Kisalföld logö

2018. 01. 23. kedd - Zelma, Rajmund -2°C | 3°C Még több cikk.

Szociális boltok olcsóbb, hazai termékekkel

Győr - Kizárólag hazai termékeket: pékárut, húsfélét, zöldséget, gyümölcsöt kínál az a szociális bolthálózat, amely a gazdakörök szövetségének szervezésében működik. Reményeik szerint a megyeszékhelyen városrészenként, a közeljövőben pedig Mosonmagyaróváron és Sopronban is nyílik hasonló üzlet.

Szalontai Jenőné a Hédervári úton lakik, s mint mondja, neki szerencse, hogy még a piacig sem kell elbotorkálnia fájós lábával, szinte helyben megkap mindent.

Szombath Istvánnénak a kis hely és az elfogadható árak tetszettek meg elsőként, no és nem mellékesen a nyugdíjasgarzonban élő asszony esküszik a magyar termékre.

– Nálunk a garzonlakásban élők közül sokan főznek, szinte biztos vagyok benne, hogy velem együtt többen itt vásárolunk be – tudta meg a Kisalföld az asszonytól. – Kedvesek az eladók, személyes segítséget kapunk, az pedig önmagában megéri, hogy a friss hazai áruból főzött étel egészen más ízű, mint az import, nincs benne sok mesterséges anyag, ahogyan mi nevezzük, ilyen-olyan hozamfokozó.

Csete Lajosné kíváncsi volt az üzlet kínálatára, ezért jött el a tegnapi boltnyitásra. Fias Zoltánné boltvezető mutatta meg az érdeklődő asszonynak, hogy mit hol talál. Fotó: Harcsás Judit
Csete Lajosné kíváncsi volt az üzlet kínálatára, ezért jött el a tegnapi boltnyitásra. Fias Zoltánné boltvezető mutatta meg az érdeklődő asszonynak, hogy mit hol talál. Fotó: Harcsás Judit

Németh Viktor, a városrész képviselője elmondta: a kertvárosias hangulatú Révfalu közösségének mindenképpen nyereség a mostani boltnyitás, amellyel a belső piac, a gazdák is jól járnak. Az üzletnyitáshoz személyesen is gratulált Szakács Imre, a megyei közgyűlés elnöke, aki a gazdakörök kezdeményezését remeknek tartja.

– Személyesen is megkerestek már kistermelők, mert nyakukon maradt az áru – árulta el Szakács Imre, aki az első vásárlók között tetszetős, baráti árakról beszélt a megye első ilyen szociális boltjában.

Fenyőházi Tibor, a megyei Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének elnöke, főszervező a kiváló ízek és áruk mellett a versenyképes árakra esküszik. A legnagyobb nyereség a hazai, közelebb pedig a megyei áruk népszerűsítése, a címke pedig Győrben egyelőre két helyen: a Hédervári út 39/A és a Borsos Miklós u. 13. alatt, majd pedig Sopronban és Mosonmagyaróváron is önmagáért beszél.

Olvasóink írták

 • 4. TancsKaszabell 2009. június 26. 08:05
  „Sopronban tejet lehet automatából olcsóbban vásárolni ! Bizony nagy a forgalom előtte,és láttam a minap
  egy hölgyet aki,megszámoltam,12 db Balfivizes pille palackkal "vásárolt". Nagy létszámú családja lenne ?
  Nem,nem hiszem! Szóvá is tették neki,de ő nem igen zavartatta magát.Ilyen is előfordul,az emberek sokfélék.
  Nem is ez a fontos !
  Mindettől függetlenül itt az ideje,hogy ne pocsékoljuk el a hazai termékek jó részét és tegyünk valamit azért is ,hogy érdekeltséget ne a nem termeléshez az állatok leöléséhez hanem a területi ellátások biztosításához kapcsoljanak.Hatalmas mennyiségű élelem terem a kiskertekben is és ha valaki kiáll az utcára árulni akkor
  azt a hatóság zaklatja.Gyakran eszembe jut a régi piac árubősége és az áruk frissessége,az árukról nem is
  szólva.Ma oly annyira meg van "rendezve" a piac ,hogy nem igen látok ott kisembereket árulni a saját termékfeleslegeiket.A minap olvastam,hogy törvényt alkottak azzal a céllal,hogy "kihúzzák a szőnyeget a
  versenyhivatal alól". Nem a versenyhivatal az akadály hanem a lánckereskedelem !!!
  Miért ? Mert sem a termelő sem mi mint fogyasztók nem nyerünk csak vesztünk.A lánckereskedelmet bonyolítók meg kaszálnak!”
 • 3. bugriskin 2009. június 26. 06:05
  „Hát ilyen üzlet elkélne a falvakban is! Mert ott azon versenyeznek, hogy tudják a lakósságot jól megvágni! Kihozzák a METRÓ-ból az árut és egymást túlszárnyalják a árrés emeléssel. Akár csak a mozgó árusok kivéve a tejet áruló!”
 • 2. olvaso12 2009. június 25. 19:45
  „Kiváncsi leszek.majd télen,amikor az "olcsó"magyar zőldség nem igazán terem vagy csak "aranyáron",akkor majd mivel etetnek bennünket!!!!!Mert most is a magyar paradicsom 400-500 forint körül van,de lehet kapni külföldi fürtős paradicsomot 200-300 forint körüli áron...”
 • 1. pancser 2009. június 25. 19:20
  „Az a karfiol ami a képen látható mitől nőtt meg ilyen szépre? Holland hibridmagból kelt, import műtrágyával táplálták, a rovarkártevők ellen vegyszerrel védték, akkor mitől más? A hollandok tíz évvel tovább élnek ehhez mit szólnak a honvédők? Amúgy csinálják csak nincsen ezzel semmi bajom, de a jósnő szerű dumákat nagyon nem szeretem. Ja és a paradicsom, ahogy látom az is vszleg holland hibrid fürtös paradicsom, magyar földbe vetve.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Életet mentett az öv és a meder

Győr - Tovább olvasom