Kisalföld logö

2017. 11. 22. szerda - Cecília 4°C | 11°C Még több cikk.

Önbíráskodási kísérlet miatt ítélték el a volt romavezetőt

Felfüggesztettt börtön helyett csak pénzbüntetésre ítélte a Győri Ítélőtábla csütörtökön Horváth Attilát, a megyei cigány kisebbségi önkormányzat volt elnökét.
Önbíráskodás kísérlete és könnyű testi sértés miatt marasztalták el, mivel nyakánál - állítása szerint csak a polójánál - fogva megráncigált egy gyereket. A konfliktus a telefon miatt történt, amit fiától valószínűleg elloptak, amikor a két gyerek együtt játszott, de hogy valóban a másik fiú lett volna a tolvaj, ez soha nem fog kiderülni.

A bíróság megállapítása szerint Horváth Attila családjával együtt, eleve feldúltan ment a fiú lakásához, de a szülők nem voltak otthon. A tanúvallomások szerint a telefon visszaszerzése volt a tettlegesség kiváltója, Horváth Attila szerint viszont az, hogy a tizenhárom éves fiú irdatlanul beszélt vele, mindennek elmondta a felnőtt férfit. Ekkor ragadta és rázta meg a gyereket, amit a bíróság tegnap jogerősen önbíráskodás kísérleteként értékelt.

A korábban kiszabott 1 év, 3 hónap szabadságvesztést viszont eltúlzottnak találta és 300 ezer forint pénzbüntetést szabott ki a volt elnökre.

Olvasóink írták

 • 8. .xy. 2011. február 18. 09:41
  „Gyerekek!!!Úgy írkáltok róla mindha ismernétek!!!mit foglaltok állást olyanba amiről semmit se tudtok.mindíg a cigányokat hibáztatjátok mindenért,egyébként rohadt magas jövedelmetek lehet meg laza állásotok hogy ennyire ráértek a gonoszkodásra .biztos nincs elég bajotok amivel kéne foglalkozni ugyebár???ha most elírtják a cigányokat akkor nektek több lesz és rohadtul jól fogtok élni mellette!!!sok szerencsét kívánok hozzá és kitartást a további erőteljes gonoszkodáshoz és rosszmájuskodáshoz!!!!majd egyszer ti is mind elszámoltok a lelkiismeretetekkel.ilyenkor szégyenlem hogy magyar vagyok!!!nektek mindedj lenne hogy ki képviseli a kisebbséget avval is el lennétek foglalva mert undorítóak vagytok!!!Főleg szól ez a kolombela elvtársnak aki előtt mindedj hogy magyar vagy cigány vagy kínai még a balesetekhez is negatívan szól hozzá mert egy férges lelkü!!!!jó lenne inkább pénzt keresnétek és javíttanátok a megélhetéseteken aztán majd nem másra lennétek irigyek!!fúj!!!még egy uccssó gondolat:a cigány akkor jó mikor támogató nyilatkozat kell hohy kilopjátok az eu-s pénzeket!! <moderálva>”
 • 7. PaPa 2011. február 18. 08:49
  „Sajnos a magyar bíróságnak nevezet .... társaság ennyire lenézi a borjú népet megérdemeljük mert császárunk nem a népet szolgálja amiért meg választata magát. Mindenhol kicseréli a vezetést ahová a patkány ismerőseit betudja ültetni csak azokon a területeken nem ahol az igazságot kellene képviselni ott még mindig a rasszista mszp .... vannak akik nem az igazságot képviselik hanem a saját zsebüket. <moderálva....>”
 • 6. drKotász 2011. február 17. 21:54
  „Hogy lehet ez .... még mindig szabadlábon. <moderálva..>”
 • 5. háté 2011. február 17. 19:09
  „Egy büntetett előítéletű gazélőlénynek nem szigorították a büntetését?--bezzeg ha magyar lenne.”
 • 4. igazszó 2011. február 17. 16:28
  „Ez kevés, mondhatnám semmi, mert akinek olyan kocsija van, amilyen neki, és ha elesne fél óráig csörögne az arany rajta, akkor nincs miről beszélni! Emberileg nagy nulla! Tán megszánja az önkormányzat, hisz rászorult, megélhetését veszélyezteti ennek kifizetése.... és ki sem közösítik az ilyen embert, kell vezetőnek!!! Büszke lehet rá Győr város, de polgárai rühellik nagyon!”
 • 3. annobon 2011. február 17. 15:28
  „Zsebből kipengeti a hivatalosan bejelentett munkabéréből. Gondolom. Vagy ki tudja?”
 • 2. kolombela 2011. február 17. 15:17
  „FÚJ, MICSODA RASSZIZMUS EZ A BÍRÓSÁG RÉSZÉRŐL, HOGY 30 EZRET FIZETTET KI EGY CIGÁNNYAL. hÁT NEM TUDJA A BÍRÓ, HOGY ITT SEMMIFÉLE ERŐSZAKOSSÁG, KÍSÉRLET, TETTLEGESSÉG, BÁNTALMAZÁS NEM TÖRTÉNT, HANEM CSAK EGYSZERŰEN AZT A HATALMAS, MELY KULTÚRÁJUKAT GYAKOROLTA, AMIBEN A GYEREKSZERETET SZERVES RÉSZT FOGLAL EL.
  Szerintem a bíróságnak kellett volna elnézést kérnie Horváttól, amiért egyáltalán perbe fogták.”
 • 1. torabora 2011. február 17. 12:14
  „Azt a 300 ezret nem lehetne 3 ezerre mérsékelni?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tucatnyi egyház Győr-Moson-Sopronban

A kormány szigorítást tervez: a jelenleg hatályos jogszabály szerinti száz helyett a jövőben… Tovább olvasom