Kisalföld logö

2018. 09. 19. szerda - Vilhelmina 13°C | 27°C Még több cikk.

Nagy vadászat apróvadakra

Koroncó - Több mint ezer fácánt, néhány nyulat és egy rókát lőttek ki kilenc nemzet képviselői a hétvégén Koroncó határában. Tizennégy éve szervez itt apróvadakra nagy terítékű vadászatokat egy nyugat-magyarországi cég kérésére a Marcal Vadásztársaság, a most hétvégi volt a hetedik.
A vállalkozás a vendégeit hívja meg ilyenkor, ezúttal is többek közt olasz, német, osztrák és svájci vadászok lőttek, főként fácánokra Koroncó határában.

Csaknem nyolcvan vadász vett részt a vadászaton; több mint ezer fácán került terítékre.
Fotó: Krizsán Csaba


A vadásztársaság tagjai a szakmai segítséget biztosították. Egy ilyen nagyvadászat ugyanis több hónapos előkészítést, pontos, összehangolt munkát igényel, hogy ne történjen baleset. Szente Mihály, az egyik vadász is a szervezést, a szakmai előkészítést dicsérte. Mindez szerinte abból is látszott, hogy „jól repültek a madarak". Azt is elmondta, hogy már negyedszer vett részt ennek a társaságnak a vadászatán és most volt a legsikeresebb, már délelőtt több mint húsz fácánkakast terített le.
A felzavart madarak mintegy harminc-harmincöt százalékát lövik le ilyenkor. Erről már Kovács György, a Marcal Vadásztársaság elnöke beszélt lapunknak. Elmondta, hogy hetvenkilenc vadász, húsz kísérő, nyolcvan hajtó, ötven kutya vett részt a szombati hajtásban.
Természetesen mindezért és az állatok kilövéséért a cég fizetett egyedi egyezség alapján, de a pontos összeget éppen ezért nem akarta elárulni. Azt viszont hangsúlyozta: a fácánokat bérben neveltették, a haszon pedig a vadgazdálkodást segíti.

Kattintson a képre >>

A vadászat hangulatát is biztosították, ebédidőben a falu szélén felállított sátornál szabad tűzön készített ételek várták a résztvevőket. Voltak, akik lovas vadászhintóval érkeztek, mások étkezés előtt a szokásos vadászkürtös szignált játszották el.

Este tábortűznél adták meg a tiszteletet a sorokba rendezett, leterített vadaknak. Pontosan ezerháromszázötven fácánnak, hetvenkét nyúlnak és egy rókának. A lelőtt állatok közül keveset vittek el a vendégek, azokat a részt vevő segítők között osztották szét.

Olvasóink írták

  • 2. Pergel Dávid 2008. november 08. 13:08
    „Tisztelt vadászok!!!!
    Gratulálok ,hogy ilyen sok egyedet sikerült puska végre tenni.”
  • 1. Govi 2007. december 02. 00:18
    „Hihetetlen! A 21.században valaki erre büszke, hogy több mint ezer állatot sikerült egy hétvégén legyilkolni??? Vagy ez is a természetszeretet része? Mennyi beteges lelkű ember...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szilveszteri csábítás császárral és focival

Régió - A külföldi trendekkel ellentétben a karácsony nálunk még mindig jellegzetesen… Tovább olvasom