikk.

Születés Hete Győrben

Győr - Ahogy arról a Kisalföldben is olvashattak az anyukák, az idei évben hatodik alkalommal lesz Születés Hete! Győr első ízben csatlakozik az országos rendezvénysorozathoz egy rövidebb –két napos - program erejéig, mely néhány győri édesanya szervezésében, támogatók segítsége révén valósul meg.

A program:

MÁJUS 8. CSÜTÖRTÖK


Zichy-palota Családi Intézet (Győr, Liszt F. u. 20.)

18:00-20:30 Soma Mamagésa: A megváltozott férfi és női kapcsolati és viselkedési minták
(Ünnepélyes nyitóelőadás)
A Születés Hete - I. Győri Születés-napok programját Keglovich Ferencné, a Zichy-palota igazgatója nyitja meg.

Soma Mamagésa másfél órás előadását egy nyitott beszélgetés követi. (Ez a változás most történik, nagyon fontos a tudatosság.)
Soma előadására jegyek a Tourinform pavilonjában (Győr, Árpád u. 32., tel: 96/ 311 771) kaphatók elővételben. Belépőjegy ára: 1200 Ft.
Soma Mamagésa oldala (lwww.somamamagesa.hu)2008. MÁJUS 9. PÉNTEK

Zichy-palota Családi Intézet (Győr, Liszt F. u. 20.)

09:00-09:45 Zenebirodalom Hangoló
(Nyitott foglalkozás)

Dr. Kokas Klára nemzetközileg elismert módszerén alapuló, kisbabáknak és kisgyermekeknek szóló klasszikus zenei program bemutatása. A zene által hangolódunk egymásra és az előttünk álló nap eseményeire.

10:00-11:30 Noll A. Nandu: Sértetlen gáttal szülni
(Előadás és kötetlen beszélgetés)

Milyen tényezők (gátvédelem, testhelyzetek, táplálkozás stb.) segíthetik elő, hogy a szülés kitolási szaka élettani, a gát pedig sértetlen maradjon?
A gátmetszés - ez a „kis vágás", amit Magyarországon a szülések 77,4%-ánál megejtenek az anya gátján - egy 2-6 centi hosszú és 1-2 centi mély bemetszés. A leggyakrabban alkalmazott szülészeti műtét, amelyhez sok orvos és egyes szülésznők is makacsul ragaszkodnak, míg az anyák többségét ellenérzésekkel tölti el a gondolata. Valóban ennyi esetben szükséges volna a gátmetszés? Hogy lehet, hogy egyes kórházakban sokkal ritkábban nyílnak az ollók, s hogy az előadó (és egyben az azonos című tanulmány, a TAVAM-füzetek első kötetének szerzője), Nandu egy születésközpontban 802 szülésből csak 2 gátmetszéssel találkozott? Mik a gát épségben maradásával vagy sérülésével kapcsolatos tapasztalatok a háborítatlan szülések gyakorlatában? Milyen tényezők (gátvédelmi technikák, testhelyzetek, táplálkozás stb.) befolyásolhatják a szülés kimenetelét e tekintetben? Minderre és sok más kérdésre is hiteles kutatásokkal alátámasztott választ kaphatunk az előadás során.


12:00-13:00 Ónodi Ágnes: Babahordozás
(Előadás és bemutató)

Babahordozás kendővel vagy mással. Mire jó a mindennapokban? Mivel és hogyan? Egészségügyi szempontok. Beszélgetés egy elfeledett életmódról.

Hordozókendő tanfolyam! – Előzetes jelentkezés szükséges!!!
Az előadást követően kétórás tanfolyamok keretében lehet elsajátítani az elöl- (13:30-tól), valamint a csípőn és háton hordozás (16:00-tól) gyakorlatát. Mindkét tanfolyam két alkalomból áll. Az első alkalom lesz május 09-én, a második alkalom időpontját az első foglalkozáson egyeztetik a résztvevők. A tanfolyamokon max. 6 fő vehet részt.
Egy tanfolyam (két alkalom) díja: 3.800,- Ft.

Jelentkezés, információ: www.hordozo.hu, tel: 30/ 370 76 52

13:30-15:00 Dr. Herberger Mónika homeopata tanácsadó orvos
Terhesség, szülés, gyermekágy – a homeopátia nyújtotta lehetőségek
(Előadás)

Hogyan tehetjük életünk eme szakaszát természetesebbé, probléma-mentesebbé, szépségében megélhetővé mellékhatások nélküli, szelíd gyógymóddal?

15:15-17:15 Mezeiné Kemenczky Beáta dúla: Szülésre születve
(Előadás, kötetlen beszélgetés – záróprogram)

Egy dúla „bátorítója": Milyen lehetőségeink vannak ahhoz, hogy a szülés és a születés szép, szorongás- és félelemmentes élmény legyen?

A „szakmai" rész után értékeljük az I. Győri Születés Hete – Születés-napok két napos programját. Megbeszéljük, mit lehet jövőre jobban és hosszabban? Hogyan és kivel? Ha kedvet érzel ahhoz, hogy bekapcsolódj a jövő évi szervezésbe vagy a programba, feltétlenül gyere el!

A programok gyerekekkel is látogathatók. A pénteki napon a helyszínen a gyerekek szórakoztatásáról a Tappancs játszóház gondoskodik. Egészséges finomságokkal vár mindenkit a Piszkei Öko biobolt bio-büféje.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vasút, avagy a szabadtéri házasságtörés

Győr - A pöfögő masinák ürügyén többek között szó volt a görbe (vasút)vonalakról, a sártengerből… Tovább olvasom