Kisalföld logö

2018. 04. 22. vasárnap - Csilla, Noémi 12°C | 25°C Még több cikk.

Modern körülmények, modern oktatás

Écs - Augusztus végén döntött a kormány az Új Magyarország Fejlesztési Terv részeként megvalósuló Nemzeti Iskolafelújítási Program pályázatairól. A nyertesek között van az Écs–Ravazd közoktatási társulás is, a települések közel 340 millió forintot tudhatnak magukénak.
A felhasználható pénzből 35 millió forint a ravazdi óvodát, a többi pedig az écsi óvoda és iskola felújítását segíti. Az écsi iskola jelenleg két épületben fogadja a tanulókat, a régi épületben a felső tagozat tölti mindennapjait, míg az alsó tagozat a nem messze lévő művelődési házban rendezkedett be. Nem is kell mondani, nem ez volt a legjobb megoldás sem a gyermekek, sem pedig tanáraik számára.

Tantestületből kettő alakult, hisz mindkét épületben szükség volt egy-egy tanári karra. A pályázattal nyert összeg segítségével a jelenlegi épülethez egy éven belül új épületszárny csatlakozik. Az iskola épülete mellett egy régi téglaház van, melynek helyére egy 130 fős étkezdét építenek, emeleti részén pedig négy új tantermet alakítanak ki az építtetők.

Écs egyik legnagyobb beruházását kezdheti meg jövőre, közel négyszázmillió forint segítségével. Fotó: Krizsán Csaba
Écs egyik legnagyobb beruházását kezdheti meg jövőre, közel négyszázmillió forint segítségével. Fotó: Krizsán Csaba


A felépülő szárnyat egy újonnan felhúzott aula köti majd össze a régi iskolával, emeletén könyvtárat, tanári szobát és új vizesblokkot adnak át a diákseregnek.

– Az écsi és a ravazdi iskolások számára rengeteget jelent ez a beruházás. A felújított épületben a tanárok minőségi körülmények között dolgozhatnak. A gyerekek tudását, felkészítését a jövőre ez az iskola, ez a XXI. századi iskola alapvetően meghatározhatja – fogalmazott Mondovics László, Écs község polgármestere.

Önmagában a pályázattal nyert összeg 339 millió, de saját forrással együtt körülbelül 400 millió forintos lesz a beruházás, melyből egy bizonyos összeg a ravazdi óvodát illeti majd meg – tudtuk meg a polgármestertől.

Az iskola igazgatója szerint a beruházást színvonalban tapasztalható eredmény is követni fogja a közeljövőben.

– A pályázat lehetőséget ad arra, hogy az intézmény tanulói ezek után már egy épületben, közel legyenek egymáshoz. Együtt lesz újra a tantestület is, amely szakmailag különösen fontos – mondta el Szemenyeiné Tölcsér Ilona.

A munkálatok a tervek szerint jövőre meg is kezdődnek, így a környező települések, Ravazd, Tarjánpuszta, Bakonygyirót diákjai már az új, teljesen felújított komplexumban kezdhetik meg a 2010-es tanévet.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Békenap: Nemcsak a háború ellentéte

Győr - Akárcsak az ország több mint 50 településén, úgy Győrött is megtartották tegnap a hétéves… Tovább olvasom