Kisalföld logö

2017. 08. 20. vasárnap - István 17°C | 23°C Még több cikk.

Nagymegyer közelebb kerülne Győrhöz

Győr–Nagymegyer - Nagymegyer mindössze húsz kilométernyire van Győrtől, ezért is járnak át a csallóközi kisvárosból és környékéről naponta dolgozni, a hétvégeken pedig leginkább bevásárolni. Ennek ellenére a hivatalos kapcsolatokat tekintve elég távol van egymástól a két település.
– Ez bizonyos mértékig érthető, hiszen a magyarországi megyeszékhely többek között a ná-
lunk jóval nagyobb lélekszámú szlovákiai Nagyszombattal ápol partneri viszonyt. Ám kis testvérként szeretnénk, ha nekünk is sikerülne mindkét fél számára eredményes együttműködést kialakítanunk a szinte karnyújtásnyira levő Rába-parti várossal. Főleg az idegenforgalomban szeretnék valóra váltani a határokon átnyúló kapcsolatokról hangoztatott szép elveket – közölte Rudicky László, a dél-szlovákiai település polgármestere.

Máris ötlettel rukkol elő: – Tavasztól késő őszig egyre több cseh és lengyel vendég jár hozzánk az egész évben üzemelő, korszerűsített hévízfürdőnkbe. Nyilván örülnének, ha akadna olyan utazási iroda, amely esténként győri programokat szervezne nekik. Színház- és múzeumlátogatást, gasztronómiai élményeket, borkóstolót kínálhatnának. Külföldi vendégeink közül többen átruccannak most is, de a társas kirándulás azért ilyenkor hangulatosabb. Ráadásul főleg a csehek imádják a magyar konyhát – teszi hozzá.

Néveri Sándor alpolgármester folytatja: – Természetesen mi sem csak termálvizet kínálunk, habár ennek a gyógyhatása már nem csak idehaza ismert. Május első három napján először rendezzük meg a Nagymegyeri Corvin Mátyás Napokat, amelyen fellép a Győri Forrás Színház is a Mátyás király krónikái című zenés színpadi játékkal.

Számos látványos műsor mellett a hagyományos regionális borkiállítást és -kóstolót is most rendezzük. Szeretnénk, ha minél több kisalföldi érdeklődő és üzletember is átruccanna – tájékoztatott.

– Jófajta ételek és italok mellett, kötetlen beszélgetések során talán azt is megvitathatnánk, hogy közös programok és más életrevaló ötletek révén miként kerülhetnénk valóban közelebb egymáshoz – mondták bizakodva.

Olvasóink írták

  • 1. aTibi 2008. május 01. 16:27
    „Nagy Megyer lakosságának 84%-a Magyar! Ez hivatalos.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Óvodák a szabványok szorításában

Győr - Az óvodákban, bölcsődékben lassan megy a játékok cseréje. Pedig a határidő rájuk is… Tovább olvasom