Kisalföld logö

2017. 11. 19. vasárnap - Erzsébet 2°C | 7°C Még több cikk.

Nagy tervek épülnek a filmalapra

Győr - A Győri Filmalap szervezését, szakmai gondozását – az önkormányzat támogatásával – a Mediawave Alapítvány végzi. A projekt egyik célja, hogy felhívja a fővárosközpontú filmipar figyelmét a régióban rejlő lehetetőségekre.
A győri önkormányzat megbízásából és támogatásával a Mediawave Nemzetközi Vizuális Művészeti Alapítvány megkezdte a Győri Filmalap szervezetének kialakítását valamint a térséghez kapcsolódó szakmai felméréseket. Csete Orsolya, a program koordinátora feladatukként említette még a filmalap szakmai gondozását, gazdasági és ügyviteli teendőit is.

Csete Orsolya programkoordinátor szerint a filmalap egyedi archívuma a megyeszékhely, illetve a térség vizuális emlékezete lehet. Fotó: Bertleff András
Csete Orsolya programkoordinátor szerint a filmalap egyedi archívuma a megyeszékhely, illetve a térség vizuális emlékezete lehet. Fotó: Bertleff András

– Célunk, hogy felhívjuk, a szinte teljességgel fővárosközpontú magyar filmipar figyelmét Győrre, a térségre, illetve megteremtsük és koordináljuk a régió film- és televíziósgyártását. Segítsük, hogy a szakmai szereplők, alkotók és a befektetők egymásra találjanak – nyilatkozta lapunknak Csete Orsolya. – Egy erre létrehozott weblapon például ajánlatokat, ismertetőket készítünk filmezésre alkalmas helyszínekről, a helyi színész- és technikai szakember kínálatról. Fontos feladata még a munkacsoportnak, hogy helyben – erre a Széchenyi-egyetemtől határozott segítő ígéretet kaptunk – megszervezzük a vizuális oktatást, a minőségi szakembergárda képzését.

A programkoordinátor elmondta, hogy a forrásteremtésen, gyártáson kívül a Győri Filmalap feladata lesz az elkészült alkotások, műsorok televíziós, internetes reklámozása, valamint a bemutatásukat segítő fesztiválok, konferenciák és versenyek szervezése, támogatása is.

Csete Orsolya megemlítette: filmarchívum formájában szeretnék megteremteni, feldolgozni „Győr vizuális emlékezetét", amely, ha ehhez a régióban működő más filmes és televíziós archívumok is csatlakoznak, egyedi lehet a térségben.

Olvasóink írták

  • 1. Julianna 2008. november 06. 09:22
    „Képmutató banda !
    A múlt héten a Népszabadságban olvastam egy cikket, amelyben a Mediawave vezetője a minisztériumokat, önkormányzatokat, "hivatalokat" okolta a saját, az országos kultúra bajainak forrásaként; "akik" nem segítenek.
    Lám, most is egy önkormányzat nyújtott anyagi segítséget. Amúgy meg "kerékkötő hivatalok, de a pénzük az kell, elfogadjuk !"
    Képmutató banda !”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Négynapos lett a munkahét

Győr - Az eddigi ötnapos munkahétről négynapos munkahétre tért át a hengerfejeket gyártó Nemak Győr… Tovább olvasom