Kisalföld logö

2018. 04. 22. vasárnap - Csilla, Noémi 12°C | 23°C Még több cikk.

Nagytestű kutya kétszer marcangolta szét a tacskót Győrben - fotók

Öt helyen kellett összevarrni azt a tacskót, amelyet kétszer támadt meg nagytestű kutya a győri Szabolcska és Téglavető utca találkozásánál.

Mint ismert, az utóbbi hetekben két, kis híján tragédiával végződő kutyatámadás is történt a megyében.

Június elején kiszabadult harci kutya sebesített meg egy önkormányzati dolgozót Felpécen, a nő súlyosan megsérült.

A fiatal nő szórólapokat osztott szét az egyik utcában, mikor a nyitva hagyott kapun kiszaladt és rátámadt a kutya.

Áldozatát földre vitte és mintegy 30 méteren át karjánál fogva vonszolta a megvadult eb, miközben azt folyamatosan marcangolta.

Most hétvégén Hegyeshalomban hétéves kislányt mart meg egy eb: a kislányt műteni kellett, fejsérülései szerencsére várhatóan nem lesznek maradandóak.

"A kutya rögtön nekiesett a tacskónak, több helyen marcangolni kezdte"

A győri Szabolcska és Téglavető utca találkozásánál történt támadásoknak szerencsére emberi sérültje nincs, de mindkét eset több mint tanulságos.

"Május 24-én reggel hét óra körül a Téglavető utcához közeli parkolóban sétáltattam nyolchónapos kölyök, tacskó kutyámat, amikor váratlanul nagytestű kutya rohant felénk.

A kutya rögtön nekiesett a tacskónak, több helyen marcangolni kezdte, s addig nem is maradt abba a támadás, ameddig egy férfi rá nem parancsolt a kutyára, s el nem vonszolta.

Abból a házból, ahonnan kiszökött a kutya egy idős hölggyel beszéltem, aki azt állította, hogy a kutya nem az övé, hanem a fiáé, s megadta a telefonszámát" - kezdte portálunknak Sebestyén László, a tacskó gazdája.


Sokkoló fotók - nagytestű kutya kétszer marcangolta szét a tacskót Győrben

"A lányom elkezdett sikoltozni, de annyi lélekjelenlét volt benne, hogy a tacskót felemelte"

"Tekintettel, hogy a kutyám nagyon vérzett, egyből állatorvoshoz vittem: öt helyen kellett a sebeit összevarrni. A kutya tulajdonosával megegyeztünk, hogy kifizeti a tacskóm kezelésének költségeit, 26 ezer forintot.

Abban állapodtunk meg, hogy június negyedikén este nyolc órára menjek az édesanyja házához, aki átadja a kutyám állatorvosi díját.

Pontosan azért, nehogy gond legyen megint, a tacskómat pár sarokkal, 40-50 méterrel odébb hagytam a kislányommal együtt.

Miközben az idős hölgy kinyitotta az ajtót, a nagytestű kutya rögtön nekiiramodott, s újra kiszökött.

Feltehetően megérezte a kutyám szagát, mivel egyből a kislányom és a tacskó felé szaladt.

A lányom elkezdett sikoltozni, de annyi lélekjelenléte volt, hogy a tacskót felemelte. Rögtön feléjük futottam, s egyből kivettem a lányom kezéből a kutyámat, hogy ne ugráljon rá a nagytestű állat.

A tacskót másodszor is állatorvos varrta össze 

Próbáltam ugyan védeni a tacskót, de újra megmarta a támadó kutya, s az én ujjam is megsérült, a támadást követően tetanusz injekciót kaptam a győri baleseti sebészeten.

A kutyám úgy vészelte át az újabb támadást, hogy az egyik családi ház tulajdonosa kiabált nekem, miszerint a kerítésen át adjam oda neki a tacskót. A kutyámat újra állatorvos varrta össze aznap este" - folytatta a győri férfi.

"Utólag visszagondolva, még egyszer el nem vinném a kislányom és a kutyám a Téglavető utcába, de ettől függetlenül úgy érzem, nem a mi hibánk, hogy támadásra hajlamos, nagytestű kutya rövid időn belül, kétszer is kiszökött az egyik házból.

A rendőrség elutasította a feljelentést, a nagytestű kutya gazdája sajnálja

A második eset után a győri rendőrségen feljelentést tettem, melyet elutasítottak, s arról értesítettek, hogy a Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal Hatósági Főosztály Szabálysértési Osztályának megküldték az ügyirat fénymásolatát.

Szerettem volna, ha egymás között el tudjuk rendezni az ügyet, de másodjára a támadó kutya tulajdonosa mereven elzárkózott mindennemű kárrendezés elől.

Talán, ha elnézést kért volna, amit egyszer sem tett meg,
akkor nem itt tartana az ügy" - zárta szavait Sebestyén László.

A kisalfold.hu beszélt a nagytestű állat gazdájával is, aki név nélkül annyit nyilatkozott: "sajnálom, hogy kétszer is támadás áldozata lett a tacskó.

A jövőben mindent elkövetek azért, hogy a kutyám ne szökhessen ki az utcára, s ennek érdekében tettünk is lépéseket".

Akár 150 ezer forintos bírságot is kiszabhatnak "kutyával veszélyeztetés" miatt megyénkben

"Hivatalunkhoz beérkezett az említett feljelentés, az ügy kivizsgálás és eljárás alatt áll.

Ügyintézési határideje harminc nap, s ez idő alatt az ügyet érintő bővebb tájékoztatást nincs felhatalmazásunk adni.

Amennyiben megállapítható a szabálysértési törvényben szabályozott `kutyával veszélyeztetés´, akkor a 5-150 ezer forint értékű bírság állapítható meg.

Az utóbbi időben öt hasonló ügyben indított szabálysértési eljárást a kormányhivatal" - mondta a kisalfold.hu érdeklődésére Paár Veronika, a megyei kormányhivatal szóvivője.


Olvasóink írták

111 hozzászólás
 • 111. ndp88 2012. június 28. 16:23
  „Az én kutyusomat, aki egyébként nagyon jámbor eb,(C. Spánie fiú, 1,5 éves ) a Kodály Zoltán utca elején a posta meletti papirboltnál támadta meg egy nagytestű kutya, 07. 25-én délután. A kutya a Szabolcska utca felől jött. Gazdát nem láttunk, többen láttak rajta nyakörvet. Mielött lefényképezhettük volna a kutya eltünk a kocsik között. Jó lenne tudni, hogy ugyan arról a kutyáról van e szó. Kérem a tacsi gazdályát, hogy hívjon, vagy küldjön sms-t. Kopernikus a nyakánál sérült meg, antibiotikumos kezelést kap, és fertőtlenítős oldattal öblögetjük a sebét. Ha az ödéma nem mulik el róla, vagy elfertőződik, akkor műteni is kell. Segítségüket előre is köszönöm! A Tacsinak jobbulást kívánunk. Üdvözlettel Németh Piroska Tel.: 06205162542”
 • 110. ildancs20 2012. június 25. 09:28
  „Mindenképp jobbulást a tacsinak! Újabb minta példája a történet annak, hogy Magyarországon rengeteg ember nem alkalmas arra hogy állatot tartson! Minden fajtájút, méretűt nevelni, gondozni kell!! Törődni a igényeikkel! Az az ember aki nem képes felfogni, hogy a kutyák Nem Csak állatok, csak sajnálni tudom őket!
  " Te egyszer s mindenkorra felelős lettél azért, amit megszelídítettél."- 1939. Ennyit a régi időkről!
  Az állattartáshoz elengedhetetlen tulajdonságok sztem: felelősség tudat, gondoskodás, intelligencia, szeretet képessége, pedagógiai képességek (ha lehet így hívni).... Ezek nélkül ne tartson állatot ember! Aki meg nem állatbarát azzal sincs baj, tartson virágot :D ,de ne szólja le azt aki tart! Kutyakakit meg szedjük már össze! Büntessék keményebben (ha én össze tudom, akkor másnak se essen le a gyűrű az ujjáról!)”
 • 109. viperetta335 2012. június 23. 07:39
  „Én becsülöm azt,aki azt mondja "nem vagyok állatbarát,nem tartok állatot",de azt nem,aki azért tart kutyát,mert falun így szokás és már az öregapjánál is így volt,de amúgy "jaj,ne érj hozzám,nehogy megnyalj,jaj,a virágom,te rohadt dög",aztán ebben a melegben a kutyák forralt vizet ihattak,soknak árnyéka sem volt,gazdi meg terpeszkedett fa alatt a sörrel."Az állat ugye állat,az ember meg ember"-ekkora hatalmas filozófiai tételt tudnak kinyilvánítani,de ha nagyon megnézzük,a kutyájukért kár lenne,őértük meg nem,mert élősködnek,buták és semmi jót nem adnak tovább a gyerekeiknek,tehát azok is ugyanilyen sötétek lesznek.Igaz,két lábon járnak,lesz mivel sorba állni a segélyért.”
 • 108. Hunicum 2012. június 22. 21:13
  „107. BenjaminFein!
  Erről ez a vicc jut eszembe:

  Figyelem, figyelem!-szólal meg az autórádió-Felhívjuk az M7-es autópályán utazók figyelmét hogy legyenek óvatosak, mert egy ?rült a forgalommal szemben robog. Egy autós, aki szintén hallgatja a közleményt hirtelen felcsattan:
  -Hogyhogy egy? Mind!”
 • 107. BenjaminFein 2012. június 22. 19:57
  „Szerintem itt rajtam kívül, ti mind teljesen elmebetegek vagytok.. vagy legalább is valami komoly mentális problémátok van, agyzokniság.. stb, stb..:)”
 • 106. xyzzs 2012. június 22. 19:30
  „Viperetta335 sajnos teljesen igazad van,ez a magyar nyers igazság! szégyen!!!!!”
 • 105. viperetta335 2012. június 22. 17:34
  „Bizonyára kevesebb lenne a bolond falusi kutya,ha a gazdájuk törődne azzal,hogy mire van szükségük.De nem is érdemes nekik magyarázni,mert láncon üvölt náluk a kutya.Pedig egy riasztó kevesebbet eszik...Magyar faluban nem lehet végigmenni az utcán az üvöltő kutyák miatt.De városban is,családi házas részen,a kutyák a kapukban ordítanak,kapkodnak ki a kerítésen,bunkók,neveletlenek,na!Mert nagy részük unatkozik.A kutya többet akar az élettől,gazditól,mint évi egy kombi oltást,napi tápot és 1-2 fejvakarást,mert a kutya társ akar lenni,és erre minden képessége meg is van.Szeretne a gazdi életének része lenni,és erre rengeteg kísérletet tesz,aztán,mivel sorozatos elutasításban van része,"helyedre","ne ugrálj",kuss",elfoglaltság után néz...Ez van az országban általában nálunk,mert a magyarok állattartási kultúrája igen alacsony szintű.Mert bár a Buksit nem eszi meg,sőt,illően felháborodik az ilyen hírektől,de azért ráakasztja méteres láncára,és ha már nagyon zavarja a vakkogás,legfeljebb belerúg.Macska ivartalanítás gondolatára értetlenül néz,macskára "kőtteni"?Kismacskák évente háromszor mennek a vizes vödörbe,vagy ha anyacica elég firnyákos,már csak süldőként,elvadulva jönnek elő,ott egye meg a fene.Cicát ha autó megcsap,sántít,orvoshoz nem viszik,mert pénzbe kerül,hadd fájjon neki,legfeljebb sánta marad,macska dolga az egerészés,kész.Az,hogy ezekkel az értelmi képességekkel nem kéne kutyát,macskát tartani,eszükbe se jut.”
 • 104. xyzzs 2012. június 22. 16:26
  „Nem fogod elhinni de ha mindenki így gondolkodna mint te senki nem is mnerne kimenni az utcára,mert mi van ha a fejünkre esik egy tégla.......senki még a kutyáját se vinné ki mert mi van ha megtámadnák...ez hülyeség! Az enyémek is békések, nem bántottak senki! Én se üvöltetem végig a kertes házban élő kutyákat, a legrövidebb úton viszem ki őket a szabadba, de igen van néhány ház amielőtt el kell menni,de sajnálom én nem fogom zárva tartani miattuk a kutyáimat,mert ugaztnak, ugassanak, sza...k bele,ha a gazdáiknak meg nem tetszik, így járt!
  Én sem a kutyafuttatóba sétáltatom a kutyijaimat, és én is elítélem az olyan embereket akik lusták összeszedni a kutyaszart (remélem az ilyen ember azért maga után lehúzza a wc-t otthon),mert az ilyen ember igénytelen! Pár száz Ft-ért lehet kapni pórázra akasztható kakis zacsit! Arról meg hogy nem oltatja be.....inkább nem is beszélek, az ilyennek akkor minek kutya! Kullancs ,bolha ellen is van nyakörvük, olyan ami úszás után is véd! Igen egy kutya költséggel is jár, és aki ezeket nem tudja vállalni, az inkább ne tarson!És megint oda jutottunk,hogy sajnos sok ember intelligenciája sokszor nagy NULLA!”
 • 103. graciela 2012. június 22. 15:40
  „102. Madarász. Én teljesen megértem az indokaidat, csak igazából azt mondani, hogy a sétára nincs szükség, az nem állja meg a helyét, mert max. te sajnos ilyen helyzetben vagy, hogy nem tudod elvinni különböző indokok miatt, de ez nem azt jelenti, hogy ne lenne rá szüksége, vagy más kutyának ne lenne rá szüksége.

  A kutyafuttatónak csúfolt ketrecekről pedig az a véleményem, hogy jobban teszi minden felelős gazdi, ha nem viszi oda a kutyáját. Akárhányszor elvittük őket, mindig megbetegedtek, mert összeszedtek valami hasmenéses betegséget és nem csak a mi kutyáink. Nem beszélve a rengeteg ´aknáról´, amit az okos gazdik otthagynak. Meg nem tér egy kutyának az a két lépésnyi bekerített fű szerintem.”
 • 102. Madarász 2012. június 22. 15:16
  „99.

  Azért két dolgot nem árt figyelembe venni:

  1. Nem érdemes a kutyát feleslegesen veszélynek kitenni azzal, ha tudom, hogy megtámadhatják, mivel az enyém egy békés jószág emberrel, állattal egyaránt, nem szeretném, ha az állatorvosnak kéne újraalkotni a darabjaiból.

  2. Az embereknek joguk van a nyugalomhoz, ezért nem fogom az összes kutyát végigüvöltetni az utcában, repülni és teleportálni meg nem tudunk sajnos és Győrben egyébként se nagyon van olyan kutyafuttató, főleg a környékünkön, mivel családi házas övezetekben egyáltalán nem nagyon van, ami alkalmas lenne a kutya futtatására/mozgatására, mert az egyetlen, ami felénk van, az kemény 20 négyzetméter, gazzal és 20 cm-enként kutyasz.rral. Szerintem az is alap, hogy ne szítsuk mások bosszantásával az ellentéteket a kutyások, nem kutyások között. Én megmondom őszintén, baromira rühellem, mikor a másik kutyás odasz.ratja az előkertembe a kutyáját, mert direkt azért viszi sétálni, hogy ne kelljen utána takarítani. Azt is baromira rühellem, hogy 99 % nem gondoskodik a kutyája nyomának az eltüntetéséről és se azt nem szeretném, hogy a kutyafuttatón belelépjünk, mivel eléggé aláaknázott terület, sem azt nem szeretném, ha valami fertőzést összeszedne attól a retektől, amit ott hagynak mások. Nem egy kutyás gazditól hallottam már, hogy még veszettség ellen sem oltatta soha a kutyáját, úgyhogy nem szeretném, ha ezekkel dugná össze az orrát az enyém.

  Én a biztonság és a környéken lakókkal a békesség híve vagyok ebből a szempontból.”
 • 101. Muaddib 2012. június 22. 15:10
  „Szerintem kutyát az tartson, akinek van ideje vele foglalkozni és ebben a mindennapi séta is benne, van.
  Tapasztalt régi kutyásként jót nevettem azon az állításokon, hogy a kutyának nem kell séta.
  Szerintem a hozzá nem értés és a lustaság mondatja ezekkel az emberekkel.
  Sok ember tart kutyát de csak kevesen érettek rá.
  Javaslom a következő lapot, amit érdemes kezdő kutyás és hozzá nem értő embereknek is elolvasni.
  .
  http://www.kutyavari.hu/kutya-neveles.htm”
 • 100. xyzzs 2012. június 22. 14:08
  „graciela teljesen igazad van! Kit érdekel,hogy mi volt régen?”
 • 99. xyzzs 2012. június 22. 14:05
  „Madarász! te úgy írtad hogy nem tesz jót a sétáltatás a kutyának(ez úgy értendő h általában)! én erre írtam hogy ez hülyeség,mert kell a kutyának az inger nem lehet állandóan csak a kertbe! én is városban lakom és én sem a utcákon sétáltatom a kutyám, megőrjítve ezzel a kertes házakban lévő kutyikat! Azt meg hogy ki mit mond h ne sétáltassam a "dögöm" leszarom én nem azért nevelek,tartok kutyát h más mit szól, én legalább foglalkozom vele, ha meg ugat a kutya ugasson, az a dolga, akkor az emberek ne beszéljenek, a madarak ne csipogjanak ...stb. az ember már néha jó dolgába nem tudja mibe kössön bele! Én se az 1m*1m-es kutyafuttaróba viszem a két 60 kg-os kutyámat elhiheted! Keresek olyan helyet ahol van olyan füves rész ahol el lehetnek, és akkor sem engedem el őket, sőt felváltva viszem ki őket,nehogy vmi gáz legyen! minden városrészen van ilyen terület,csak keresgélni kell,lehet hogy addig betonon jutsz el oda,de van!
  Képzeld hozzá lehet szoktatni a kutyát a kocsihoz, de nem ugy h egy évben egyszer rakom bele, mikor oltásra viszem, úgy persze h nem szokik hozzá! Ismerőseim is tudják igazolni, (akik történetesen falun élnek és az ő kutyájuk sem bírta először a kocsit, az enyém se), Ha az ember többször viszi az elején őket míg kicsik, hozzászoknak és nem fognak hányni, félni stb!
  És bocs de én is kihagyom(nám) az agresszív találkozást, én mikor meglátok egy kutyást és mindkét kutya, az enyém is ha szabadon van (kijelölt helyeken v elhagyatottabb részeken) egyből megfogom(illetve odakiabálok h szuka vagy kan-e a másik,mert a nagyobbik kan nem jön ki jól a kanokkal és akkor irányt is váltunk), járunk,jártunk mindegyikkel kutyaiskolába, h engedelmességet tanuljanak,mert úgy gondolom ez nagytestűeknél kell! Én egy 53kg nő vagyok,de mindkét 60kg-os kutya szót fogad,mert úgy lettek nevelve, bátran megyek velük bárhova, sőt kiállítási kutyák! Sajnos a kutya neveléshez intelligencia kell,ami jó néhány embernek (ezt nem feléd értem) nincs!”
 • 98. graciela 2012. június 22. 13:52
  „91. Madarász 2012.06.22. 11:09

  Úgy érzem, hogy most már direkt elbeszélsz mellettem. :) Most miért kell belekötni abba, hogy betonon sétáltatom a kutyáimat és történetesen pozitív a körmükre nézve? :) Nem érdekelnek a régiek, meg a régen tartott kutyák. Most most van, és én most tartok kutyákat, én így látom jónak. Igenis van sétára szüksége. Szerinted meg nem. Ez a te véleményed. Az enyém meg az, hogy normális, kiegyensúlyozott életre van szüksége, aminek része a játék, a séta, a szeretet, a fegyelem, táplálék és biztonság. Ettől lesz kiegyensúlyozott egy kutya.”
 • 97. Madarász 2012. június 22. 13:21
  „96. Na szép! És ha az ominózus rotweiler legközelebb megint kifut az utcára és esetleg egy gyereket megöl, akkor azt is eltemetnéd, oszt jónapot?!

  A cikknek éppen ez a lényege, hogy ez a nagytestű, agresszív kutya csak úgy kifut néha az utcára, aztán megtámad ezt-azt.”
 • 96. antistar 2012. június 22. 12:43
  „Nem olvastam el a cikket, és nem is fogom, de..: azért már migis csak abszurd, hogy ez egy hír!
  Két kutyám is van, de történetesen egyiket még ha megölné is egy másik kutya ,akkor sem jutna eszembe, hogy fűhöz fához fussak jajveszékelni. Eltemetném, oszt jónapot!
  Ez így történik az emberekkel is!”
 • 95. Madarász 2012. június 22. 12:41
  „xyzzs! Mióta az egyetlen közelben lévő nem forgalmas és aszfaltos helyen két vicsorgó pitbull rontott ránk és alig tudtunk bemenekülni egy céghez, inkább kihagyom az élményt. Azt is kihagyom, hogy minden házból rám üvöltözzenek, hogy ne itt hurcolázzam azt a dögöt. Az autót nem bírja. Van egy "kutyafuttató" egy sarokkal arrébb, kb. akkora terület, mint a szobám, bekerítve 1 m-es ráccsal, a park többi részére tilos belépni kutyával, ennél a területnél az udvarunk sokkal nagyobb. Városban lakom, a családi házas övezetben is kerítéstől kerítésig aszfalt és beton van. Sőt a szomszéd miatt nappal nem is lehet szabadon, este elengedem, mikor otthon vagyok, játszunk egyet, kifárad, faképnél hagy, aztán leheveredik.

  Már bocs, de az én kutyám az ilyen találkozásokat inkább kihagyná, persze velem együtt... A szomszéd kutyával jó barátságban vannak, eljátszanak egymással, nincs vele baj, ha állatorvoshoz megyünk, a legrendesebben viselkedő kutya a váróban, mindenki dícséri, egy a kár, hogy otthon már kevésbé viselkedik rendesen, de igaz rá, mint minden egészséges lelkű kutyára, hogy ha nem a saját területén van, nem agresszív, se kutyával, se emberrel.

  Ha valaminek az autó mozgásától felkeveredik a gyomra, már hogy a fenébe lenne szoktatás kérdése? Azt is utálja, ha felteszik a 80 centis kozmetikai asztalra nyíráskor, mert nem szeret fent, puli keverék, nem ugrálós, meg magassági fajta...”
 • 94. xyzzs 2012. június 22. 11:28
  „Madarász,talán nem 36 fokba kell kivinni a kutyákat,hogy hőgutát kapjanak,hanem korán reggel,vagy estefele és akkor nem ég le a talpuk sem:) Atya ég! Gondolom te se délután a legnagyobb melegbe mész sétálgatni, ilyenkor csak akkor mozdul ki az ember ha muszáj!”
 • 93. xyzzs 2012. június 22. 11:22
  „87.! Szerinted hogy kéne mutatni szegény tacsinak a képen? Zsepivel a mancsai között sírva? Annyira .....pfú nem is jellemezlek! A kutyák olyan csodálatos lények, hogy hamar túlteszik magukat a sokkon, bántalmazáson és 10szer nagyobb a fájdalomküszöbük mint nekünk! Csodálatos, hogy egy szörnyű esemény után is tudnak örülni, bántalmazás után is tudnak bízni az emberben vagy szeretni minket! Komolyan mondom néhány ember.....hova teszik ilyenkor az agyukat? Na pont az ilyen embereket nemhogy kutya de más állat közelébe sem engedném!”
 • 92. xyzzs 2012. június 22. 11:10
  „Madarász! Mi az hogy a kutyának nincs szüksége sétára? De igen is van,mert így tudjuk őket szocializálni, hogy ne csak egy "kertbe" élje le az életét, találkozzon emberekkel, állatokkal!Nekik a séta élmény! Új szagok, és nem utolsó sorban ingerek érik a kutyát! jah, és nem csak aszfalton lehet kutyát sétáltatni!:)Egyébként igazad van abban,hogy a kerti játék is nagyon fontos, sőt kell hogy foglalkozzunk a kutyánkkal és ne csak divatból tartsunk kutyát!
  Az hogy meg egy kutya behány a kocsiba vagy nem,az is szoktatás kérdése! Tapasztalat:)
  Amúgy én sosem kaptam vissza kutyámat az állatorvosomtól altatás után úgy,hogy nem volt magánál! A mi állatorvosunk megvárja míg magához tér és csak utána vihetjük el,de szerintem ez orvos függvénye!”
111 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A győri Aquacomet 15 százalékos árbevétel növekedést tervez

Az idén tizenöt százalékos árbevétel-, és eredménynövekedéssel számol a tavaly 2,2 milliárd forint forgalmat és 500 millió forint adózás előtti nyereséget elért Aquacomet Kft. Tovább olvasom