Kisalföld logö

2017. 07. 21. péntek - Dániel, Daniella 21°C | 31°C Még több cikk.

Munkahelyet, rámpát és toleranciát szeretnének

Megye - Szabó János, a mozgáskorlátozottak megyei egyesületének elnöke fél szemére sírva, a másikra meg nevetve összegezte a 2007-es évet: az eredmények mellett ugyanis kudarcok is jócskán érték a sérültséggel élőket. Kevés a védett munkahely, ami volt, onnan 17 sorstársnak mennie kellett.
A megyei elnök szerint az elmúlt év első felét jó eredményekkel, sikerekkel zárták, a következő hónapokban azonban bezárt az a rehabilitációs foglalkoztató, ahol eddig 17-en dolgoztak. A munkatársak azóta sem tudnak elhelyezkedni, nem találnak állást.

A foglalkoztató beindítása, a rehabilitációs jellegű tevékenységek erősítése pedig sokaknak létszükséglet lenne.

– Augusztus 1-jétől megváltozott a segédeszközök támogatási rendszere – sorolta Szabó János –, tovább szigorítottak, s a kerekes székek, a protézisek, az ápolást könnyítő eszközök esetében csak az alaptípust támogatják, a pelenkából is csak napi egy árát térítik.

Az elnök szerint szükséges a szigorítás és az ellenőrzés, ám azt körültekintőbben kellene végezni, hiszen szinte emberhez méltatlanná válhat a sérültséggel élők helyzete, körülményei.

Kurtították a közgyógyigazolványra felírható gyógyszerek listáját, s ettől nem csupán a mozgáskorlátozottak, de más sérültséggel élők is szenvednek. Az egyesület nem nyert az idei NCA-s (Nemzeti Civil Alap) pályázaton, ami másfél milliós veszteséget jelent.

– Több támogató jóvoltából készült el a megyei egyesület új bejárata rámpával és új terasszal, hogy a jó dolgokról is szóljunk egy kicsit – folytatta az elnök, aki reméli, a 2008-as év a tavalyinál csak eredményesebb lehet. – Bízom a munkatársaim és a közösség összefogásában, az már önmagában is nagy erő, ha tudom, számíthatok rájuk.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Már több a mobil, mint a tévé

Nyugat-Dunántúl - A nyugat-dunántúli háztartásokban van a legtöbb fagyasztó, mosógép, takarítógép,… Tovább olvasom