Kisalföld logö

2018. 01. 20. szombat - Fábián, Sebestyén -4°C | 6°C Még több cikk.

Szigorították a belvárosi behajtás feltételeit Győrben

A korábban kiadott belvárosi behajtási engedélyek érvényüket vesztik szeptember elsejével, utána már csak az újakat fogadják el az ellenőrök.

A belvárosi gyalogoszóna védelmében tervezett, távfelügyelettel, kamerákkal üzemelő beléptetőrendszer szeptember helyett várhatóan csak októbertől üzemel. A korábban kiadott behajtási engedélyek azonban érvényüket vesztik elsejével, utána már csak az újakat fogadják el az ellenőrök.

A behajtási engedélyekről szóló helyi rendelet módosításával a városvezetés reményei szerint csendesebb, tisztább lesz a győri belváros. Papíron már az is, a gyakorlatban azonban erre még egy hónapot várni kell. A beléptetőrendszer technikai elemeinek nyárra tervezett kiépítése ugyanis csúszik, a jelzőtáblákat már kitették, a fix zárások és süllyedő oszlopok viszont még nem kerültek mindenütt a helyükre.

A gyalogoszónát szabályozó rendszernek egyelőre csak az a része valósult meg, amely szerint szeptember elsejétől még kötöttebb időkorlátokkal hajthatnak be a jogosultak. Az összes engedélyt bevonta a város útkezelő szervezete, az elmúlt két hónapban pedig szigorúbb elbírálás után regisztrálta az új igényeket, illetve a zárt szakaszokra vonatkozó beléptetőkártyák iránti kérelmeket. Az új engedélyek szerdától használhatók, a közterület-felügyelők és a rendőrök már csak azokat fogadják el. Aki lejárt engedéllyel közlekedik, helyszíni bírsággal sújtható.

Miután az engedélyek és kártyák kiadása folyamatos, a számok pontos összehasonlítását csak később érdemes elvégezni, az azonban már most biztos, hogy kevesebben kaptak jogosultságot állandó behajtásra, mint korábban.

Olvasóink írták

  • 1. kisviragod 2010. augusztus 31. 13:07
    „Gondolom kérdések halmaza merül fel most...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Megyei Pedagógiai Intézet szakértői is készülnek a szeptemberre

Ezekben a napokban tesznek javítóvizsgát azok a tanulók, akik sikertelenül zárták az elmúlt tanévet. Tovább olvasom