Kisalföld logö

2016. 10. 26. szerda - Dömötör 8°C | 16°C

Széchenyi tér: Balogh időpontot vár

Győr - „A győri önkormányzat és a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség egymást kölcsönösen hibáztató hosszadalmas előkészítő munkálatai után érthetetlen, hogy a város miért húzza-halasztja az európai uniós támogatási szerződés aláírását a Széchenyi tér felújítására. Különösen annak fényében furcsa ez, hogy Győr régóta sürgeti a pénz átutalását, ráadásul 3 milliárd forintos fejlesztési hitelt készül felvenni" – mondta Balogh József, a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács elnöke, győri szocialista országgyűlési képviselő sajtótájékoztatóján.

A politikus emlékeztetett rá, hogy a kormány tavaly szeptemberben  csaknem 900 millió forintot ítélt oda a beruházásra, és most már csak minimális technikai formaságok szükségesek a megállapodás aláírásához. Ezt követően 300 millió forintos részlet azonnal lehívható lenne. Balogh  hozzátette: az önkormányzatnak július 11-ig kell a vonatkozó dokumentumokat benyújtani vagy halasztást kérni. A határidő elmulasztása a támogatás elvesztését vonhatja maga után. Az elnök megemlítette: Borkai Zsolt polgármester korábban szóban már nyilatkozott a június 26-i aláírásról, amit aztán visszavont.

A sajtótájékoztatón elhangzottakra a győri önkormányzat közleményben reagált. Ebben az szerepel: köszönettel veszik az aggódó figyelmeztetést. „A város eddig is előfinanszírozta a projektet, hiszen három éve várja a pénzt. Elképzelni sem tudjuk, miként fordulhat meg bárkinek a fejében, hogy ilyen hosszú várakozás után nem figyelünk oda a határidőkre. A folyamatosan változó, gyakran utólag módosított eljárási rendnek is mindig megfeleltek a  dokumentumok, minden teendőt időben megtettünk és ez nyilván most is így fog történni" – olvasható a közleményben.

Győr Megyei Jogú Város Önkormányzatának sajtóközleménye

Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata köszönettel vette az aggódó figyelmeztetést. Nem igazán értjük azonban, hogy mi a probléma, hiszen bőven a határidőkön belül vagyunk. A város eddig is előfinanszírozta a projektet, hiszen 3 éve várja a pénzt. Elképzelni sem tudjuk, hogy fordulhat meg bárkinek a fejében, hogy ilyen hosszú várakozás után nem figyelünk oda a határidőkre. A folyamatosan változó, gyakran utólag módosított eljárási rendnek is mindig megfeleltek a szükséges dokumentumok, minden teendőt időben megtettünk és ez nyílván most is így fog történni.

Olvasóink írták

 • 11. jbskovacs 2009. szeptember 09. 11:34
  „Kedves Olvasók!

  A Szociális és Munkaügyi Minisztérium szervezésében franciaországi és izlandi utakra lehet jelentkezni:

  http://www.hrportal.hu/c/szmm-tanulmanyutak-harmincmillioert-20090908.html

  Minden adófizető magyar állampolgár jelentkezését szívesen fogadják a válság közepette.

  Nagyszerű kezdeményezés, használjuk ki!”
 • 10. Elefánt 2009. július 03. 20:59
  „Lássátok, olvassátok a korábbi Kisalföld cikkeket!
  A beruházás engedélyei körül valami nincs rendben. Gecsényi L. és Figler A. nyilatkozata szerint elpusztították Győr középkorát. Az EU ilyenhez nem ad pénzt, mivel nemcsak az elköltést, hanem az összes hozzátartozó procedúrát (engedélyek) is vizsgálja. Még a végén kiderülne, hogy ki a húnyó! :-)))
  Inkább fizessenek Győr polgárai, mintsem ez feketén-fehéren kiderüljön! Ez lakosonként (a csecsemőket is beszámítva) kb 7.000 Ft fejenként!
  Hajrá!!!!!!!!!! Fizessétek be a pártkasszába! :-))) (Most még az van kiírva rá, hogy VÁROSHÁZA!)”
 • 9. zum 2009. július 03. 15:35
  „Azert nincs alairva a szerzodes, mert nincsenek meg a lenyult lovek eltuntetve!
  900 milliobol 10 db Széchenyi teret is fel lehet ujitani!

  Ha az unios penzeket lehivjak, akkor szigoru ellenorzes ala kerulnek. Ezek szerint ez nem erdeke Borkai urnak es a Fidesznek!

  Ne felejtsuk el, hogy a Fidesznek tobb milliardos tartozasai vannak.

  A kepletet rakja ossze mindenki maganak!!!”
 • 8. pmfc 2009. július 03. 13:00
  „Szegény Balogh azért siránkozik annyira, mert ők úgy gondolták, minden egyes márványlap letétele után lesz egy kis ünnepség. Aztán tessék. Két hónap alatt elkészült a tér, és még egy sört se tudott ingyen meginni ennek tiszteletére.

  Nembaj. Talán a Széchenyi hídon még át lehet adni valamit. Mondjuk egy korlátdarabot, vagy aszfaltcsíkot... :)”
 • 7. -upho- 2009. július 03. 09:59
  „Tegnap beinditottak a szokokutat, gondolom probauzem volt. Gyonyoru szep! Ranezesre nehany nap es elkeszul a ter, vegre tobb evtizedes kinlodas utan. balogjoska, ha 12 ev alatt nem sikerult elobbre lepnetek ezt a nehany napot bird ki turelemmel.”
 • 6. bugriskin 2009. július 03. 07:52
  „Nem mindegy, hogy kik fogják a söröshordót gurítani az indiai márványon? A sörből úgysem a halandó emberek isznak, Ők csak a kölcsönök levét isszák évtizedekig!”
 • 5. pet 2009. július 03. 07:46
  „Elmondom, miért aggódik a Balogh! Hogy a teret hamarabb adják át, mint ahogy a szerződés aláírása megtörténik. Ebben az esetben ugyanis nem lehet ott a Molnár Csabával együtt annak a térnek az átadásán, aminek elkészültét eddig csak hátráltatták és most, hogy látják, nélkülük is megvalósul, nem akarnak kimaradni a buliból.”
 • 4. TakácsTamás 2009. július 02. 22:15
  „Betojok, hogy a szocik aggódnak. Hónapok óta visszatartják a pénzt, előtte meg 12 évig tököltek az egész beruházással, most meg játsszák a színpadias türelmetlent. Nyilván Győr aláírja a szerződést, de hogy a Balogh aggódik? Ht, ez tényleg röhej!”
 • 3. Nahááát 2009. július 02. 20:40
  „Meg a nagy szakértelem... Ha bukják a támogatást, majd a Kormányra kenik, az okokat. Sajnos - ha bekövetkezik - nem ez lesz az első elvesztett támogatás...”
 • 2. bugriskin 2009. július 02. 18:56
  „"Sokat akar a szarka"!- de nem bírja a farka!”
 • 1. Eva- 2009. július 02. 18:22
  „Akkor miért nincs aláírva??!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Balesetet okoztak, majd elhajtottak

Győrben, június 25-én, 11.00 órakor a Szövő úton lévő Szatmári üzlet előtt szabályosan várakozó… Tovább olvasom