Kisalföld logö

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 14°C | 24°C Még több cikk.

Ötszáz tál gulyás szeretetből

Dübörögnek, ha épp úton vannak, de a szívük aranyból lehet: a Győr és Környéke Motorosok Baráti Körének tagjai jóvoltából keden 500 emberre terítettek a Honvéd liget terén.

A jótékony motorosok gulyással, kenyérrel és forró teával látták vendégül a rászorulókat.

A motorosok nem pénzt vagy csomagokat osztottak ünnep előtt, sokkal inkább szeretetvendégségbe várták a legszegényebbeket. Köztük Horváth Istvánt is, aki jelenleg a Stromfeld utcai menhelyen él.

– Jánossomorján dolgoztam, csakhogy a létszámleépítés miatt elküldtek, így nem tudtam fizetni az albérletemet – vázolta fel a nagyjábóli élettörténetét. – Nyolcéves a kislányom, nekem most az lenne a legnagyobb ünnep, ha őt újra láthatnám. Talán majd nyáron...

A téli menhelyen, az utcán élők közül is többen felkeresték az alkalmi ˝éttermet˝, de diákokat is vendégül látták a motorosok. Fotó: H. Baranyai Edina
A téli menhelyen, az utcán élők közül is többen felkeresték az alkalmi ˝éttermet˝, de diákokat is vendégül látták a motorosok. Fotó: H. Baranyai Edina

Megtudom még: az állomás körül bolyongott a hajlék nélküli férfi, amikor az utcai szolgálat munkatársai rátaláltak, azóta pedig a menhelyen él. Munkát keres, rendezné az életét, szíve szerint újrakezdene mindent. A biztatás láthatóan ráfér, biztatjuk hát: akarattal minden sikerülhet. Boda István a kutyájával, Snacival érkezik, a Kisalföldben olvasott a motorosok akciójáról. Nem csalódott, a gulyás kitűnő, a tea is jól csúszik utána.

A gulyáságyúból folyamatosan fogy a sűrű leves, a nézelődőket biztatni kell: jöjjenek, egyenek, ebből mindenkinek jut. A főszervezőktől, Gömbitől és Kukoritól megtudom, hetek óta készültek jótékony akciójukra, amelyet a Wiesbauer Dunahús Kft. is megtámogatott – így főzették le az ötszáz adag ételt. A motorostalálkozók bevételéből év végére is tartalékoltak, de beteg gyermekeket, így egy félárván maradt, mosonmagyaróvári családot, a Kisalföldből jól ismert tényői Fekete Mónikát és a mentőket is segítették.

Sütő Csaba, a Hajléktalanokat Segítő Szolgálat vezetője elmondta, a motorosok évek óta ruhával, anyagiakkal, egyéb adománnyal segítik az intézmény működését, köszönet érte. 

Olvasóink írták

 • 4. meir 2009. december 24. 06:41
  „MINDEN ELISMERESEM A GYORI MOTOROS KLUBNAK!!!”
 • 3. anikopeter 2009. december 23. 22:54
  „A NOSTALGIA vendéglő (Egyetem utca 6.) december 24-én, csütörtökön du. 6 órára ingyenes karácsonyesti vacsorára várja mindazokat, akik az ünnepet magukra hagyottan, egyedül töltenék. A taxi költségeit oda-vissza az étterem tulajdonosa állja.

  Sajnos nem itt, hanem Kolozsváron!

  http://www.szabadsag.ro/szabadsag/servlet/szabadsag/template/article,PArticleScreen.vm/categ_id/7;jsessionid=C3C1BF90161D698567ED984267EE96DF”
 • 2. LudasMatyi3szor 2009. december 23. 18:34
  „E nemes cselekedett csak a gratulációmat váltja ki. Gratula érte és még sok-sok ilyen cselekedetett. Áldott Békés Karácsonyt mindenkinek.”
 • 1. Boróka53 2009. december 23. 13:39
  „Ez igen!! A győri motorosok ismét megtalálták a jótékonykodás módját. Ezúttal nem 1 konkrét személyt támogattak, hanem 500 rászorultat lakattak jól ezen a napon. (Sajnos egyre többen vannak, lesznek az elesettek, szegények!!) Csak így tovább "fiúk"!!
  Áldott, békés Karácsonyt a "melegszívű motorosknak" és családjuknak!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Győri terepjáróssal kalandozik Ganxsta Zoli Csernobilban

9900 km-es túrát terveznek az egykori Szovjetunió területén terepjárósok. Tovább olvasom