Kisalföld logö

2017. 07. 24. hétfő - Kinga, Kincső 20°C | 30°C Még több cikk.

Óvatosan a trükkös csatornatisztítókkal!

Győr - Ismét ˝vendég˝ csatornatisztítók járják Győrt és környékét, s ajánlatot tesznek a házakba, intézményekbe vezető csatornaszakasz tisztítására...

A végén nagyon borsos számlát állítanak ki. A Pannon-Víz állítja: a közterületi csatornák, víznyelők tisztításáért nem kérhetnek pénzt.

Csatornatisztítás ürügyén többször próbált meg pénzhez jutni a napokban egy háromfős társaság Győrben és környékén. A csatornatisztítók főként üzleteket, irodákat, intézményeket keresnek fel. Legtöbbször azt a látszatot keltik, mintha a ˝a főnök megrendeléséről˝ lenne szó. Néhány faluban házakba is bejutottak. A Pannon-Víz zrt. csatornaügyeletese, Tóth Károly Zsolt óva int a megtévesztő tisztítóktól.

– Általában régi típusú, IFA csatornás kocsival érkezik a társaság. A társaságunkhoz beérkező jelzések szerint míg vezetőjük a számlatömbbel bíbelődik és leköti az őt fogadó alkalmazottat, addig a segédek már munkához is fognak. Gyorsak, határozottak, udvariasak, nem hagynak piszkot maguk után – hiszen alig csinálnak valamit – magyarázza Tóth Károly Zsolt.

A vízmű munkatársai a cégre utaló munkaruhában és emblémás autóval dolgoznak. Fotó: Krizsán Csaba
A vízmű munkatársai a cégre utaló munkaruhában és emblémás autóval dolgoznak. Fotó: Krizsán Csaba

Az ügyeletes szerint a tízperces munka után általában vastagon fog a toll: akár negyven-hatvanezer forintot is kérnek. A vállalkozók mindent elkövetnek, hogy a helyszínen megkapják a pénzt.

Tóth Károly Zsolt szerint jó, ha tudjuk: a közterületi csatornák, víznyelők tisztításáért soha senki nem kérhet pénzt. Győr 477 kilométer hosszú csatornahálózatát és hatezer víznyelőjét ütemterv szerint tisztítják. Egy átlagos csatorna félévente kerül sorra, de a frekventált helyekre akár havonta visszatérnek.

Ha valaki az utcai szennyvíz- és csapadékvíz-elvezetők dugulását szeretné bejelenteni, a 80/204-086-os, ingyen hívható zöldszámon éjjel-nappal megteheti. A Pannon-Víz ügyelete 24 órás, így a hibabejelentés alapján rövid időn belül a helyszínre érnek és elhárítják a hibát.

– Diszpécsereink mindig elkérik a bejelentő telefonszámát, ha szükséges, a hibaelhárítás során a bejelentővel tartjuk a kapcsolatot. Munkatársaink a cég logójával ellátott, sötétzöld egyenruhát viselnek és korszerű csatornatisztító kocsit használnak, amin szintén ott a cég emblémája – mondta végül Tóth Károly Zsolt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kilenc éve várnak esetkocsira

Rendelési idő után nincs minőségi sürgősségi betegellátás a bakonyaljai településeken.
Tovább olvasom