Kisalföld logö

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

Országvédő gyakorlat a Bakonyban (VIDEÓ)

Hajmáskér - Befejeződött az év legnagyobb katonai gyakorlata, a „Bevetési Irány 2008", amelynek zárásaként szerdán a honvédség kijelölt alakulatai – közöttük a győri Arrabona légvédelmi rakétaezred Mistral egysége – tartottak éles gyakorlatot a Bakonyban.
A „Bevetési Irány 2008" gyakorlat legfontosabb célja az volt, hogy a Magyar Honvédség bemutathassa, miként tevékenykednek éles helyzetben, amikor az országot meg kell védeniük. A szerdai bemutatón egy harckocsizó szakasszal és páncéltörő rakéta üteggel megerősített lövészzászlóalj állította meg, majd szorította vissza az országba betörő fegyveres ellenséges erőket.

A gyakorlaton mindent éles helyzetben hajtottak végre a páncélozott és a tüzér egységek, amelyek harcát a levegőből a Gripen vadászrepülők és Mi-24-es helikopter rajok támogattak. A bemutatót megtekintette Gyurcsány Ferenc miniszterelnök és Szekeres Imre honvédelmi miniszter is.

Fotó: Tóth gyula
Fotó: Tóth Gyula

A miniszterelnök elismerően szólt a látottakról, s elmondta: a Magyar Honvédség átalakulás után nyugalomra és fejlesztésre van szüksége. Jövőre a honvédségre az ez évinél hét százalékkal több költségvetési pénz jut, hogy semmiben ne maradjon el a NATO-ban szolgáló más alakulatoktól.
Olvasóink írták

 • 3. matriné 2008. október 09. 17:53
  „Csak nem feltámadt Pabló Pikasó? Szépen kivannak dekorálva a hazánkat védő ifjak! No és kitől védik? Mert ugyebár a kiárusítóktól nem képesek megvédeni.”
 • 2. von Lichthofen 2008. október 09. 00:43
  „Erősen gyengelátó voltom miatt nem vittek el katonának - még közelharcra sem voltam alkalmas. Igy ösmereteim a katonaságról elhanyagolhatók. Ezért is kérem az igazi magyar katonaviselt emberek segítségét.

  Hány katona tesz ki egy lövészzászlóaljat?
  Miből áll egy harckocsizó szakasz?
  Mi az a páncéltörő rakéta üteg?

  Tudatlanságom dacára ugyanis ugy érzem, hogy ezeknek a - nem vitatom, hősies - csapatoknak az egyenlege nem tetemes.
  Ezek az egységek állították volna meg az országunkba betörő ellent sőt még vissza is szorították őket?
  Talán az artisztikus arcfestés és az antiknak tűnő ámde veszélyes Kolecsnyikov is hozzájárult a gaz külhoni hadak kiűzéséhez.
  Bátran válaszolhattok a kérdéseimre, nem fogom a választ megosztani egyetlen külföldi hírszerző szervezettel sem, bár tudom sokan közülük szeretnék feltárni a Kolecsnyikov jól őrzött titkát.”
 • 1. nagy gabesz 2008. október 08. 18:58
  „a legjobb akkor is a vértes 98 hadgyakorlat volt.mert akkor en is ott voltam.........és csak robbantottam robbantottam”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Testvérek a távoli Kuopióból

Győr - Népes finn küldöttség járt a megyeszékhelyen. Vezetőjüket, Oiva Voutilainen evangélikus… Tovább olvasom