Kisalföld logö

2018. 08. 21. kedd - Sámuel, Hajna 21°C | 32°C Még több cikk.

MSZP: kórházi erőművet csak akkor, ha nem káros

Győr - A szocialisták csak akkor értenek egyet a győri kórházi gázmotoros erőmű létesítésével, ha szakmailag bebizonyított, hogy az nem káros a környezetre – hangzott el az MSZP városi szervezetének pénteki sajtótájékoztatóján.
Önkormányzati képviselőként megdöbbenéssel tapasztalta, hogy a győri polgármesteri hivatal szakhatósága engedélyt adott a Petz Aladár megyei kórház területén létesítendő gázmotoros erőmű létesítésére – mondta pénteki sajtótájékoztatóján Neupor Zsolt, az MSZP városi szervezetének elnöke. Kifejtette, a kórház megyei működtetésű intézmény ugyan, ám a város területén, mégpedig egy nagy lakótelep közepén van. Amikor a megyei közgyűlés tavaly szeptemberben jóváhagyta az erőmű létesítésének tervét, azt a szocialisták is megszavazták, ám a szakmai felelősség meghatározásával együtt. Pontosan tisztázni kellene a tervezett erőmű környezeti hatását. Győr városa rendelkezik környezetvédelmi programmal, szabályozási tervvel is, ebben a kórház környéke kiemelten veszélyeztetettnek számít a sűrűn lakottság miatt.

Neupor Zsolt emlékeztetett rá, hogy a 3 megawatt teljesítményű gázmotor évente 12 ezer tonna szén-dioxidot bocsátana a levegőbe. Érzékletesebb példával ez annyi, mintha a Tihanyi Árpád úton óránként 9 ezer autó haladna át, naphosszat folyamatosan. A kórház érdeke nem előzheti meg a város lakosságának egészségi érdekét, hangsúlyozta Neupor Zsolt, ezért a szocialisták a beruházással csak akkor tudnak egyetérteni, ha felelős szakmai viták során bebizonyosodik, hogy nem lesz környezetkárosító hatása.

Olvasóink írták

 • 5. joco 2009. március 22. 09:08
  „T.T és elv-társai: "Amikor a megyei közgyűlés tavaly szeptemberben jóváhagyta az erőmű létesítésének tervét, azt a szocialisták is megszavazták, ám a szakmai felelősség meghatározásával együtt."

  és a szoci képviselö csak a következöt aakrja elérni:
  "Pontosan tisztázni kellene a tervezett erőmű környezeti hatását. "
  értitek ugye?”
 • 4. rozsomak 2009. március 21. 11:18
  „GYURCSÁNY LEMOND ???
  A miniszterelnök konstruktív bizalmatlansági indítvány nyújt be önmaga ellen a parlamentben. Erre 2 hét múlva kerülhet sor ??”
 • 3. nasi12 2009. március 20. 23:54
  „Azt, hogy a kórháznak több tízmillió megtakarítást jelentene, hiszen harmadába kerülne a fűtés ezentúl, az senkit sem érdekel.
  Sajnos a távfűtés az egyik legdrágább fűtési mód Győrben, köszönhetően egy különleges találmánynak, a turbósított számlázási megoldásnak.”
 • 2. TakácsTamás 2009. március 20. 21:54
  „Ebben a városban egy dolog van csupán, ami környezetkárosító, és az nem más, mint az MSZP, meg Nyúporzsóti és gittegylete!”
 • 1. nane 2009. március 20. 19:21
  „Van az a pénz, amiért nem lesz környezetkárosító.....”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Huszadik borverseny

Győr-Ménfőcsanak - A Ménfőcsanaki Kertbarát Kör a Bezerédj-kastélyban tartotta hagyományos,… Tovább olvasom