Kisalföld logö

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 26°C Még több cikk.

Ötéves az Akord Lengyel Kamarakórus

A kórus alapitói elsősorban a Jan Sobieski Lengyel Kultúrális Egyesület tagjai voltak, mai napra pedig a kórus összetétele kibővült néhány magyar énekessel, akik nagyon jól beszélik a lengyel nyelvet és nyitottak a lengyel zenekultúra felé.
Kezdetben a kórus a Győrben élő lengyelek összejövetelein, ünnepeken, illetve a városi és a megyei rendezvényeken szerepelt. Rövidesen jöttek a távolabbi meghivások.

"Akord" kórus évente részt vesz a Magyarországon élő lengyel amatőr együttesek fesztiválján, Budapesten. Fellépett már néhányszor Tatán, Veszprémben. Már négy éve vendégként szerepel az adventi ünnepségeken, ahol a lengyel karácsonyi dalok mindig nagy tetszést nyernek.

A kórus vezetésével, repertoár összeállitásával, valamint dalok feldolgozásával elejétől kezdve a zenetanár, Csirszka Konrádné Kati foglalkozik.

Fotók: Szük Ödön

Az ötödik születésnapját "Akord" kórus szombaton a két másik kórus és sok-sok vendég társaságában ünnepelte.

A koncertben elhangzottak az együttes legkedveltebb dalai, melyek között voltak a lengyel népdalok, Chopin művek, lovagi dal és II János Pál pápának egyik legedveltebb dala a "Barka". A programban vendég-barátként szerepeltek a "Rozmaring" német kórus és "Talpasok" Férfi kórusa, akik egy ünnepi dalcsokorral és kedves ajándékokkal érkeztek az ünnepélyre. Mindkét együttessel az "Akord" már néhany éve aktivan együttműködik.

Tavaly decemberben 6-án a Győr Megyei Jogú Város elismerte az "Akord" lengyel kamarakórus munkáját és a lengyel-magyar barátság ápolásáért ,valamint a lengyel kultúra megismertetéséért neki itélte a "Kisebbségekért" díjat.

Gratulálunk a lengyel kórusnak, és további sikeres munkát kívánunk az együttes összes tagjának.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Integrál-Hexa Zrt.: vádjavaslat csődbűncselekmény miatt

A győri Integrál-H Zrt. ellen csődbűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást a NAV győri bűnügyi igazgatósága befejezte, az ügyet vádemelési javaslattal küldte meg a városi ügyészségnek. Tovább olvasom