Kisalföld logö

2018. 02. 23. péntek - Alfréd -1°C | 1°C Még több cikk.

Molnár kétmilliójáért háborog a Fidesz

A Fidesz győri városi vezetősége felháborítónak tartja, hogy Molnár Csaba azt követően is, hogy tavaly májusban országgyűlési képviselő lett október végéig havi 303 ezer forintos javadalmazásban részesült.
Mint ismert, Molnár Csaba, az MSZP megyei elnöke májustól országgyűlési képviselőként a parlamentben képviseli választóit. Németh Zoltán, a Fidesz városi alelnöke ezért is tartja etikátlannak a pluszjavadalmazást, hiszen az új városi testület felállásával a tanácsadó ilyen jellegű munkát szinte kizárt, hogy végzett volna.
„ Szeretnénk megkérdezni Molnár Csabát, hogy miközben a hivatali túlköltekezésről beszél, május óta a 230 ezer forintos parlamenti javadalmazása és a pluszjuttatások mellett miért vett fel havonta 303 ezer forintos tanácsadói fizetést?"
Az ügyet a Fidesz etikai kérdésként vetette fel, ám ezt – az országgyűlési képviselő érdemi válasza híján – jogi útra terelnék.

Határozott időre szólt

Balogh József volt polgármester érdeklődésünkre elmondta, az önkormányzati törvény lehetővé teszi, hogy a polgármester tanácsadókat foglalkoztasson. P azonban csak az utóbbi másfél évben élt ezzel a lehetőséggel.
Molnár Csaba foglalkoztatása eszerint nemcsak törvényes, de etikus is, mivel ez általános gyakorlat a polgármestereknél – nyilatkozta Balogh József volt polgármester.

– Én ugyan 10 évig nem foglalkoztattam tanácsadót, de Molnár Csabát szakmailag és emberileg is alkalmasnak tartottam arra, hogy másfél évig a tanácsadóm legyen. A foglalkoztatás formája megbízásos jogviszony volt, azaz nekem nem mint országgyűlési képviselőnek, hanem mint polgármesternek adott tanácsot. Egyébként amikor a megbízási szerződést megkötöttük, Molnár Csaba még nem volt országgyűlési képviselő, utóbbi pedig nem jelent kizáró feltételt. A városházán irodája volt, rendszeresen részt vett a vezetői megbeszéléseken. Munkájának minősítése csak rám tartozik, nem pedig a fideszes alpolgármesterekre. Ha már itt tartunk: nekem nem volt sem kabinetfőnököm, sem nagy létszámú kabinetirodám, két sajtósom, mint a jelenlegi polgármesternek. Munkámat négy fizetett munkatárs segítette.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fantom turkál győri autókban

Fantomnak nevezték el a rendőrök azt az ismeretlent, aki szokatlan módszerrel rongálja a gépkocsikat… Tovább olvasom