Kisalföld logö

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -3°C | 3°C Még több cikk.

Pár nap, s újra miénk a Dunakapu tér Győrben! - videó, fotók

A három és fél éve lezárt teret információink szerint hamarosan visszakaphatják a győriek, de a mélygarázst jövő tavaszig még nem használhatják. Szavazás.
A novemberi győri közgyűlésen terítékre került az is, hogyan állnak az önkormányzati beruházások.

"A háromszintes, 265 parkolóhelyes mélygarázs szerkezete elkészült, jelenleg szakipari munkákat végeznek a kivitelezők. Végéhez közeledik a térfelszín burkolása, valamint a kiszolgáló létesítmények építése.

Várhatóan befejeződik a Duna korzó felújítása is" – olvasható a nettó 3,79 milliárd forintos beruházásról szóló, nagy többséggel elfogadott előterjesztésben.

A mélygarázs első szintjén alakítottak ki bemutató teret az ágyúlejáró várfal egy részének.

A dokumentumban az is szerepel, hogy a Dunakapu tér jelentős részét várhatóan november végén adják át – igaz, az utolsó őszi hónapot már magunk mögött hagytuk - , a Duna korzó esetében az átadás időpontja december vége, míg a mélygarázst előreláthatólag jövő év tavasszal használhatják a győriek legelőször.


Videó: Cseh Róbert


Borkai Zsolt polgármester az Adventi Fesztivál sajtótájékoztatóján úgy nyilatkozott, hogy "idén még a Széchenyi tér lesz az Adventi Fesztivál központi helyszíne, ám december elején megnyitjuk a Dunakapu teret is".

Ha megnézik felvételeinket, jól láthatják: már valóban csak az utolsó simítások vannak hátra.

A Dunakapu téren az ásatási munkálatok 2011. július 1-én kezdődtek. Az elmúlt három és fél évben sok-sok politikai vitára okot adó beruházásról ide kattintva olvashatják el az összes írásunkat.


Fotók: Cseh Róbert


hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ékkő lett a Schlichter-villa Győrben - fotók, videó

Egymilliárd forintos fejlesztés részeként elkészült a győri Schlichter-villa felújítása. A… Tovább olvasom