Kisalföld logö

2017. 11. 25. szombat - Katalin 4°C | 14°C Még több cikk.

Szükség van a szépre - kiállítás munkahelyen

Az Esély Galéria harmadik kiállítását nyitották meg szerda.

A megváltozott munkaképességű, fogyatékos embereknek állást biztosító Esély Nonprofit Kft.-nél házhoz, pontosabban a munkahelyre viszik a művészetet.

– Szükség van a szépre. A festmények, más művészeti alkotások a hangulatot javítják, s ha a lélek emelkedettebb állapotban van, az segíti a test gyógyítását. Mi hátrányos helyzetű, fogyatékos embereket foglalkoztatunk, szeretnénk e téren csökkenteni hátrányukat, s az élet más területein is. Ezért gondoltunk arra, hogy a művészetet helybe hozzuk nekik. Ők is szívesen megnéznek egy-egy kiállítást, csak erre kevesebb lehetőségük van. Ezen változtattunk – mondta el Farkasné dr. Lukácsy Zita, a nonprofit kft. igazgatója és hozzátette, hogy kiállítás-sorozatuk a művészeknek lehetőséget ad a bemutatkozásra.

Tavaly októberben nyílt meg az Esély Galéria, akkor Szük Ödönnek, a Kisalföld már nyugdíjas fotósának képeit állították ki. Majd Barna Borbála festményeiből, üvegalkotásaiból rendeztek tárlatot. Ezúttal a Győri Alkotók Napóra Egyesületének alkotói gyönyörködtetik a kft. 172 dolgozóját. A 18 alkotó nyolcvan műve folyosókon, lépcsőházakban, néhány teremben látható karácsonyig a Lajta utca 38. szám alatt. Munkanapokon 6 és 18 óra között bárki bemehet megtekinteni a tárlatot. Utána valószínűleg a hajléktalanokat ellátó szolgálatnál, az értelmi sérültek napközi otthonában állítják ki a napórások alkotásait, ahogy a korábbi tárlatokból is vándorkiállítást szerveztek. Az igazgató kezdeményezésüket a buszokon elhangzó szavalatokhoz, a kivetítőkön látható operaelőadásokhoz hasonlította. Közelebb szeretnék vinni a művészetet a közönséghez. S a náluk kiállítók egy-egy művüket a kft.-nek ajándékozzák, így az Esély Galéria állandó darabjai is gyarapodnak.

Borkai Zsolt, Győr polgármestere a kiállítást megnyitva elmondta, hogy mindig örömmel látogat el az Esély Nonprofit Kft.-hez, mert ott olyanoknak igyekeznek munkahelyet teremteni, akiknek különben nem lenne esélyük elhelyezkedni, és emellett közösséget is építenek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Drámai történet - Kifosztás, közöny és emberség Győrben

Fiatalember esett össze vásárlás közben. Volt, aki kegyetlen közönnyel átlépett rajta, akik segítséget hívtak hozzá, pedig kifosztották. A járőrök elfogták az elkövetőket, de a történet vége mégis drámai. Tovább olvasom