Kisalföld logö

2018. 07. 17. kedd - Endre, Elek 18°C | 28°C Még több cikk.

Rejtvényes matematika Kunszigeten

"A matematika annyira komoly szakterület, hogy egyetlen alkalmat sem szabad elmulasztanunk arra, hogy szórakoztatóbbá tegyük."

Pascal véleményével egyetértenek a Vocational Academy kunszigeti iskolájának pedagógusai, ezért már másodszor szerveztek matematikai rejtvényfejtő versenyt.

A három levelezős fordulóban 769 tanuló vett részt – megyénkbeliek és egy nagyatádi iskola diákjai –, közülük 194-en kerültek be a kunszigeti tornacsarnokban nemrégiben megtartott döntőbe.

A matematikai fogalmakra és számításokra épülő, a skandináv típusú keresztrejtvényhez hasonló feladványt oldottak meg, majd az eredményhirdetésig játékos kreatív foglalkozásokon és karaokepartin vettek részt.

A versenyen hat kategóriában, évfolyamonként díjazták a legjobbakat.

A harmadik osztályosok között három első helyezett is lett: Oláh Tamás (Kisbajcs), Sándor Tibor (Mosonmagyaróvár, piarista) és Varga Viktória (Enese). A negyedikesek közt Peiper Ervin (Rajka), az ötödikesek közt Visi Bálint (Győr-Gyárváros), a hatodikosok közt Pintér Bence (Dunaszeg), a hetedikeseknél Schefler Ádám, a nyolcadikosoknál Luka Bence szerepelt a legjobban.

Utóbbi két diák a kisbajcsi iskola tanulója.

Sikeresen kitöltött feladatsoraik megoldásával az érdeklődők is megpróbálkozhatnak a http://matekrejtveny.5mp.eu honlapon.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vadászok és olajtolvajok Ravazdon

Vadászok hívták fel a tulajdonos figyelmét az egyik este, hogy a ravazdi földje melletti területen… Tovább olvasom