Kisalföld logö

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 13°C | 25°C Még több cikk.

Ötmilliós központ

A kerékpáros és a vízi turizmus szempontjából is előnyös helyen lévő Kunsziget idén nyáron megszépült faluközpontjával is maradásra csábítja a távolról érkezőket. A község főterét a helybeliek tetszésének megfelelően ötmillió forintból alakítják át.
A gazdasági tárca Széchenyiterv-pályázatára tavaly „A tér, ahol élsz, avagy faluközpont Kunszigeten" címmel adott be támogatási igényt a települési önkormányzat. Mivel a minisztérium a község tervét támogatásra méltónak tartotta, esztétikus és a közlekedés szempontjából biztonságos módon tudja átalakítani a falu a Petőfi teret és környékét. Az állami segítség a mintegy ötmillió forintos beruházás hetvenöt százalékát fedezi, tudtuk meg Lendvai Ivánné polgármestertől. Így Kunszigeten hamarosan megszépül az orvosi re

ndelő, a vendéglő, az élelmiszerbolt és a kultúrotthon által határolt terület. A munkálatok a befejező szakaszba értek. A jelzőtáblák, az utcatáblák, a kandeláberek egy része már a helyén, a szökőkút is látható. Nemsokára díszburkolat kerül az emlékkereszt környékére, elkészül a díszvilágítás, az információs pavilon és új kerékpártárolók, padok, dísznövények is kerülnek a faluközpontba.

Kovács Zoltán, aki csaknem két évtizede él Kunszigeten, úgy véli, eddig is látványosan fejlődött a település. Példaként megemlítette az új utakat, az üzemeket, a teleházat, a sportöltöző melletti, körbepalánkolt grundot. A főtér megszépülésének azért örül, mert a környezet a lakosok hangulatát kedvezően befolyásolja és az is büszkeséggel tölti el őket, ha idegenek dicsérik lakhelyüket. Venesz Viktorné szintén örömmel figyeli, ahogy a faluközpont fokozatosan a középületekhez méltó külsőt vesz fel. Szerinte erre sem árt költeni, főleg azok után, hogy más fontos dolgokat már megoldott az önkormányzat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Parkolóház épül Győrben

Épül Győr első parkolóháza. A kivitelező Integrál-H rt. május végén kezdte meg a munkát, s a tervek… Tovább olvasom