Kisalföld logö

2018. 07. 22. vasárnap - Magdolna 19°C | 27°C Még több cikk.

Selényi Károly István tárlata Ménfőcsnakon

Selényi Károly István 1972-től foglalkozik aktívan képzőművészettel. Autodidakta, ösztönös kezdetek után szabadiskolai tanulmányok, mellett a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Karán diplomázott. Művészeti ismereteit, külföldi tanulmányutak tapasztalataival, többek között Skandináviában, Olaszországban és Párizsban bővítette.


Az 1970-es évek végén megismerkedett meg a szentendrei Vajda Lajos Stúdióval, melynek, 1978-től a tagja lett. Több, mint 30 évnyi kapcsolattartás révén Selényi Károly Istvánt a győri szentendreinek nevezhetjük, hiszen az ő személye a legfontosabb kapcsolódási pont Győr városa és Szentendréhez kötődő „Vajda Stúdió" művészete között.

Folyamatosan szerepel alkotásaival a hazai és nemzetközi tárlatokon, eddig közel 200 egyéni és csoportos kiállításon mutatta be alkotásait.

A képzőművészet területén festményeket, kombinált képeket, objekteket, szobrokat, sokszorosított és egyedi grafikákat, fotókat, videofilmet, performanceokat, installációkat és térberendezéseket készít. Az alkotás talányában fáradhatatlan. Hol kövekből csillaghajót épít, hol virtuóz szitanyomatokkal sokkolja a szakmát, mondván egy-egy grafikai technikát akkor ismerjük meg a legjobban, ha benne rejlő lehetőségeket a végtelenségig fokozzuk.

Létező végtelenséggel, amellyel Selényi Károly István minden egyes alkotásában az értők számára utat mutat a valós univerzum felé.

Fotók: Szük Ödön

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Több helyen mérik a légszennyezettséget

Hárommillió euróból, azaz mintegy 830 millió forintból fejlesztik a határ menti… Tovább olvasom