Kisalföld logö

2017. 06. 26. hétfő - János, Pál 18°C | 30°C Még több cikk.

Orbán gyorsaságot ígért az Audinak

Orbán Viktor miniszterelnök gyors kormányzati lépéseket ígért az Audi vezetőinek a péri repülőtér fejlesztése és a cég leendő logisztikai parkja ügyében a két fél tegnapi müncheni tárgyalásán. A megbeszélésen elhangzott, hogy a 2013-tól működő új győri gyár építése jól halad.
Másfél órás munkaebéden találkozott Orbán Viktor miniszterelnök az Audi vezetőivel a müncheni Allianz Arena Audi-páholyában csütörtökön.

A megbeszélésen a cég részéről Karl-Heinz Drefs, az Audi AG pénzügyi igazgatója, Frank Dreves, az Audi AG igazgatótanácsának tagja, az Audi Hungaria Motor Kft. felügyelőbizottságának elnöke, Thomas Faustmann, a győri cég ügyvezető igazgatója, Johannes Roscheck pénzügyi igazgató és Lőre Péter kommunikációs igazgató volt jelen.

Johannes Roscheck, Matolcsy György, Orbán Viktor, Frank Dreves és Thomas Faustmann az Allianz Arénában. Fotó: Burger Barna
Johannes Roscheck, Matolcsy György, Orbán Viktor, Frank Dreves és Thomas Faustmann az Allianz Arénában. Fotó: Burger Barna

A kabinetet a kormányfőn kívül Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter és Szijjártó Péter miniszterelnöki szóvivő képviselte, valamint helyet kapott a delegációban Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke is. Az ebéd végén meglepetésként megérkezett Uli Hoeness, a Bayern München labdarúgóklub elnöke.

"Orbán Viktor azt a tájékoztatást kapta, hogy jól halad az Audi új győri gyárának építése. Kiderült, hogy a munkálatok 78 százalékát magyar cégek végzik, és hogy az építkezésen naponta másfél ezren dolgoznak.

A cég vezetői nagyon dicsérték a magyar munkásokat" – idézte fel a tárgyaláson elhangzottakat Szijjártó Péter a Kisalföldnek. Hozzátette: megállapodás született arról, hogy a két fél a képzési rendszer fejlesztése és összehangolása érdekében szorosan együttműködik a következő hónapokban, és külön kiemelték, hogy a szakképzés mellett a felnőttképzésre is hangsúlyt kell fektetni.

"Az Audi vezetői beszámoltak fejlesztési elképzeléseikről. Orbán Viktor gyors kormányzati lépéseket ígért a péri repülőtér és a logisztikai park ügyében" – mondta kérdésünkre Szijjártó Péter. Ismert, az Audi szeretné meghosszabbítani a péri kifutópályát, hogy nagyobb gépek is leszállhassanak. Ezenkívül logisztikai parkot is létrehozna, amelynek lehetséges helyszínei között Győr és a gönyűi kikötő is szerepel.
A miniszterelnöki szóvivő lapunknak beszámolt arról, hogy a tárgyalópartnerek figyelmét felkeltette a kormányfő tájékoztatása az új közmunkaprogramról. Ennek keretében idén kétszázezer embert hoznak vissza a munkaerőpiacra.

Nyilvános pályázat. A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. nyilvános pályázatot hirdetett a Győr–Gönyű Országos Közforgalmú Kikötő gazdasági termináljában lévő területek földhasználati jogára logisztikai beruházás céljából tegnap. Az MNV Zrt. és az Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság mint vagyonkezelő nyilvános pályázat keretében földhasználati jogot biztosít logisztikai beruházás céljából a magyar állam tulajdonában és az Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság vagyonkezelésében lévő gönyűi 106 hektár 5035 négyzetméteres ingatlan 15 hektár 9825 négyzetméter nagyságú területrészére. A pályázati ajánlat benyújtásának határideje május 8. Amint arról korábban beszámoltunk: az Audi leendő logisztikai központjának egyik lehetséges helyszíne – két másik terület mellett – az alig kihasznált gönyűi kikötő lehet.Olvasóink írták

 • 3. Contar 2012. március 31. 14:12
  „Aki szakmával rendelkezik és mégis közmunkás, az meg is érdemli a 47 ezret!”
 • 2. Agent 2012. március 24. 05:33
  „1. az általad említettek eddig sem 47 ezerért dolgoztak,illetve, nem ők alkotják jellemzően a munkanélküli tábort...”
 • 1. szocdem 2012. március 23. 16:00
  „Az én figyelmememt is felkeltette a közmunkaprogram...
  Ennek keretében "negyvenhétezerért" lehet kölcsönözni az államtól rabszolgát - aki korábban munkanélküli statust viselt..
  Remélem CNC programozók, mérnökök, szakmunkások, inkább az éhhalált választják, mint hogy rendőri felügyelet alatt munkaszolgálatosként dolgozzanak annyi pénzért, ami az élelmezésüket sem fedezi..”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mi lesz a bakonyi vasútvonallal? Kara Ákos egyeztetést szeretne Völner Pállal

Kara Ákos azt javasolja: a Győr és Veszprém közötti menetrend ügyében legyen minisztériumi… Tovább olvasom