Kisalföld logö

2018. 02. 19. hétfő - Zsuzsanna -5°C | 3°C Még több cikk.

Nyitott Iposz-nap Győrben

Győr - A Győri Ipartestület „Iposz-napok – Nyitott lapok" címmel nyitott fórumot szervez, hogy tájékoztassa az érintetteket a szolgáltató ipartestület szerepéről, s hogy megismerjék a vállalkozások gondjait, véleményeit.
Az Ipartestületek Országos Szövetsége (IPOSZ) 2007 tavaszán középtávú programjának kialakításához a hét régióban konferenciát tartott. Azokon rendkívül sokféle probléma vetődött fel, melyek egy része minden régióban gondot jelent.

Ilyen a feketemunka egyre nagyobb térhódítása, a családi, a mikro-, a kis- és középvállalkozásokat érintő túlzott adminisztráció, ezt a vállalkozói kört érintő pályázatok hiánya, a szakmunkásképzés és az átképzés hiányosságai. Ugyanakkor régiónként, megyénként eltérő problémákat is jeleztek a szervezet tagjai. Ezek között első helyen szerepelt, hogy a hatóságok rendkívül erélyesen lépnek fel a legális vállalkozásokkal szemben, míg az illegális vállalkozásokat nem ellenőrzik.

Az Iposz szeretné mind szélesebb körben megismerni a vállalkozók véleményét a kialakult helyzetről, illetve arról, hogy miben látják a megoldást, hogy a családi, a mikro- és a kisvállalkozások fokozottabban bekapcsolódhassanak a régiók, megyék gazdasági fejlesztésébe. Ezért szerveznek nyílt fórumot szeptember 13-án, csütörtök reggel 9 órától délig. Helyszín a megyeháza díszterme.

A programban szerepel Hancz István országos elnökségi tag tájékoztatója a megyei helyzetről, Szakács Imre megyei közgyűlési elnök és Borkai Zsolt győri polgármester tájékoztatója, majd Szűcs György országos elnök beszámolója „A szolgáltató ipartestületek lehetőségei és feladatai az Iposz 2007–2011-ig szóló programja alapján" címmel. Ezen túl lehetőség lesz hozzászólásokra és kérdések feltevésére is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Prostisor az iskolánál

Győr - Megdöbbentő, hogy a városházától a Révai-gimi parkjáig esténként újra megjelentek az… Tovább olvasom