Kisalföld logö

2018. 05. 23. szerda - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

Milyen fejlesztéseket tervez az E.ON jövőre Győrben?

Az újvárosi uszoda és az új sportaréna villamosenergia-igényét 10-10 millió forintból valósítja meg a szolgáltató.

Mint arról az októberi közgyűlési tudósításunkban beszámoltunk, a győri képviselők sok kérdés és hosszabb vita után elfogadták az E.ON beszámolóját a kisalföldi megyeszékhely villamosenergia-ellátási rendszerének helyzetéről és a fejlesztésekről.

Utóbbiakról lássunk most bővebb konkrétumokat. Az E.ON 2012-ben 380,7 millió forint értékben végzett beruházásokat a megyeszékhelyen, míg 2013-ban várhatóan ez az összeg 310,3 millió forint körül alakul.

A fejlesztések eloszlása így fest: az E.ON 55 millió forintot költött saját beruházásokra, közel 185 millió forint értékben ügyféligényeket valósított meg, míg 71 millió forintot tettek ki az Ipari Park idei korszerűsítései.

Az Audi új logisztikai központjának energiaigényének kiszolgálása például 40 millió forintba került, míg a Ceres Sütőipari Zrt. többlet villamosenergia-ellátására új betonházas trafóállomást létesítettek 21 millió forintos költségvetéssel.

A lakossági felújítások, rekonstrukciók között a legjelentősebb feladatok Győr belvárosában (földkábel cserék 27 millió forintért), Győrszentivánon (22kV-os leágazás felújítása 8 millió forintért) és Pinnyéden (16 telek villamosítása 16 millió forintért) történtek.

2014-ben a következő jelentősebb fejlesztéseket tervezi elvégezni a szolgáltató: a Dunakapu téri villamos hálózatok további átalakítását 10 millió forintért, illetve a Duna-parti tér és környezetében felmerülő energiaigények biztosítására két betonházas transzformátorállomást is létesítenek 25 millió forintért.

Az újvárosi uszoda és az új sportaréna villamosenergi- igényét 10-10 millió forintból tudják megvalósítani. Az Ipari Parkban létesített alállomást 40 millió forintos költségvetéssel fejlesztik, míg a gönyűi és szőgyei 20 kV-os vonalakon a minőségjavítás érdekében 15 millió forint értékben végeznek el korszerűsítéseket az E.ON szakemberei.

Olvasóink írták

  • 1. dsj 2013. november 02. 12:56
    „Hol van ehhez képest a rezsicsökkentés! :-)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A győri banánfa már háromszor adott gyümölcsöt - fotók

"A tanú" című legendás filmből ismert citrommal ellentétben a győri banán nem savanyú - éppen ellenkezőleg kellemesen édes. Tovább olvasom