Kisalföld logö

2017. 03. 27. hétfő - Hajnalka 0°C | 13°C Még több cikk.

Műfüves focipálya épül a Bercsényi ligetben - videó, fotó

Pár hét és pattog a labda a Bercsényi ligetben. A 30 millió forint költségvetésű műfüves pálya egyfajta fokmérő is lesz, hogy az Újvárosban átadott fejlesztések értékét mennyire lehetséges szavatolni.

Mint arról portálunk áprilisban hírt adott, három műfüves kispálya és egy nagypálya épül Győrben közel 270 millió forintból.

Három kispálya és egy nagyméretű műfüves pálya kerül Győrbe  

A pályaépítési programot a Magyar Labdarúgó Szövetség hirdette meg idén márciusban.

A pályázat keretében Győr három városrészén, Győr-Ménfőcsanakon, Győrszentivánon és a Bercsényi ligetben épül meg három kisméretű műfüves pálya (20x40 m), illetve negyedikként Győr-Gyirmóton valósul meg nagyméretű műfüves pálya (105x68 m).

A pályák közül a ménfőcsanakit már átadták, míg a győrszentiváni és az újvárosi építése hamarosan célba ér - utóbbi munkálatokat a helyszínen tekintette meg stábunk.


Videó: Cseh Róbert.


A Bercsényi liget mindhárom `teknője´ újjáéledhet

"A Bercsényi liget első és harmadik `teknőjének´ újjáélesztésére 113 millió forint jut az újvárosi rehabilitáció során, míg a második teknőben hamarosan át tudjuk adni az új műfüves pályát a helyi óvodásoknak, iskolásoknak és a sportolni vágyó felnőtteknek" - kezdte portálunk érdeklődésére Fekete Dávid (Fidesz-KDNP) alpolgármester, Győr-Újváros önkormányzati képviselője.

"A pálya 30 millió forintba kerül, melynek egyharmadát fizeti az önkormányzat és a területet is biztosítja, a költségek kétharmadát pedig a Magyar Labdarúgó Szövetség állja.


Új pálya 30 millió forintból - fotók: Cseh Róbert.

Tekintettel, hogy a Bercsényi liget első és harmadik `teknőjében´ új játszótér és KRESZ-park költözik a városrész rehabilitációja révén - utóbbi 1,35 milliárdos projekt jövő tavasszal kezdődik el (a szerk.) -, a szabadidős lehetőségeket kiválóan színesíti majd a műfüves pálya.

Arra szintén van ötletünk, hogy a pályának otthont adó második `teknő´ egyelőre parlagon maradó részét miként lehetne hasznosítani, de ez ügyben még nem született döntés" - folytatta Fekete Dávid.
Őrző-védő szolgálat szavatolja a pálya biztonságát


Arra a kérdésünkre, hogy a pálya biztonságát miként próbálják szavatolni, a győri alpolgármester úgy válaszolt: "a játéktér üzemeltetését a Győr-Szol Zrt. végzi, mely tevékenységet őrző-védő szolgálat fog támogatni.

A műfüves pálya átadására sokat már nem kell várni, legkésőbb november végén birtokba vehetik a környéken élők".

Arra a felvetésünkre, hogy a pálya használatáért fizetni kell vagy ingyenes lesz, Fekete Dávid úgy válaszolt: "az óvodások és az iskolások biztosan ingyen vehetik igénybe a pályát, míg arról egyelőre nincs információm, hogy környéken élőknek kell-e fizetni jelképes összeget a pályabérletért".
   

Olvasóink írták

27 hozzászólás
12
 • 27. Sziget 2012. november 10. 19:21
  „23. lujzi7 2012.11.09. 16:11 1.
  Oreg35 2012.11.09. 13:04
  A lényeget összefoglalta a két előző hozzászóló. Örülni kell az új fejlesztéseknek, de intézkedni kell a szégyenfoltok megszüntetésére (pl. Olajgyár területe). Ki kell szorítani a mocskot a városból oda, ahonnan jött (Lapos vagy Gorkij város). De úgy tűnik, hogy a rendőrségnek és a közterület-felügyeletnek ez tabu téma.”
 • 26. apex 2012. november 10. 10:07
  „Elég lett volna egy bitumenes burkolat is, amit nem kellene őrizni a vadaktól. Olcsóbb a megépítése, fenntartása, több sportághoz is használható. Ez a műfüves díszpálya nem a magyar balkáni állapotokra való.”
 • 25. szekelyse50 2012. november 09. 18:59
  „Ha már ilyen sok pénzt fektettek a pályába ,akkor az őrzésre is kellett gondolni.”
 • 24. Goy 2012. november 09. 18:43
  „Copacabana :)”
 • 23. lujzi7 2012. november 09. 16:11
  „Én bizakodó vagyok. Nem gondolnám, h az a megoldás, h le kell mondani a városrészről és hagyni kell lepusztulni Győr egyik legcsodálatosabb részét. Közel a belváros, a szomszédos utca tele siralmas állapotában is gyönyörű épületekkel. Ezt nem lehet veszni hagyni és szerencsére ezt a városvezetés is érzi.
  Ligetlakóként örülök, h végre rendbe teszik a környezetemet és kihasználják a terület adottságait, parkosítanak, fejlesztenek.
  Az meg, h mire kellett volna a pénz, a beruházás, hát erre volt pályázat, ezen nyert a város és ezzel is szépült a liget.
  Köszönjük.”
 • 22. klotzild 2012. november 09. 15:57
  „10.Ez nem fajgyűlölet, hanem tapasztalat....”
 • 21. Oreg35 2012. november 09. 13:04
  „A bizakodóknak: a készülő pályától néhány méterre van az újságban sokszor szereplő zugszemét telep. Azt is többször felszámolták már, de hiába! Vagy meg kell nézni a Köztelek utcát, amióta oda költöztek a romák kosz, ordítozás! Idős emberek félnek kimenni mert inzultálják Őket! Rendőrt vagy közterületest pedig elvétve se lehet látni!”
 • 20. alfon910 2012. november 09. 12:50
  „Építsünk foci pályát Hurrááááá de jó dolog az. Bár jobban örülnék egy ingyenes kuplerájnak az is van olyan értelmes mit ez.”
 • 19. gonzo 2012. november 09. 12:37
  „17.vera,most nem érted a lényeget:ilyen hangvételű cikk,ilyen szavazás egyszerűen nem jelenhet meg magára valamit is adó újságban.Mi lehetünk előítéletesek a család napilapja úgy gondolom ne legyen az.Főleg,hogy elvileg elítéli azt-hiszen minket rendszeresen moderál.”
 • 18. gonzo 2012. november 09. 12:26
  „10.szetya nem mi csinálunk faji kérdést a cikkből,a cikk maga előítéletes,megalázó minden környékbelire színtől származástól függetlenül,ahogy ezt pl. batistuta nagyon jól látja.Van aki tud a sorok közt olvasni és van aki erre nem képes.
  Természetesen én is csak kötekedek az íróval,én sem vagyok előítéletektől mentes,csak nagyon "furcsa" az a dolog,hogy minket sokszor kisebb dolgokért is kimoderálnak,itt meg megjelenik egy ilyen cikk.Amely cikk,ha elvonatkoztatok minden előítéletemtől-ahogy illene,szégyenletes.Eleve rongálónak,semmirekellőnek,rendetlennek,ajóra vigyázni nem tudónak állítja be a környék lakóit.Holott:hogy nézne ki pl. az adyvárosi szabadidőpark,ha nem lenne körbekerítve valamint éjszakára zárva?Elárulom:ugyanúgy ahogy ez ha ezt sem zárják éjjelre valamint nem őrzik.”
 • 17. vera2012 2012. november 09. 12:24
  „A legtöbb hozzászólónak: Örüljetek neki, hogy otthon helyett itt kitombolhatjátok magatokat! Hát soha nem vagytok megelégedve? Ha nem építenek valamit, az se jó, ha építenek valamit, az még rosszabb. Várjátok meg a végét, minek kell elöre jósolgatni, mi lesz vagy mi nem lesz? Vannak fontosabb dolgok is, inkább azzal foglalkozzatok és ne nyavalyogjatok.”
 • 16. szetya 2012. november 09. 12:09
  „13. fdrabin 2012.11.09. 11:08
  meglehet,hogy régebb óta itt lakom mint Te!
  van fogalmad,hogy régebben csak kossuth utcán laktak,kiköltöztették őket bán aladár,jereváni út,marcalváros,stadion utca..telepen-szigetbe laktak lakni is fognak...bánba is ez a helyzet....drága ember....18évig a bánba éltem köztük(annak már van jó pár éve,évtizede)....aki velük él tudja semmi baj nincs,csak az károg aki hall róluk!
  jah magyar állampolgár vagyok,a szüleim magyarok,fehérek!
  Én nem azt mondom nem szedik szét,meg egyebek.de épült gyárvárosban is pálya nem műfüves igaz,de van,ott is vannak cigányok,arról miért nem írtok???és igen cigányok,mert így hívják őket,mint a cigánypecsenye,100tagú cigány zenekar.nem roma pecsenye....100 tagú roma zenekar...”
 • 15. festéktüsszentő 2012. november 09. 12:01
  „Ennek az ojjektumnak az őrzésére kell 3, de inkább 4 ember.
  Egy biztonsági őr kb. keres évente br 1,5misit. A rárakódó terhekkel együtt 3 misi.
  Ugye ez évente 12 misi. Erre rájön a rongálások okozta károk javítása, (firkálás, palánktörés, csikkel kiégetés(bár kiváncsi vagyok melyik az a tökös biztőr, aki szóvá teszi a 12 éves purdécsapatnak, hogy ne cigizzen,szotyizzanak benn a pályán))) továbbá fűtés, pamparamp
  egyenlő 15m/év.
  Három év alatt megtérülő beruzázás. Nem tudom mit fanyalogtok?”
 • 14. imre1964 2012. november 09. 11:14
  „Ezt a pénzt az utak rendbetételére kellet volna fordítani.
  Lassan csak terepjáróval lehet közlekedni mert olyan rossz az utal állapota ,és azt nem kellene éjjel nappal őriztetni mert az aszfaltot nem tudják ellopni.”
 • 13. fdrabin 2012. november 09. 11:08
  „Hajrá Szetya! Legyen igazad. Kívánom, hogy jövőre is használható normális állapotban legyen a pálya. És ez még mindig nem faji kérdés, hanem a valóság. Amiket írsz, azok alapján te nem vagy győri.”
 • 12. Batistuta 2012. november 09. 10:48
  „Hajrá szetya! Szélmalomharcba kezdtél, de nem vagy egyedül! Azért arra kíváncsi lennék, hogy a pálya biztonságának kérdése miért merült fel a Kisalföld részéről, illetve ezt a "problémát" vajon felvetik-e minden új, a város bármely területén megnyíló létesítmény esetében?”
 • 11. nagy971103 2012. november 09. 10:42
  „A közelben lakóként örülök, hogy ezt a városrészt is fejlesztik. Ha tényleg komolyan gondolják az őrzését, akkor szerintem van jövője a dolognak...”
 • 10. szetya 2012. november 09. 10:37
  „szóval,akkor nincs fajgyűlölet TISZTELT 6-OS!!!
  miért csak ott van kisebbség???van szabadhegyen,kun bélán,bán úton,sziget,telep,gyárváros nem él senki???
  a hozzászólok győriek???
  KATASZTRÓFA!
  egy cikkből faji kérdést csináltok!elhiszem,hogy sok cikkhez nincs hozzászólás,mert nem olyant írnak,ami építő jellegű,hanem csak a negatív dolgokat!
  BRAVO-BRAVO!”
 • 9. bn 2012. november 09. 10:00
  „Aki már lakott ott, járt arra rendszeresen, annak van reális képe a környékről.
  Így a képek alapján: a korlát oszlopok már a jövő héten elkezdenek fogyni, ha kerítés palánk anyaga éghető, akkor az a tél folyamán el fog tűnni, valamint a térkő sem marad ott sokáig.
  Nem vagy rasszista, hanem realista. De ne legyen igazam... Tavasszal ismét meg kell nézni a pályát és környékét, akkor le lehet vonni az objektív következtetést.”
 • 8. gonzo 2012. november 09. 09:20
  „"A 30 millió forint költségvetésű műfüves pálya egyfajta fokmérő is lesz, hogy az Újvárosban átadott fejlesztések értékét mennyire lehetséges szavatolni."-ez nem is burkolt,nyílt rasszizmus,ismerve a környék körülményeit,az ott lakók etnikai összetételét.A feltett kérdés szintén felháborító.

  Nos,valami ilyesmi szokott lenni egy magát kulturáltnak mondó,nem (faji)előítéletes ember véleménye a hasonló dolgokról,cikkekről,kérdésekről.Állítólag.Ez így illene legalábbis.

  A másik a valóság:Ha nem őrzik non-stop nem adok neki egy hónapot.”
27 hozzászólás
12
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Márton napi ünnepségek megyeszerte: szemezgess a hétvégi programokból!

Gyűjts ötletet a hétvégi szabadidő eltöltésére, szemezgess a hétvégi megyei programok közül! Tovább olvasom