Kisalföld logö

2016. 12. 11. vasárnap - Árpád -3°C | 8°C

Olvasói kérdés: kiszervezés: mire kell figyelni?

Édesapám 12 éve dolgozik egy cégnél takarítóként. Nemrég munkatársaival együtt megtudta, hogy a hónap végén átszervezés miatt megszűnik munkakörük.


A felmondásukat azonnal kézhez kapták. Egy külső cég fogja ellátni a takarítási feladatokat és átadják neki a dolgozókat, de 4-ből csak 3-at akarnak átvenni.

A vállalkozás szerződést még nem kötött velük, de elvárja, hogy folytassák munkájukat, mintha mi sem történt volna. Eddig fix órabért, műszakpótlékot, útiköltség-támogatást, étkezési utalványt kaptak. Az új cégnél erről nincs szó, csak minimálbérről.


A Magyar Szakszervezetek Országos Szövetségének tisztségviselői adtak tájékoztatást lapunknak arról, mire érdemes figyelni kiszervezéskor. A felmondás jogszerű lehet, ha abban indokként átszervezésre hivatkozik a munkáltató.

Mégis érdemes a felmondólevelet átnézetni munkaügyi szakértővel, ugyanis felmondási idő, végkielégítés illetheti meg a takarítókat, de ez attól is függ, mit tartalmazott munkaszerződésük. Ha kollektív szerződést kötött a szakszervezet a munkaadóval, az is tartalmazhat szabályokat, pluszjuttatásokat.

Ha a takarítók az új céggel munkaszerződést kötnek, figyeljenek arra, hogy mindaz belekerüljön, aminek a jogszabályok szerint szerepelnie kell (munkavégzés helye, időtartama, rendje, alkalmazás formája stb.).

Azt is gondolják át, hogy a megváltozott feltételekkel érdemes-e vállalniuk az alkalmazást. Mielőtt aláírják új munkaszerződésüket, mutassák meg munkaügyi szakértőnek! Nagyon kockázatos úgy munkát végezniük, hogy a régi munkaadójukkal már nincs, az újjal még nincs érvényes szerződésük.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Győri Filharmonikus Zenekar: kiállítás Ken-Ichororól

A Győri Filharmonikus Zenekar tisztelete jeléül digitális kiállítást állított össze Kobayasi… Tovább olvasom