Kisalföld logö

2017. 12. 14. csütörtök - Szilárda 0°C | 7°C Még több cikk.

Szolgáltatáskatalógus

A Sokoróalja központjában, a 2001-ben várossá avatott Téten kialakított közszolgáltatások katalógusát adja ki a kistérségi társulás.

Döntöttek pályázati terveikről is: többek közt turisztikai információs pontot, nyugdíjasfesztivált szeretnének.

A Téti Kistérség Sokoróaljai Önkormányzatainak Többcélú Társulása nemrégiben tartott ülésén elhatározta, hogy olyan kiadványt készít, amiben egybegyűjti azokat a közszolgáltatásokat, amelyeket a környéken lakók Téten vehetnek igénybe. A tervezett füzetben szerepel majd többek közt a munkaügyi központ kirendeltségének, az okmányirodának, a falugazdászoknak, a föld- és a gyámhivatalnak az elérhetősége és ügyfélfogadási ideje.

Szakács Krisztián, a társulás munkaszervezetének vezetője elmondta: a kistérség polgármesterei közös pályázatok beadásáról is döntöttek. A LEADER-forrásból uniós pénzt szeretnének ahhoz, hogy turisztikai információs pontot alakíthassanak ki az ide látogatóknak. Pályázati támogatással ismét szeretnék megszervezni a kistérségi nyugdíjasszervezetek részvételével évről évre megvalósuló kulturális fesztivált.

Olyan kistérségi napot is szeretnének rendezni, ahol a települések egyedi értékeiket felvonultathatnák: civil szervezetek fellépésekkel, a vállalkozások kóstoltatásokkal mutatkoznának be. Már készül az a pályázat is, amely révén a buszöblöket és -megállókat fejleszthetnék, felújíthatnák a sokoróaljai településeken.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pécsi áldozat: mécsest gyújtottak az emlékére a győri egyetemen

Megemlékeztek a Széchenyi Egyetemen a hallgatók arra a 19 éves fiatalemberre, akit agyonlőtt egy… Tovább olvasom