Kisalföld logö

2018. 01. 17. szerda - Antal, Antónia 1°C | 5°C Még több cikk.

Rába: jelentős megállapodások a FÁK buszpiacon

Győr - Fontos megállapodásokat írt alá a győri székhelyű Rába Futómű Kft. a stratégiai piacának számító FÁK-régióban. A belorusz Belkomunmash, illetve az orosz TrolZa vállalattal kötött szerződésektől a trolibusz futóművek értékesítéséből származó árbevételének növekedését várja a cég.
A Rába jelentős mennyiségű, csuklós trolibuszokba épülő speciális futóművek gyártására kapott megrendelést a Belkomunmash vállalattól. A szerződés értelmében 2009-ben közel 30 százalékkal, több mint 3 millió euróra bővülhetnek a szállítások a minszki cég felé.

Minszki kapcsolat

A Rába több mint 10 éve partnere a trolibuszok és villamosok, valamint kommunálisjármű-felépítmények gyártásával foglakozó belorusz cégnek.

Az értékesítések volumene az együttműködés kezdete óta folyamatosan növekszik, és a győri társaság immár néhány éve korszerű, alacsonypadlós járművekhez is szállít portál futóműveket a minszki vállalatnak.

Kellendő a győri futómű az orosz térségben.
Kellendő a győri futómű az orosz térségben.

Biznisz egyedi megoldás miatt

A mostani új üzletet a Rába egyedülálló műszaki megoldásának köszönheti, amellyel sikeres választ adott az egymotoros csuklós trolibuszok futóműveinek rendkívüli igénybevételéből adódó kihívásokra.

A Belkomunmash gyártmányaiból számos belorusz és orosz nagyváros tart fenn jelentős flottát. Ezek üzemeltetésének műszaki támogatását a Rába a cég leányvállalatával kötött szervizszerződés keretében biztosítja.

A legrégebbi orosz trolibuszgyártó

Az újonnan aláírt megállapodás szorosabb együttműködést biztosít egy stabil, biztos finanszírozású, dinamikusan növekvő partnerrel, ezáltal hozzájárul ahhoz, hogy a Rába megerősítse pozícióit a FÁK térség járműiparának egy fontos szegmensében.

A győri cég sikereket könyvelhet el az orosz piacon is, hiszen 2009 első negyedévére újabb megrendeléseket kapott a legnagyobb és legrégebbi orosz trolibuszgyártól, a Trolzától, ami lehetővé teszi a Rába első negyedéves termelési programjának növelését.

A győri futóműgyár elsősorban hagyományos kétfokozatú valamint portál hátsó futóműveket szállít partnerének. 2009-ben a szállítások volumene elérheti a 450-500 egységet.

Elérheti 1,5 millió eurót

A trolibusz rendeltetésű, FÁK régióba irányuló futómű szállítások összértéke az új megállapodásoknak köszönhetően 2009 első negyedévében elérheti a 1,5 millió eurót, ami stabil jelenlétet biz-tosít a Rába stratégiai jelentőséggel bíró piacán.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Más iskolába akart járni a Bem téri fiú

Győr - Nem tetszett neki az iskola, ahová járt, azért agyalta ki megverésének és kirablásának… Tovább olvasom