Kisalföld logö

2018. 08. 17. péntek - Jácint 17°C | 28°C Még több cikk.

Munkácsy a tizenötezredik látogatóként is rendkívüli élmény

Győr - „Nagyszerű élmény, feledhetetlen emlékek" – így összegezte Horváth Gyula benyomásait a Munkácsy-kiállítás kapcsán a győri Vastuskós Házban. A mosonmagyaróvári nyugdíjast hétvégén a tárlat tizenötezredik látogatójaként köszöntötték.

Horváth Gyula 1991-től tagja mosonmagyaróvári Széchenyi Körnek, s a csoporttal utazott a Lajta-parti városból Győrbe, hogy megtekintse az Egyesült Államokban élő Pákh Imre műgyűjtő kollekciójából válogatott tárlatot.

Fotó: Harcsás Judit
Fotó: Harcsás Judit


– A közösség valamennyi programján részt veszünk, készültünk a Munkácsy-kiállításra – mondta el megkeresésünkre a nyugdíjas. – A másfél-két órás program rendkívüli élményt jelentett profi vezetéssel, a meglepetést jelentő ajándékokra nem számítottam. A múzeum vendégeként gyönyörű könyveket, kulcstartót kaptam, egy palack finom pannonhalmi és egy üveg soproni borral is megajándékozott a megyei önkormányzat, illetve a város. Mindenki gratulált, s a nap emlékét örökre megőrzöm a szívemben.

A Xantus Múzeum vendége volt: Horváth Gyula élvezte a tárlatvezetés minden percét, s tizenötezredik látogatóként ajándékokkal is meglepték.
A Xantus Múzeum vendége volt: Horváth Gyula élvezte a tárlatvezetés minden percét, s tizenötezredik látogatóként ajándékokkal is meglepték. Fotó: Harcsás Judit


Horváth Gyula egyetlen kép kiemelése helyett az élményt helyezi előtérbe, – ezen a délutánon a csoport a kályhamúzeum darabjait is megtekintette. Azt már Perger Gyula múzeumigazgatótól tudjuk, a közelmúltban a vakok és gyengén látók számára speciális tárlatvezetést szerveztek és hasonló lehetőséggel élhettek az értelmi sérültek is. Június közepén a mozgássérült látogatók egy csoportját fogadja az egyébként július 5-ig nyitva tartó Munkácsy-kiállítás.


Olvasóink írták

  • 1. Truder 2009. május 26. 14:09
    „Szerintem is nagyszerű a kiállítás,meg kell nézni!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Három tonna a levegőben, leemelték a Mária-szobrot: videóval

Győr – Sikeresen levágták a Mária-szobrot a Széchenyi-térről a szakemberek hétfőn. A több mint… Tovább olvasom