Kisalföld logö

2017. 12. 13. szerda - Luca, Otília 0°C | 9°C Még több cikk.

Mórás diákok Lengyelországban

A győri Móra Ferenc Általános és Középiskola diákjainak lehetőségük nyílt kiutazni egy nemzetközi projekttalálkozóra Lengyelországba a Comenius-projekt (középiskolák közötti nemzetközi együttműködés) keretein belül.

Ez volt a negyedik helyszín és alkalom, ahol a magyar, belga, lengyel, olasz, osztrák és török diákok bemutathatták egymásnak hazájukat és kultúrájukat. A prezentációk előre megadott szempontjaként a fenntartható turizmus témáját kapták a tanulók.

A győri diákok  a vendéglátó várossal való megismerkedés mellett több  kiránduláson is részt vettek.
A győri diákok a vendéglátó várossal való megismerkedés mellett több kiránduláson is részt vettek.

Az első nap a lengyel vendéglátó iskola városával, Zywieczcel való ismerkedéssel és a bemutatók megtartásával telt. A továbbiakban felkeresték Lengyelország és az emberiség történelmének egyik legkomorabb helyszínét, Auschwitz-Birkenaut. Majd megtekintették Krakkó csodálatos városát, végül a híres wieliczkai sóbánya alagútjait és termeit. A hosszú és eseménydús tanulmányi kirándulás részeként megmászták a Babia Góra Nemzeti Park legmagasabb pontját, a Diablak csúcsot (1725 m). A találkozó a különböző nemzetiségű diákok baráti grillpartijával zárult.

A következő program helyszínén, Olaszországban újra találkozik a csapat, ahol folytatódik az idegen nyelv ismeretére alapozott információátadás.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Olyan lesz a sürgősségi ellátás a Petzben, mint a Vészhelyzetben

2012 végére kell(ene) elkészülnie a Petz-kórház 11 milliárd forintos fejlesztésének. A Zrínyi utcai… Tovább olvasom