Kisalföld logö

2018. 01. 18. csütörtök - Piroska 0°C | 6°C Még több cikk.

Nyugdíjkérdések politikus szemmel

Sopron, Győr - – A közelmúltban kiderült, hogy a Fidesznek létezik egy titkos programja, amely szerint befagyasztanák a nyugdíjakat, leállítanák az állami beruházásokat – fogalmazott Kránitz László, az MSZP megyei elnökhelyettese. – A nyugdíjasok számára az utóbbi tíz év közül a legnehezebb az idei – fejtette ki tegnap sajtótájékoztatóján Szakács Imre, a Fidesz megyei elnöke.

„A Fidesz befagyasztaná a nyugdíjakat"

– Orbán Viktor, a Fidesz elnöke a közelmúltban két, félelemkeltő elemről beszélt – kezdte tegnapi sajtótájékoztatóját Kránitz László. – A kijelentésekből világosan látszik, hogy a pártszövetség hatalomra kerülése esetén a megszorításokat az idős embereken és a hazai vállalkozókon kezdi. Veszélyben a nyugdíj és a családok megélhetését adó munkahely. Megyénkben százhuszonnégyezer idős él. Ők átlagosan hetvennégyezer forint nyugdíjjal rendelkeznek. Ezen javadalmak befagyasztása tizenötezer forintot venne ki a zsebükből évente. A baloldal a Fidesszel szemben továbbra is elkötelezett az idősek juttatásainak emelése mellett. Véghez visszük a törvényben biztosított nyugdíjkorrekciót.
Kránitz László hozzátette, megyénkben az elmúlt időszakban huszonnégy nagyberuházás indult el, illetve áll előkészítés alatt. Összértékben több mint százmilliárd forintról van szó. A kis- és középvállalkozásoknak járó uniós pénzek azért fontosak, mert ezek munkahelyet teremtenek és erőssé teszik az országot. Ezért nem hagyhatjuk, hogy bárki veszélyeztesse a vállalkozások fejlődését, a vidék felzárkóztatását, valamint a családok biztonságát.

„Sokezret vesz el a kormány az idősektől"

– Az időseknek ebben az évben minden életösztönükre szükségük lesz a túléléshez – hangoztatta   sajtótájékoztatóján Szakács Imre. – A nyugdíjaskosárra számított infláció 10 százalék, miközben a nyugdíjak csak 4,2 százalékkal emelkedtek. Ezzel átlagosan 30 ezer forintot vesz ki a kormány az idősek zsebéből – tette hozzá.
– Akik idén mennek nyugdíjba, 8 százalékkal kevesebb ellátást kapnak, holott nem dolgoztak 8 százalékkal kevesebbet a korábban nyugdíjazottaknál, ez diszkrimináció – jegyezte meg az elnök.
Hozzátette: akik kevés ellátmányuk miatt munkavállalásra kényszerülnek, azoknak most már a nyugdíjukat is megadóztatják, miközben számos gyógyszer támogatását csökkentették vagy megszüntették.
 – Itt is megmutatkozik a szocialista kormány szociális érzéketlensége. A következő polgári kormány nem engedi,  hogy a nyugdíjak elveszítsék értéküket – jelentette be zárszavában Szakács Imre. 

Molnár is reagált

„Szakács Imre nyilatkozatában megerősítette azt, amit Orbán Viktor kiszivárgott nyilatkozatában is szerepel. Orbán azt mondta hatalomra kerülésük esetén befagyasztanák a nyugdíjat. Szakács a nyugdíjak reálértékének megőrzéséről beszélt. Mondata szó szerint azt jelenti, mint Orbáné, csak   szépen megfogalmazva. Vagyis beismerte, a Fidesz a nyugdíjak befagyasztására készül" – reagált a Szakács sajtótájékoztatón elhangzottakra Molnár Csaba az MSZP megyei elnöke.

Olvasóink írták

 • 15. B.J. 2008. július 20. 05:52
  „Csaba zsuzsanna!O.V.10% emelést adott a nyugdijasoknak.Igaz a magasabb nyugdijakra kevesebbet.Sajnos a szocik megint elkezdték a hazudozásukat,és sokan hisznek nekik.Érdekes módon a 100 leggazdagabb magyar élmezőnyében szocialista politikusok vannak!”
 • 14. elemérné 2008. június 03. 01:40
  „aaaaaaaaaa nuygdíjaaaaaaaaaaatt!
  idevele, kis szarhazijak!
  aaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
  nyudíjjjj.
  mocskos diakok,dögöjjetek meg mind. fizessetek sok tandijat.
  éjjen feroo.
  nyugdijat adjá és csalok meg rábeszélem a marist megint majd 2010ben!
  nyugdijat vazzeee!!!!!!
  aaa
  pusztuljanak az unokáim.”
 • 13. Ma élek !De 35év múlva? 2008. június 02. 23:52
  „MINDIG SZEGÉNY ÖREGEK 74000 ÁTLAGBAN !LÉTMINIMUMÉRT GÜRIZŐKKEL MI VAN?A VÉLEMÉNYEM HA VALAKI LEDOLGOZTA AZ IDEJÉT KAPJON NORMÁLIS PÉNZT!DE EMLITSETEK MÁR MEG MINKET IS FIATALOKAT! VELÜNK MI VAN?LAKÁS HITEL 50000 KÖZÖSKÖLTSÉG 5000+REZSI!JA BERENDEZÉSEK HITELE!DE KÖSZÖNÖM ÉLEK!NEM KELL A SZAVAIMAT KIFORGATNI NEM ELLENÜK ÍROM CSAK MI IS élünk????”
 • 12. Valaki 2008. június 02. 08:00
  „Ha te mondod biztosan így van! Nem kéne mindenkit belerángatni a maszopós mocskotokba! Persze ki mint él, úgy itél!”
 • 11. intel 2008. június 01. 21:53
  „Orbán is hazudik, csak ő jobban játszik, mint Gyurcsány, a baj, hogy Gyurcsány öngolt rugott, Viktor még nem.

  Az igazi az lenne ha egymást rugnák le, mert akkor az országba talán elkezdödne valami...”
 • 10. pan.cser 2008. június 01. 17:41
  „Kedves "sziszifusz"! Programot? Emlékezz az OV.-GYF. vitára. Fletó lehazudta OV-t. Hogy nem lesz vizitdíj, meg dobozdíj, kórházi napidíj stb. Aztán mi lett volna ha nincs OV? A "nyögdíjas" annyira nyög már, hogy elfelejti ki verte át. Az az idióta aki bolond létére a magyar kormány vezetője!”
 • 9. nyögdíjas 2008. június 01. 16:46
  „A szó kötelez: OV -t meghazudtolni nem tanácsos. Föleg nem oly pártkatonáknak mint Szakács. A nyugdíjasok mozgósítását a fidi megkezte, ..ellenük. Le kéne állitani a vezírt, mert ha most nem : a b ukás ismétlődik!!!!!!!!”
 • 8. sziszifusz 2008. június 01. 15:48
  „Tapasztalataim szerint a nyugdíjasok széles rétege értelmesebb mint az itt vitatkozók és nyilatkozók.
  Van közöttük olvasó és épértelmű - így az iszapbirkózásra nem vevő!
  Elő a programotEbből a válságból milyen úton és hova vezetné az országot!”
 • 7. Rechtsradikal 2008. június 01. 09:49
  „Szerintem nem érdemes kínlódni ilyen böszme balosokkal!még mindig marad majd egy 10-15%,akiket meg lehet vezetni!a saját életén látja,hogy rosszabbodik,de ha a párt azt mondja,hogy javul,akkor annak hisz!majd kikopnak ezek is hamarosan!annak örüljünk,hogy erősödik a jobboldal!középen, és szélül is!”
 • 6. pan.cser 2008. május 31. 23:53
  „Kedves Csaba Zsuzsanna! Ön és pártja a napot is lehazudja az égről, vagy akár a Holdat. Mindegy, csak a HATALOM kell! A szoc-lib kormány ballintott ki mindenkivel. Ha nincs gazdasági növekedés, hogyan fogunk jobban élni? A 8% sem igaz amit Önök elvettek a nyigdíjba vonulóktól? Vagy az sem, hogy az élelem árának növekedés még köszönő viszonyban sincs a nyugdíjakkal. Takarodjanak és szégyelljék magukat, a dumájukat ma már igen kevés nyugdíjas veszi be. Hazugságon érték Önöket. Még a létük is hazugság ha nevüket nézzük. Szocialista Párt? Ugyan kérem, a helyes név: Állami Vagyont Sikeresen Kisíboló volt Kommunisták Pártja! Ja és a vizitdíj, kórházi napidíj, Fletó bevasalta OV. eltörölte, azért a nyugdíjas sem felejt olyan könnyen mint ahogy gondolják.”
 • 5. Rechtsradikal 2008. május 31. 18:35
  „Ha mondjuk csak 30.000 ft-al csökkentenék a 40 éves BM nyugdíjasok 150-200 000res nyugdíját, már akkor mennyi pénz juthatna a többi (kis) nyugdíjasnak!hasonló ötletekkel rendbe lehetne hozni ezt az egész nyugdíjkáoszt!”
 • 4. matriné 2008. május 31. 17:40
  „"Jockey"ez nem tragédia az MSZP-nél hanem siker! Milyen párt az, aki a saját választóit is becsapja meglopatja, sőt még a törvényeket is úgy alkotja, hogy ki tudja vele rugatni az igzságszolgáltatástól! De vajon a FIDESZ tesz annak érdekében, hogy az ellopott nyugdíjakat visszadatja a tolvajokkal? Kétlem, hogy meg teszi, hisz eddig sem hangoztatta soha!”
 • 3. Jockey 2008. május 31. 12:23
  „A nyugdíjak reálértékének befagyasztása magyarul azt jelenti, hogy amilyen mértékű az infláció, olyan mértékben nőnek a nyugdíjak, tehát a reálértékük ugyanannyi marad. Ez nagyságrendekkel jobb annál, mintha a nyugdíjemelések az infláció alatt maradnak, mert akkor a reálérték csökken. Aki ezt nem érti, az egy kretén, aki meg érti, csak szándékosan félremagyarázza, az meg egy szemétláda.
  Amit pedig az idéntől nyugdíjba menőkkel csináltak, egyenesen a szemétség csúcsa. A nyugdíjjárulékot sok-sok éven keresztül a bruttó jövedelemből vonták le, a nyugdíjat pedig mostatntól a nettó jövedelemből számolják ki. Ez a szocialista igazságosság. Az a szerencséjük, hogy a sok féleszű ezt nem érti, csak azt kiabálja, hogy négy láb jó, két láb rossz, meg Orbán bánya és szőlő. Tragédia, hogy idáig sikerült zülleszteni ezt az országot!”
 • 2. Csaba Zsuzsanna 2008. május 31. 08:42
  „Orbán befagyasztott nyugtdíjakról beszél, Szakács ugyanartról, csak a két és sokszínűség köntösébe bujtatva!

  SzI. milyen szoc. érzéketlenségről beszél ? Igaz, hogy az infláció 10%, és csak 4,2%-kal emelték a nyugdíjakat, de legalább emelték, szamben Viktorka előre beharangozott "jövőképével"!!!”
 • 1. matriné 2008. május 31. 08:41
  „Mindegyik párt tudja, hogy a hatalomra kerülésüket a nyugdíjasok zöme dönti el. Tehát, ismét az ilyeszgetés és az alamizsna érték megörzése a kampányfogásuk! Köztudott, hogy hat évvel ezelőtt a "megtalált" 19 ezer egyszeri alamizsnával nyert az MSZP.Pesze sokan azt hitték, hogy ez a 19 ezer havonta fog megjelenni a satnya nyugdijukan. Persze hamar kiderűlt, hogy nem így lett! No meg sokan ,azt mondották ezek már összelopták magukat a Horn kormány ideje alatt már nem fosszák ki többet az embereket! Így lett? A FIDESZ sem igéri, hogy a 90. es ével eleje óta nyugdíjazottak, el fogják érni a nyugdíjukkal a ma nyugdíjazottak nyugdijszintjüket! Tehát marad a meglopásuk bármelyik nyeri is a hatalmat e rendszerben!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kinyitott és fürdőzőkre vár az Aranypart

Győr - A hatósági bejárás után kinyitott az Aranypart I. és II. szabad strand tegnap. A fürdőzőkre,… Tovább olvasom