Kisalföld logö

2017. 03. 27. hétfő - Hajnalka 0°C | 13°C Még több cikk.

Pro Urbe: Oktatási halállistán a Széchenyi István Egyetem?

"A győriek megvédik egyetemüket" - írja felhívásában a Pro Urbe Győr Egyesület az egyetemek átszervezésével kapcsolatos találgatások kapcsán.
A Pro Urbe Győr Egyesület minden győri polgárt arra hív fel, hogy egy emberként támogassa a Széchenyi István Egyetem megmentését. Támogassák az egyetem vezetőit, városuk polgármesterét és a győri ipar meghatározó szereplőit, hogy érveikkel megmentsék Győr jövőbeli fejlődésének fő zálogát, az egyetemet.

Megdöbbenéssel olvastuk a sajtóértesülést, miszerint a felsőoktatás reformjának keretében a kormány megszüntetésre ítélné a győri Széchenyi István Egyetemet. Reméljük, hogy Hoffmann Rózsa államtitkár szavai, melyek arról szóltak, hogy a kiszivárgott információ egyáltalán nem azonos a születendő javaslattal, még időt adnak a döntés alapos átgondolására.

Győrött nemcsak érzelmi kérdés a város, a kormányzat és az ipari szereplők – mindenekelőtt az Audi – által létrehozott egyetem ügye. Utóbbi cég annakidején épp azért választotta Győrt, mert itt megvoltak az egyetemi működés feltételei.

Az egyetemmé válás okiratán a mai miniszterelnök kézjegye szerepel. Az egyetem alapítója nem lehet annak megszüntetője.

De nemcsak ezért képtelenség még a gondolat is, hogy épp a Széchenyi István Egyetem kerüljön „halállistára”, hiszen a győri az egyetlen az országban, mely a kormány felsőoktatási irányelveivel összhangban integrálja a kutató-fejlesztő kapacitást, az oktatás és a gazdaság, elsősorban az autóipar hazai szereplőit. Több tízmilliárdos fejlesztés valósul meg ezekben az években – s ez az érték mind kárba veszne.

Az egyetemünk jelszava: Minden nap tenni kell valamit a városért! Most itt az idő, hogy a város is tegyen az egyetemért!

A Pro Urbe Győr Egyesület felhív minden győri polgárt, intézményt, vállalkozást, hogy vesse latba minden befolyását annak érdekében, hogy a kormányzati tényezők, az Országgyűlésbe küldött képviselőink valóban felelős döntést hozzanak a felsőoktatás reformja során. Reméljük, nem lesz rá szükség, de ha kell, egy emberként álljunk ki egyetemünk megszüntetése ellen!

Győr a hazai autóipar fellegvára, és egyetem nélkül nem létezhet. Alig pár hete indította útjára Borkai Zsolt polgármester, Szekeres Tamás rektor és Thomas Faustmann, az Audi vezetője az új stratégia jelszavát: A jövő Győrben épül. A város polgárai nem fogadják el, hogy ehelyett egy rossz központi döntéssel a Jövő Győrben leépüljön!

Győr, 2011. május 5.

Pro Urbe Győr Egyesület

Olvasóink írták

 • 11. duc_de_Orbieu 2011. május 07. 13:43
  „#7ikl5:Ami jövőre meg is lesz.....”
 • 10. Valaki 2011. május 07. 09:08
  „Ház- mester képzésre jársz? :)

  Amúgy a prourbe arról is mesélhetne, hogy sikerült neki elherdálni a Frigyes-laktanyát, amikor minden biztosíték nélkül a Sze-nek "ajándákozták"!”
 • 9. Ikl5 2011. május 06. 20:30
  „Szia Carijo!
  Drukkolok Neked! :)
  Én mesterképzésen vagyok (alapképzést máshol végeztem), és én is nagyon meg vagyok elégedve, jók a tanárok, jó az infrastruktúra, szorgalmasak a diákok, sokan suli mellett dolgoznak a végzettségüknek megfelelő állásban, - részmunkaidőben!

  Orbieu-t pedig a nevéről, és a stílusáról könnyen meg lehet jegyezni, már jó pár éve így írogat, innen vannak az infók:P”
 • 8. Carajito 2011. május 06. 20:00
  „Fél évre a gépészmérnök diplomától, reménykedem benne, hogy mindez kacsa...szerintem nagyon jó egyetem, nagyon jó tanárokkal...
  Orbieu-ról meg ha igaz, amit az előttem szóló írt, akkor szerintem jobb, ha csendben marad...”
 • 7. Ikl5 2011. május 06. 19:17
  „Orbieu-ról tudni kell, hogy NYME- Óváron végzett agrármérnök,de az SZE-n is szerezni akart egy gépész diplomát, de sajnos nem sikerült neki, ezért mint sértett vad, minden Széchenyis cikknél kommentál...kisiskolás dolog a tanárt, iskolát hibáztatni!”
 • 6. titokgyula 2011. május 06. 16:12
  „Szerintem ez egy lejátszott dolog. Már meg van mi lesz tovább. Csak még nem publikus.”
 • 5. duc_de_Orbieu 2011. május 06. 16:02
  „És ha megszüntetik akkor mi van? Úgyis csak egy egyetemnek csúfolt kis vidéki főiskola.....”
 • 4. toto72 2011. május 06. 14:29
  „A Pro Urbe Győr Egyesület HAHAHAHAHA”
 • 3. galamblelkü 2011. május 06. 14:13
  „Harcolni-Primax-ne légy gyáva!No passaran!Vezéred már szólt.”
 • 2. Primax 2011. május 06. 13:14
  „#1-hez még :
  Na, jó, Chuck Norrison kívül...”
 • 1. Primax 2011. május 06. 13:10
  „" Az egyetemmé válás okiratán a mai miniszterelnök kézjegye szerepel. Az egyetem alapítója nem lehet annak megszüntetője."
  Ugyan már...a Bölcs Vezető egy tollvonással átértékel(het)i a múltat is.
  Ki mer Vele szembeszállni ?
  Tényleg : ki ?”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sebestyén Balázs a Morning Show-ról, Győrről, és Alekoszról - videó

Országjáró turnáján pénteken Győrből sugározta adását a Class Fm, Morning Show című reggeli műsora. Tovább olvasom