Kisalföld logö

2017. 08. 19. szombat - Huba 19°C | 31°C Még több cikk.

Szemetet szedtek a horgászok - mit tegyenek a hulladékkal?

A hétvégén az újvárosi horgásztó környékén mintegy félszáz zsáknyi szemetet szedett össze az a hatvan horgász, akik a szezont úgy szerették volna elkezdeni, hogy a tó környékét megtisztítják.

A szemétszedéssel nem is volt gond, találtak mindent: autógumit, kidobott elektromos készülékeket, zacskókat, s persze sörösdobozokat is.

Ezeket külön gyűjtötték, s le szerették volna adni a Nép utcai szemétlerakónál, de ott közölték velük, hogy ezeket nem vehetik át.

Portálunkat keresték, mondván, ha nem tudnak mit csinálni, otthagyják az ötvenzsáknyi szemetet különválogatva a tó mellett – de akkor mi értelme volt a gyűjtési akciójuknak? A Komszol szemétszállítási vezetőjét sikerült elérnünk, aki megígérte: ebben az esetben, mivel nagyobb szabású társadalmi akcióról volt szó, még közbenjár a horgászok érdekében, de felhívta a figyelmet arra, hogy a hulladékudvarok ingyenes használata a lakosságra vonatkozik, a horgászegyesületeknek ezt a szolgáltatást meg kell fizetniük, s a szemetet a sashegyi lerakóhoz kell vinniük. Képünkön a horgászok az összeszedett szeméttel a lerakó előtt.

 
Fotó: Krizsán Csaba
Fotó: Krizsán Csaba

Olvasóink írták

 • 5. Goldmund 2011. április 12. 08:26
  „Azok után, hogy egy szemétszedési akció után kiderült, hogy ehhez ENGEDÉLYT KELLETT VOLNA KÉRNIÜK, én már semmin sem csodálkozom.”
 • 4. alkutya111 2010. március 31. 08:00
  „A KOMSZOL vezetése most is az alkalmatlanságáról tett tanúbizonyságot.
  A kvázi közterületeken végzett szemétgyűjtés ugyanaz a kategória, mint pl. a Dunapart vagy a Rábapart szemétmentesítése.
  Azokat a sajtó támogatása mellett Ön-PR akcióként kezeli a KOMSZOL. A kérdés csak az, hogy mi a különbség a kettő között?
  Talán a horgászoknak is ki kellett volna hívnia a sajtót a megfelelő támogatás érdekébe?
  Pár éve, tán tavaly is úgy működött ez, hogy a hulladéklerakóra beengedték vinni az így összegyűjtött szemetet, sőt több esetben - a csókosoknak - maga a szolgáltató ad logóval ellátott fehér vagy zöld zsákot, s volt rá alkalom, hogy a zsákokat a KOMSZOL járművei vitték el!
  Kíváncsi leszek, hogy a Holt-Marcalnál és a Duna-holtágnál lévő horgászok által összegyűjtött hulladéka hogyan jut el a lerakóba. Gyanítom, hogy a KOMSZOL segítségével.
  A nyilatkozó Komszol szemétszállítási vezetőnek - nem Sz.S. vagy S.J. volt az illető? - azt üzenem, hogy keressen új munkahelyet! Nem alkalmasak a beosztásukra.”
 • 3. pet 2010. március 30. 13:10
  „Szerintem igaza a Komszolnak! A gyűjtőszigeteknek nincs akkora befogadóképeségük, hogy pl. egy üzem ingyen oda hordja a szemetét. Valahol meg kell húzni a határt, különben a lakossági hulladéknak nem marad hely.Az egyesület meg ne engedjen szemetelőket a területére!”
 • 2. Agent 2010. március 28. 21:52
  „"A Komszol szemétszállítási vezetőjét sikerült elérnünk, aki megígérte: ebben az esetben, mivel nagyobb szabású társadalmi akcióról volt szó, még közbenjár a horgászok érdekében, de felhívta a figyelmet arra, hogy a hulladékudvarok ingyenes használata a lakosságra vonatkozik, a horgászegyesületeknek ezt a szolgáltatást meg kell fizetniük, s a szemetet a sashegyi lerakóhoz kell vinniük."

  Ahh, igazán példás hozzáállás, a "szemétszállítási vezető" ez esetben szerintem veheti a kalapját és mehet munkát keresni.”
 • 1. raffy2 2010. március 28. 21:35
  „aki eddig kidobta a szemetet,ezután is ki fogja dobni,és nem viszi el a hulladékszigetre.hiába ingyenes.ezentúl is ezt fogja tenni.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egétt a nádas Győrben - eldobott cigarettacsikk okozhatta a tüzet

Könnyen lehet, hogy eldobott cigarettacsikktől gyulladt ki a nádas Győrben, a kisbácsai Bálványoson… Tovább olvasom