Kisalföld logö

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 3°C | 7°C Még több cikk.

Nász és gyász

Az örömapa a lakodalom közben vesztette életét a közelmúltban Péren rendezett esküvőn. Elmaradt a menyasszonytánc, a család, amely boldog nászra készült, most gyászol és a hétvégén temet.
A fiatal pár esküvője és a lakodalom nagyon jó hangulatban telt. Éjfélig mindenki táncolt, legalább egyszer azok is eljárták a „pörgős táncot", akik évtizedek óta nem gyakorolták a lépéseket. A boldog házasoknak és vendégeiknek vidám zenét húzott a péri étterem zenekara. Épp a menyasszonytánc következett volna, amikor éjfél előtt néhány perccel az örömapa – a vőlegény édesanyjának élettársa –, aki fél órával azelőtt még maga is táncot járt, egyszer csak ledőlt a székről. Az eszméletlen férfi azonnal szakszerű segítséget kapott, a násznép között ugyanis egy ápoló is jelen volt, aki nekikezdett az újraélesztésnek.

Két órán át virrasztottak a halott mellett

A mentő negyedórán belül a helyszínre érkezett, s bár mindent megtettek a férfiért, az örömapán már nem segíthettek. A zenekar összecsomagolt, a vendégek egy része hazament, a közeli hozzátartozók pedig csendben várták a halottaskocsi érkezését. Két órán át virrasztottak a férfi mellett, aztán hajnali három körül ők is hazatértek. A Győrhöz közeli településen majd mindenki ismeri a történetet, így a családtagokat is, akik érthető okokból nem kívántak nyilatkozni. A halál okáról korábban azt hallották a falubeliek, valószínűleg tüdőembólia volt, a napokban azonban bebizonyosodott: a férfi szívinfarktusban vesztette életét. Vigaszt legfeljebb az jelent a gyászolók számára, hogy az utolsó percek boldogan teltek a hatvanas éveiben járó férfi életében.

Hasonló eset nem történt

A megrázó tragédiához hasonlóra nem emlékeznek azok sem, akik pedig a megyében évtizedek óta vezényelnek le esküvőket. Olyanra volt csak példa, hogy kritikus állapotban lévő beteg fogadott örök hűséget társának, majd néhány nappal később meghalt a kórházban. Szerencsére olyan esetre is emlékeznek a szakemberek, amikor mindez fordítva történt: a válságos állapotban lévő beteg felgyógyult, s azóta is köszönti házasságkötőjét az utcán, ha látja.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tervezzük együtt a várost!

Fókuszban a városfejlesztés – ezt a vezető címet viseli az a kiadvány, amelynek terjesztését a… Tovább olvasom