Kisalföld logö

2018. 04. 24. kedd - György 14°C | 23°C Még több cikk.

Nádor lett az aluljáró neve

A Nádor nevet kapta a névpályázaton az épülő győri Tihanyi úti aluljáró. Részletek és látványképek

(A látványképek nagyításához kattintson a képekre!)

A Nádor nevet kapta pályázat eredményeként az épülő győri Tihanyi úti aluljáró – jelentették be tegnap sajtótájékoztatón, amelyen az építkezés jelenlegi helyzetén kívül a környék mintegy kétezer lakásának ingyenes ablakcseréjéről is szó volt.

Győr polgármesteri hivatala korábban pályázatot írt ki a Tihanyi úti aluljáró elnevezésére. Május 31-ig összesen 30 pályázat érkezett 70 névjavaslattal. A bírálóbizottság a Nádor elnevezést találta a legjobbnak. Ezt két pályázó javasolta, Szilágyi György és Laposa József, így mindketten átvehették a 60–60 ezer forintos díjat a sajtótájékoztatón Eredics Imre alpolgármestertől. A javaslatot az önkormányzat hivatalosan benyújtja a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztériumnak, elfogadása után a város közgyűlése erősíti meg – ám péntektől a győriek már „szoktathatják" magukat a Nádor aluljáró névhez.

A kivezetést már betonozzák

A sajtótájékoztatón a kivitelező Strabag Rt. területi igazgató, Bella Tamás ismertette az építkezés jelenlegi helyzetét. Fontos megemlíteni, hogy a munkák több téren előbbre járnak a tervezett ütemnél, köszönhetően nem utolsó sorban annak, hogy a szolgáltatók az itt lévő közműveik áthelyezését, átépítését prcizen, gyorsan, nagy odafigyeléssel végezték.
Az építők ígérete szerint június 2-től a vonatoknak már nem kell kitérőt tenniük az Eszperantó út felé, hanem a már kétharmad részben elkészült hídon járhatnak. Két hét múlva teljesen kész lesz a vasúti híd és a „maradék" két vágány is.

Elkészült a Révai úti felüljáró (ezen megy majd a forgalom a Spar áruházi csomópontig). Hasonló híd épül a déli oldalon, az Eszperantó út folytatásaként. A résfalazással június 15-20. között a déli oldalon is végeznek, utána következik a körbezárt területen a föld eltávolitása, s a 7-8 méter mély óriási gödörben magának az aluljárónak az építése. A tervek szerint a legmélyebb ponton helyezik el az építők az alapkövet. Közben az északi oldalon sem áll a munka, tegnap a kamarai székház mögött már betonozták az aluljáró keleti kivezetését...

Megkezdték a felmérést

Fontos információként hangzott el a tegnapi sajtótájékoztatón, hogy a Strabag a várossal kötött szerződése értelmében a környék kb. kétezer lakásában összesen 4500 négyzetméternyi ablakot cserél ki zajvédő szigetelésűre. (A Szent István úton a modellezőbolttól az 57-es számú épületig, a Tihanyi Árpád úton pedig a Szigethy Attila úti csomópontig.)  A MédiusNet iroda munkatársai szakemberekkel már megkezdték a felmérést az érintett lakásokban, ezzek igyekeznek mihamarabb végezni. A Strabag legalább másfél tucatnyi „ablakos" cégből választja ki azt a hármat, amely majd a cseréket végzi. Megfelelő igazolvánnyal, hogy illetéktelenek ne zargathassák a lakókat. Az ablakcsere ingyenes, ha valakinek redőny, reluxa is kellene, azt igényei szerint megrendelheti majd a kivitelezőtől.

Érdemes megnézni

A sajtótájékoztató résztvevői pénteken már átmehettek az aluljárón minden irányból – persze, képzeletben, egy két és fél perces videofilm és sok látványgrafika segítségével. Ezek a képek (információkkal együtt) megtekinthetők a Baross úti Kisalföld-pavilon mellett. Ha, remélhetően pár héten belül, Brüsszelben jóvá hagyják, beindul az építkezés hivatalos internetes honlapja a www.nadoraluljaro.hu címen.

ELŐZMÉNYEK:

A Strabag építi meg az aluljárót (2004-12-08) >>
Betonozzák a hidat (2005-05-26) >>
Elkezdődött a felüljáró építése is (2005-05-02) >>
Előkészítik a város legnagyobb beruházását (2004-07-16) >>
Igent mondtak a Tihanyi úti aluljáróra (2004-06-17) >>
Lakossági pályázat az elnevezésre (2004-12-17) >>
Megkezdődött az aluljáró építése (2005-02-17) >>
Nem süllyeszthető le a győri vasút (2005-02-23) >>
Többmilliárdos hitelből épül új aluljáró (2004-05-28) >>

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Győrhő: nyáron karbantart és fejleszt

A Győrhő a fejlesztésekre költött pénz nagy részét a gázmotoros erőműből teremtette elő. Tovább olvasom