Kisalföld logö

2018. 04. 25. szerda - Márk 13°C | 25°C Még több cikk.

Ősbemutató a Győri Nemzeti Színházban: Csinibaba először színpadon

A 2012/2013-as évad utolsó nagyszínpadi bemutatója a Győri Nemzeti Színházban egy szuperprodukció: a Csinibaba.

Az egyik legnépszerűbb magyar film színpadi változatát először a megyeszékhelyi teátrumban láthatja a nagyközönség április 20-án este 7 órától.

"Imádok élni, imádok élni, Imádok nyári estén csillagokra nézni...", "Csinibaba nevess felém, Csinibaba szeress belém" - és még sorolhatnánk tovább azokat a fülbemászó dallamokat, amelyek eszünkbe jutnak a Márton Gyula által írt és Tímár Péter által rendezett népszerű magyar filmről, a Csinibabáról.

Nem csak a film rajongói, a musical kedvelők számára öröm, hogy a győri színház a 2012/2013-as évad utolsó nagyszínpadi bemutatójaként éppen ezt a szuperprodukciót tűzte ki programjában.

A retro slágerekkel megfűszerezett, a 60-as évekre zenés visszarévedést ígérő darab ősbemutatója április 20-án este 7 órától lesz a Győri Nemzeti Színház nagyszínpadán.

Érdekesség, hogy minden idők egyik legsikeresebb magyar filmjét nem kis jogi procedúra után, egyeztetve a sok jogtulajdonossal, Győrben mutatják be először mint színházi zenés darabot Kszel Attila rendezésében.
Felcsendülnek a filmből már jól ismert Csinibaba, Különös éjszaka, Pest megér egy estet és Su-su bolondság slágerek, és nevetésből sem lesz hiány.
Főbb szerepekben Csankó Zoltán, Mézes Violetta, Török András, Töreky Zsuzsa, Nagy Balázs látható.Története

A levert forradalmat, majd az azt követő megtorlásokat túlélt ország egy emberként mozdul rá az új önkifejezési lehetőségre, a Ki mit tud? versenyre. A feltűnni vágyáson túl sokakat az hajt, hogy a győztesek elutazhatnak nyugatra – mert „Helsinki az nyugat!"

Lázas készülődés és selejtezők sokasága zajlik az egész országban. A szürkeség színesre vált, szerelmek szövődnek, a fiatalok nyiladozni kezdenek, megismerjük vágyaikat, reményeiket, ábrándjaikat. Az emberi történetek és kapcsolatok háttérjelentésükben mind-mind metaforái hazánk sorsának, éppen úgy, mint a rántott hús alakú országtérkép, vagy a sörbontó formájú Szabadság szobor… Főhősünk a mű végén rádöbben, hogy nincsenek csodák, csak előre leosztott lapok. De mégsem dobbant az országból, a szerelem itthon tartja. Ugyanúgy, mint a mi szüleinket, idősebbeket, sőt a későbbi generációkat is.

SIMON BÁCSI, a tömbbizalmi - CSANKÓ ZOLTÁN ARANKA NÉNI, frivol mozgalmár, a neje - MÉZES VIOLETTA BOSTON CÉZÁRJA, exbokszbajnok - TÖRÖK ANDRÁS MARGIT BÜFÉ, sűrűmúltú negyvenes - TÖREKY ZSUZSA ATTILA, árva hősünk, énekel - NAGY BALÁZS JENŐ, Simon bácsi renegát fia, gitározik - FEJSZÉS ATTILA FÉLIX, egyéb származású, bőgőzik - PÖRNECZI ATTILA EDE, eltévedt ejtőernyős, dobol - MOLNÁR ZSOLT ANGÉLA, a szűz dizőz, angyal - KISS TÜNDE BAJKON ÚR, széplélek, leendő űrhajós - FORGÁCS PÉTER MANCI, aki jobb, mint Anita Ekberg - BARTHA ALEXANDRA DZSIGOLÓ, aki mindent tud a nőkről - MASZLAY ISTVÁN GIUSEPPE - FEHÉR ÁKOS GIORGIO - VENCZEL-KOVÁCS ZOLTÁN GIULIO - KLINGA PÉTER OLGA, lófarkas naiva - MÓZES ANITA ETELKA, dundi balerina - MIHÁLYI ORSOLYA ERNESZTIN, dobrajongó - SÍK FRIDA TERIKE, kalauznő - JANISCH ÉVA ALÍZ, lidércszerű hölgy - GYÖNGYÖSSY KATALIN GRÚBER PAPA, egykori vöröskatona - ÁTS GYULA GRÚBER NÉNI, aki hazaviszi, a zsűri elnöke - BENDE ILDIKÓ CSAPOS, aki beszól - SZILÁGYI ISTVÁN ADÁSRENDEZŐ - PINGICZER CSABA PINCÉRNŐ - HEGEDŰS ILDIKÓ PERECES - KARÁCSONY SZILVESZTER VILLAMOSVEZETŐ - SZŰCS PÉTER PÁL GYEREKEK - MÁRKUS KRISZTIÁN RUISZ REBEKA Közreműködik a Győri Nemzeti Színház zenekara, énekkara és tánckara

Jelmeztervező: BARACSI ORSOLYA
Díszlettervező BÁTONYI GYÖRGY
Súgó: VLASICS RITA
Ügyelő: KARÁCSONY SZILVESZTER, PÁSZTOR GÁBOR
Rendezőasszisztens: HORVÁTH MÁRTA
Koreográfus: FEKETE MIKLÓS
Hangszerelés: JUDT ISTVÁN
Korrepetítor: KERTES ANNA
Vezényel: SILLÓ ISTVÁN, BÍRÓ PÉTER

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bezár a Magna Steyr Győrben - kevés volt a megrendelés

Bezárja győri irodáját a járműfejlesztéssel, gyártórendszerek tervezésével foglalkozó kft. Tovább olvasom