Kisalföld logö

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 11°C | 14°C Még több cikk.

Szabálytalan volt a megyei rendőrautó a sztrádán? - videó

Az Index írta meg olvasójuk észrevételét egy ˝pöffeszkedő˝ rendőrautóról az M3-as autópályán. Kiderült, a kocsi a Győr- Moson-Sopron Megyei Rendőr- főkapitányságé.

Az Index tudósítója szerint a rendőrautó huzamos ideig a belső forgalmi sávban haladt, ahogy fogalmazott: „Nem volt hajlandó a szélső sávba lemenni, hiába volt az szabad. Az sem zavarta, hogy lassan több tíz autó követte." Az esetről videót is készített, amely nagy port kavart a világhálón. A videó készítője felidézte a KRESZ-t is, amely szerint a „felmatricázott" kocsira is érvényes a jobbra tartási kötelezettség, kivéve, ha használja a megkülönböztető jelzéseit. Ám ebben az esetben erről nem volt szó. Felmerült az a kérdés is, hogy ha a rendőrautó a belső sávban haladt, előzésnek minősült volna-e, ha valaki a külső sávban – azaz jobbról – elhaladt volna mellette. Ugyanis a szabályok tiltják az előzést jobbról.


Időközben kiderült, hogy a rendőrautó a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság állományába tartozik. A megyei főkapitány a tudósítás és a videofelvétel alapján vizsgálatot rendelt el a körülmények tisztázásáért. Ennek eredménye alapján dönt majd a szükséges és indokolt felelősségre vonásról és annak a mértékéről.

Az Index szakértőket kérdezett arról, mit tehetnek az autósok hasonló helyzetben. Egyértelmű választ ugyan egyikük sem tudott mondani, de adtak pár megfogadható tanácsot.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Két nővért ütöttek el a győri kórház előtti zebrán

Munkába menet, a kórház előtti zebrán gázolt el egy autós két nővért csütörtökön. Egyikük… Tovább olvasom