Kisalföld logö

2018. 02. 25. vasárnap - Géza -11°C | -2°C Még több cikk.

Olimpiai bajnokok a Mórában - fotók

Gyurta Dániel és Kammerer Zoltán olimpikonok látogatták meg a Móra-iskola diákjait, hogy beszéljenek a sporthoz való viszonyukról, arról a munkáról, amelynek eredményeként a bajnokká váltak.


Délelőtt 11-kor gyűltek össze a mórás diákok az iskola aulájában, ahová a londoni olimpikonokat sportszakemberek is elkísérték. Dr. Szabó Tünde olimpiai ezüstérmes úszó, a Magyar Úszószövetség főtitkára beszélt arról, hogy gyermekeit is a sport szeretetére neveli, nagyobbik gyermeke eredményes úszó.

Versenyzőként másként élte át az Olimpiát, mint sportedzőként Londonban, amikor a magyar úszóknak szurkolt. Kiss László a magyar úszóválogatott szövetségi kapitánya, Kovácshegyi Ferenc mesteredző és Virth Balázs edző a felkészítő munka jelentőségét, a kitartás és következetesség fontosságát hangsúlyozta.

Olimpikonok a Mórában. Fotó: Bertleff András.


Gyurta Dániel általános iskolai éveit felidézve elmesélte, hogy kicsit elszakadva élt az osztályközösségtől, hiszen a kora reggeli és délutáni edzések miatt komoly barátságokat itt nem tudott kötni, középiskolai évei alatt társaiban már tudatosult, hogy nem „ellógja" a tanórákat, hanem ez idő alatt keményen dolgozik. Ha újra kezdhetné, akkor sem változtatna semmin, hiszen elérte, amit szeretett volna, olimpiai bajnok lett.

Kammerer Zoltán elmondta, büszke londoni ezüstérmére, úgy tekint rá, mint a negyedik aranyra, hiszen 25 év munkájának eredménye ez. Számára az iskolai években inkább előnyöket jelentett az élsport, bár a nyári szünetben az edzőtáborok miatt nem tudott munkát vállalni, hogy – úgy, mint osztálytársai – egy jó farmert vagy biciklit vegyen magának. A tanulásban sem érezte hátrányát a sok edzéssel töltött órának, a matekot és fizikát kimondottan kedvelte, nehézséget inkább a kémia okozott számára.

A rendezvényt Csengeri Mária főigazgató azzal a gondolattal nyitotta meg, hogy a Móra-iskola múltbeli és jelenlegi sportsikereit számba véve, bízhat abban, hogy nincs távol az a nap, amikor újra egy mórás diák állhat az olimpiai dobogón. A beszélgetést az egykori mórás diák – aki 1988-ban állt ennek a dobogónak a legfelső fokán, ma Győr polgármestere és a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke – Borkai Zsolt zárta azzal, további sikeres pályafutást kívánt az intézmény tanulóinak.

A tartalmas délelőtti program után lelkes diákok hada rohanta meg az élsportolókat autogramért, közös fényképekért.

Olvasóink írták

 • 5. Mankapunka 2012. szeptember 27. 16:16
  „Ezt munkaidejükben tették?”
 • 4. pacsibácsi 2012. szeptember 27. 07:58
  „3. Nem gondolod, hogy erre válaszolni fog, ugye? Fröcsöghetett egyet finoman, de észérvet nem tud felsorakoztatni.”
 • 3. kikelet_ 2012. szeptember 26. 20:12
  „OCC: mi ezzel a gond?”
 • 2. mzm08 2012. szeptember 26. 20:03
  „A Móra iskola immár sokadik és színvonalas rendezvényének lehettek az ott tanuló diákok szem és fül tanúi. Az eredmények és a sajtóban való folyamatos jelenlét is mutatja, hogy a közel 40éves iskola sportmúltja kimagasló.
  Tökéletes a szlogen is: Sportmúltunkkal a modern jövőbe. Örülök, hogy a fiam egy ilyen szinvonalas intézmény tagja lehetetett. Gratulálok a Vezetőségnek is! :-)”
 • 1. OCC 2012. szeptember 26. 19:36
  „Minő véletlen, hogy pont ebbe az iskolába járt Gyurta csajának az édesapja, a jelenlegi polgármester...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megyei közgyűlés online: a Petz-kórház biztosan az államhoz kerül, a kérdés, hogy hova

A Rómer-ház közalapítványának megszüntetéséről szóló vitában Szakács Imre megidézte Marx szellemét, ahogy fogalmazott: "elhalt, mint Marx elméleteiben az állam". Tovább olvasom