Kisalföld logö

2018. 02. 19. hétfő - Zsuzsanna -5°C | 3°C Még több cikk.

Sokba kerül a roncsautó-elszállítás

A közterület-felügyelet májusban megkezdte az üzemképtelen, hónapokig a közterületen tárolt autók elszállítását Győrben.

Ez sokba kerülhet a gondatlan tulajdonosnak, mivel a szállítás 17.250, a jármű tárolása napi 1200 forintba kerül.

A jogszabályi változások miatt tavaly szünetelt a közterületeken hosszú ideje tárolt rendszám nélküli vagy lejárt műszaki engedélyes gépjárművek elszállítása. Az idén áprilisban megszületett rendelet azonban ismét lehetőséget ad az önkormányzatoknak, hogy megtisztítsák településüket az ilyen járművektől.

A Győri Közterület-felügyelet vezetője, Truka István tájékoztatása szerint májusban négy, az elmúlt héten újabb négy gépjárművet szállítottak be az Alcufer Kft. telephelyére.

Az elhagyott, üzemképtelen autót az Alcufer telephelyére szállíttatja a közterület-felügyelet. Fotó: Krizsán Csaba
Az elhagyott, üzemképtelen autót az Alcufer telephelyére szállíttatja a közterület-felügyelet. Fotó: Krizsán Csaba

– Nem az elszállítás a célunk, inkább az, hogy a tulajdonosok maguk rendezzék már nem használt gépjárműveik sorsát. Mi minden tulajdonost a szállítást megelőzően kétszer értesítünk. Először a járműre helyezünk ki felhívást, majd levelet küldünk, amiben leírjuk, hogy mi a teendő, s ha továbbra is jogosulatlanul tárolja járművét a közterületen, annak mi a következménye. A végső következmény a jármű elszállítása – magyarázta Truka István.

Arra is felhívják a tulajdonos figyelmét, ha nem akarja levizsgáztatni autóját vagy egyéb módon üzemben tartani, lehetőség van arra, hogy bevigye az Alcufer Kft. telephelyére. Ott jelenleg kilónként 25 forintot kap a járműért. Az ár a fém mindenkori világpiaci árától függ.

Először a járműre helyezünk ki felhívást, majd leírjuk, hogy mi a teendő, s ha továbbra is jogosulatlanul tárolja járművét a közterületen, annak mi a következménye - mondta Truka István, a Győri Közterület-felügyelet vezetője.
– Egyben egy hivatalos bontási igazolást kap a tulajdonos, amivel bemehet az önkormányzathoz, s lekerül a nevéről az autó és semmilyen további fizetési kötelezettség nem terheli őt. Ha mi visszük el a gépjárművet, nem kap pénzt, de még neki kell fizetni a szállítás, tárolás költségét is. Az a tapasztalatunk, hogy többségében valamilyen módon a tulajdonos rendezi a jármű sorsát – mondta el Truka István.

Május óta 8 autót szállíttatott el a közterület-felügyelet Győrben, s még további 10 eset folyamatban van. A járművek sorsa a tulajdonosuktól függ. Egy ezerkilós személyautóért 25 ezer forintot kap a tulajdonos.

Amennyiben a közterület-felügyelet szállíttatja be a telephelyre, maga a szállítás 17.250 forintba kerül, a tárolás napi 1200 forint.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A zsidó áldozatokért szólt az ima Győrben

Hatvanhat éve több mint 6000 zsidót hurcoltak el Győrből és a város környékéről. A mártírhalált… Tovább olvasom