Kisalföld logö

2018. 05. 23. szerda - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

Modern megvilágítást kapott az Ifjúság körúti gyalogátkelőhely - fotók

"A veszélyes közlekedési csomópont átépítése, biztonságosabbá tétele és Adyváros közvilágításának javítása megtörtént" - tájékoztatott Radnóti Ákos képviselő.A képviselő a városrész fejlődéséről elmondta: múlt héten a város legújabb játszóterével gazdagodott a körzet, felújítottak egy sportpályát, az előtte lévő hetekben pedig az adyvárosi tó kapott szökőkutat.

Elvégezték a nád egy részének eltávolítását is, a már meglévő játszóterek korszerűsödtek, ivókutakat kaptak, 2 hónapja felújított panelházat adtak át, s közben küszöbön áll a Móra iskola felújításának átadása is.Ifjúság körúti gyalogátkelőhely

A gyalogátkelőhely a lakótelepi keresztirányú gyalogos közlekedés szempontjából ideális súlyponti helyen van, azonban a széles, 12 méteres burkolat miatt az átkelés konfliktus helyzeteket okozott, sajnos gyalogos gázolások is történtek.

Korábban az útfelületet átépítették, mely során az átkelőhelynél a 12 m-es szélességet 7 méterre csökkentett, így rövidebb távon kell a gyalogosnak az úttesten tartózkodnia. A beláthatóság, megvilágítás fontos szempont a gyalogátkelőknél.

Az átkelőnél sikerült biztosítani a jó megoldást, a városi közvilágítási lámpatestek cseréjének kontingenséből valósult meg a gyalogátkelőhely kiemelt szintű megvilágítása, s veszélyes helyre való figyelmeztetésként sárga villogók felszerelése.

A városban további gyalogosátkelők kiemelt megvilágításának telepítését tervezik.Ifjúság körút közvilágítás korszerűsítése

Az Ifjúság krt. rossz megvilágítása és a sok lakossági kérés miatti egyeztetés során a képviselő megkereste a Vill-Korr Hungária Kft-t és az Útkezelő Szervezetet.

Jó hírként bejelentették, hogy ősszel fémhalogén fényforrással rendelkező lámpatestek elhelyezése fog megtörténni a teljes útszakaszra, illetve a fák gallyazása is, s ezt követően látványosan javulni fog és biztonságosabbá válik az egész utcaszakasz.

"Jár a köszönet a munkákban való együttműködésben az Útkezelő Szervezetnek is, Prédl Antal intézményvezető és kollégái sokat tesznek a közlekedés és az utak állapotának javulásáért" - fogalmazott Radnóti Ákos.

Olvasóink írták

27 hozzászólás
12
 • 27. 19790622 2011. augusztus 16. 10:10
  „Kedves Gonzo és Gab2000!
  A hozzászólásotok enyhén szólva undorító! G. Úr nem akar a politikába belefolyni, hanem dolgozni és munkát adni a cégénél dolgozó kb. 110 embernek és további ugyanennyi alvállalkozójának (akiket mindig határidőre kifizet). Szerintem becsületes ember, aki nem a szülei pénzéből érte ezt el, hanem saját erejéből. A mai napig reggeltől estig bent van a munkahelyén, nyaralni sem jár luxus helyekre. A magasztaló cikkeket meg azért írják, mert ő legalább segít a városban működő intézményeken, és magánembereken is (beteg, stb.). Ezt csak azért írom, mert én már 15 éve dolgozom vele és tudom, hogy milyen ember. Az irigységgel meg sajnos nem lehet mit kezdeni! Ti is inkább dolgoznátok ahelyett, hogy írogattok mindenféle hülyeséget és rágalmakat!”
 • 26. masztika 2011. augusztus 11. 17:25
  „A 100 méterre lévő( Földes Gábor-Ifjúság krt. útkeresztező) következő gyalogos átjárónál sem lehet látni sok mindent, annyira be van nőve a fák lombjaival, sőt még nappal is nehezen lehet látni. Ráadásul még a parkoló autóktól is nehezen lehet látni a kilépő gyalogosokat.”
 • 25. A_magyar_közlekedés_gyöngyszemei 2011. augusztus 01. 11:47
  „Még azt is megérjük, hogy ha kiég egy lámpa, akkor a csere után is átadási ünnepség lesz...”
 • 24. háté 2011. július 30. 00:09
  „Ha a "tetteiket" kel felsorolni így jönnek : átadtuk a ....., ......, ....., ott már mint egy óriási "projekt" fog szerepelni.
  A polgármesterurat azért hiányolom a képről.
  A narancsköd elhomályosítja az elmét.”
 • 23. gonzo 2011. július 29. 20:41
  „22.Gab2000,na várjunk,hátha nem egyről beszélünk.Arról a G.úrról beszélsz akiről úgy 3 havonta jelenik meg egyoldalas magasztaló cikk hol ebben-hol abban a győri lapban?Aki ennek ellenére annyira szerény,hogy még egy rendes luxusautója sincs,és emiatt szinte kinézik bizonyos körökből?Aki annyira azért nem szerény,hogy a számos kisbácsai ingatlanján felépített házacskák azt üzenik a világnak:"Annyi a pénzem,hogy magam sem tudom,és ezt mindenkinek meg is mutatom"?
  És te azt akarod itt híresztelni,hogy egyesek azért próbálnak minél közelebb dörgölőzni a politikához,hogy ezáltal még zsírosabb megrendeléseket kaphassanak.....?Miket nem mondasz!:))))”
 • 22. Gab2000 2011. július 29. 19:27
  „15. gonzo 2011.07.29. 11:57

  Hej gonzo ha még tudnád hogy Gasztonyi Úr akar alpolgármester lenni mivel a jelenlegi új törvényi szabályozás megengedi hogy nem választott önkormányzati képviselő is lehet alpolgármester,na akkor fog érdekes lenni Győrött a beruházások kiosztása”
 • 21. meteor* 2011. július 29. 16:50
  „Gonzo, koszi! a bordo, eleg megfelelo. Gondolj bele, ha pl kek lenne! Sok varosi busz is kek. Ha zold lenne. A fu is zold es a fas kornyezet, nem kell olyan. A narancssarga a tablaknak jo. A sarga a "tilos megallni/parkolni" utszegelynek valo (kettos vonal), plusz a keresztezodesben is olyan a festes. Az egyeb fontos utburkolati festesek ugy is feherek, szoval eleg abbol. A bordo a legalkalmasabb a biciklisek es a gyalogosok helyenek a megjelolesere az utszegelyen es jardanal. Sarga, sotet szurke, feher bordo. Sokkal szinesebb kivitel, mint az otthoni. Tenyleg nagyon snassz. Es ez az atkelo, hat, tenyleg nagyon bena!”
 • 20. AntiFricc 2011. július 29. 14:30
  „15
  Enyhén furcsa szerintem is.... Kérdés kinek melyik rokona hol dolgozik, hogy ekkora spanok a város számára...”
 • 19. gonzo 2011. július 29. 13:45
  „17.meteor*,én is elmondok valamit:Magyarországon vagyunk:)))Tudod,az a fránya pénz:)))Ja,és hogy kötekedjek még:csak a bordó a megfelelő?:)))Ígérjük,ha kiszélesítettünk minden utunkat,felszereltünk minden gyaloghátkelőt az általad kértek szerint,a szín a kért helyen a bordó lesz:))”
 • 18. DZsuzsa 2011. július 29. 13:16
  „A jelzőlámpát körül vevő fákat meg meg kellene hozzá nyesni, mert a világító sárga jelzés csak a gyalogátkelő helytől kb 20 méterről látható mindkét oldalról. Ezt még senki nem vette észre?”
 • 17. meteor* 2011. július 29. 12:07
  „Szerintem a Magyarorszagi utburkolati jelek tiszta bekank, de miert? A tablak ok, de a jarda! A magyar utak szerintem tiszta snasszosak! Marmint, tul vilagosak! nem csoda, ha nem figyelemfelkeltoek. Kulonben is, mi ez a vasuti atjaro feeling-u marhasag? Mar csak egy sorompo hianyzik, rohej! Egyszeruen undoritoak ezek a sarga-fekete csikok! Javaslok valamit, en mint nem kozutakkal foglalkozo gyalogos: eloszor is, kerunk szelesitett utakat, basszus, biciklisek is mennek am, es azoknak nem a jardara kell feltenni az utvonalukat, elvenni a gyalogos helyet, hanem a bicikliseknek az utszegelyen van a helye. Egy fel meteresen feher szaggatott csikkal elszeparalt bicikli ut hianyzik, a bicikli ut pedig vegig bordo burkolatos legyen! Maris eletre kelnenek a magyar utak. A kocsiutat kerjuk sotetebb aszfaltbol elkesziteni ezentul, a gyalogosoknak szant atkelo helynel pedig FELEJTSETEK mar el ezeket a nyavalyas feher csikos zebrakat!!!! Huzzatok a kocsiknak vizszintesen ket-ket feher csikot, ami jelzi a gyalogos reszt keresztbe az uton, es meg valami, minden atkelohelyre rakjanak fel atkelest kero nyomogombot. A gyalogos biztonsagahoz ez a minimum! A gyalogos megnyomja a gombot, az autosok megallnak, a gyalogos siman atsliccolhat a varasi ido alatt, mert meg egy oreg fazonnak is lenne ra ideje. A gyalogos helyeken meg a uttest felszineig vekonyitsak el a jardat, hogy amikor atmegy a "zebran" pl egy mozgasserult, ne legyen gondja barmilyen utpatkaval. A babakocsis nok ugyan igy! A jardareszeket meg ne csak betonozzak, hanem vegig a varosban kisebb-nagyobb kockas borkolattal szinesitsek, a gyalogos reszeknel, meg a jardan egy egy-masfel meretu teglalapban bordo burkolattat emeljek ki a gyalogos teruleteket. Elmondok valamit: Angliaban igy mukodik!”
 • 16. pappe 2011. július 29. 12:07
  „15-höz: "Irigy és gonosz voltam?Lehet." Igen. De legfőképpen realista! :)”
 • 15. gonzo 2011. július 29. 11:57
  „Nagyon jó áron dolgozhat a Vill-Korr,mindent ők csinálnak Győrben.Hejj,ha láthatnánk a visszacsorgatott 10-20 százalékok mértékét:)))Irigy és gonosz voltam?Lehet.”
 • 14. Pedró 2011. július 29. 11:37
  „Modern... Viszont iszonyatosan ronda!!
  A szoknyás hölgyemény legalább dekoratív... :))”
 • 13. dw748a 2011. július 29. 10:45
  „Ifjúság körút... Győr egyik ha nem a legrosszabb útja!!!!! Főleg a kórház felőli része... Azt kellene megcsinálni inkább...”
 • 12. bojtár 2011. július 29. 09:43
  „6. kisember1 2011.07.29. 08:11
  egy kisebb tagú zenekerról meg egy tribünről el ne feledkezz:)”
 • 11. pgeri11 2011. július 29. 09:38
  „volt értelme köszönjük. Helyette talán praktikusabb lett volna úgy fejmagasságban elhelyezni egy táblát hogy véletlen se tudjon fejbeverés nélkül elmenni mellette a sok sügér, ami figyelmeztet arra hogy

  TÖKFEJKÉM, SZÉT KÉNE NÉZNI MIELŐTT LESZÉDÜLSZ AZ ÚTTESTRE? MERT MÉG MINDIG AZ AUTÓ A NEHEZEBB!!”
 • 10. pappe 2011. július 29. 09:30
  „Aki eddig is átengedte a gyalogosokat, az ezután is át fogja, aki meg nem, annak mindegy, hogy milyen díszkivilágítás van! Sajna...”
 • 9. umberto 2011. július 29. 09:21
  „Azért amikor egy ilyen - jobb helyeken mindennapos - beruházást ilyen nagy csinnandrattával adnak át, az több, mint gyanús...

  Nem történt semmi különös, csak most kivételesen mindenki tette a dolgát...

  Majd a munkahelyemen én is ünnepeltetni fogom magam, amikor elvégzem a napi munkámat.”
 • 8. kisem 2011. július 29. 08:13
  „Holnap, szombaton lesz két hete, hogy ezzel kapcsolatban megjelent egy rövid írás a nyomtatott változatban.
  Annak reményét kifejezve, ne hogy a fák csonkításával oldják meg az Szigethy Attila út felé haladó sáv fölötti, felváltva villogó jelzőlámpák láthatóságát. Az ugyanis a fenti cikkeben említett gallyazással nem megoldható, az legalább 3 fa "méretes" ágainak eltávolítását követelné meg.
  Az biztos, hogy sem a tervezeő, sem a terveket jóváhagyó nem ismerte a telepítési helyszín adottságait, a kivitelező meg szolgai módon tette a dolgát, nem tett észrevételt, javaslatot, egy ágat viszont kényszerűen eltávolított.

  Egyéb iránt, a jelzőtábla 6 méter magasságba telepítve mindenre jó, csak nem abiztonság fokozására, pont az úttestről vonja el a figyelmet.”
27 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megváltozott munkaképességűek gyártják a Széchenyi fejlesztését - képek

A Széchenyi István Egyetem (SzE-Győr) kutatói által kifejlesztett minőségi LED világítási… Tovább olvasom