Kisalföld logö

2018. 04. 21. szombat - Konrád 11°C | 24°C Még több cikk.

Nyugdíjasegyetem: hétfőtől lehet jelentkezni

A győri Nyugdíjasegyetemnek már az ötödik szemeszterét nyitják meg ünnepélyesen október 1-jén, a tanévzárót pedig december 10-én tartják. Az előadások – akárcsak tavasszal – hétfőn délelőttönként 10 órakor kezdődnek az egyetemi sportcsarnokban.
Kéthetente várják a szervezők a szenior hallgatókat. A hat, tudományos igényű, ismeretterjesztő tájékoztató témái között szerepel az orosz mentalitás, foglalkoznak az egyetemi oktatók előadásaikon például
a napelemes meghajtású járművekkel, a foci és a politi-
ka összefüggéseivel. Vendégelőadóként a lapunkat, a Kisalföldet kiadó cég vezetőjét, Szammer Istvánt is hallhatják a nyugdíjasok, aki a média világáról beszél.

Az őszi félévre a szervezők 1200 nyugdíjas jelentkezését tudják fogadni. Azoknak is újra regisztráltatniuk kell magukat, akik az előző szemeszterekre jártak. Ezt szeptember 17-én, 18-án és 19-én lehet megtenni. Akárcsak legutóbb, elég egy elektronikus űrlapot kitölteni az interneten, a Nyugdíjasegyetem honlapján (nye.sze.hu). Ez a lehetőség ma reggel 6-tól szerdán 15 óráig folyamatosan él, így akár éjszaka is lehet jelentkezni. Aki elakad, hívhatja a 96/613-777-es telefonszámot az említett három napon, reggel 8 és délután 3 óra között, de akik már a tavaszi félévre is online jelentkeztek, azoknak ez könnyű lesz. Azok tudják, csak arra kell figyelni, hogy a dátumnál az év, a hónap és a nap számmal jelölése közt csak pont van, szünet nincs.

Ha nem sikerül az elektronikus regisztráció vagy nem tud a nyugdíjas a világhálóhoz hozzáférni, akkor telefonon is jelentkezhet – az említett számon és időszakokban –, de a szervezők kérik, hogy lehetőség szerint a többség az internetet használja. Tavaly ezt tette a hallgatók 75 százaléka.

Az űrlap kitöltéséhez a jelentkező nevére, lakcímére és születési idejére van szükség, de megadható a telefonos elérhetőség vagy az e-mail cím is. Várhatóan sokan szeretnének egyszerre jelentkezni, ezért a szervezők türelmet kérnek a nyugdíjasoktól. Házaspárok, barátok ugyanarról a számítógépről vagy egy telefonhívással is regisztrálhatnak.

A Széchenyi István Egyetem vállalta ezúttal is a szervezésben a főszerepet, együttműködik vele a Nyugat-magyarországi Egyetem Apáczai Csere János Kara. Segíti a munkát a Pannon Nyugdíjas Szövetség, önkénteseivel találkozhatnak majd a helyszín bejáratánál az érdeklődők és a Nyugdíjasegyetemmel kapcsolatos ötleteket, javaslatokat is ők gyűjtik össze. A Kisalföld pedig cikkekben számol be az előadásokról és szokás szerint házi feladatot ad a szenior hallgatóknak.

Olvasóink írták

  • 2. gralaci 2013. szeptember 23. 19:36
    „A kis nyugdíjas nem biztos, hogy kisnyugdíjas.”
  • 1. Mankapunka 2012. szeptember 17. 11:34
    „Jelentkezek én is. Sok kis nyugdíjas kollégával megbeszélhetjük,hogy sikerül minden nap piacra járni,és mindig tele szatyorral hazamenni.

    Közben élvezni az ingyen utazást a buszon,és a fizető utas meg nyugodtan állhat.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Családon belül marad?

Százezer aláírás is kevés volt ahhoz, hogy a családon belüli erőszak visszaszorításáért népi… Tovább olvasom