Kisalföld logö

2017. 09. 23. szombat - Tekla 9°C | 18°C Még több cikk.

Milliárdok a kormánytól: Újváros rehabjára pénz érkezik

A kisalfold.hu információi szerint biztos, hogy Győr-Újváros városrehabilitációs pályázata a nyertesek között van. A támogatás összege azonban egyelőre kérdéses.


A kormány 7,2 milliárdos, több település városrehabilitációját támogató, csütörtök délelőtti döntése Győr esetében Újvárost érinti.
Portálunk értesülését Fekete Dávid (Fidesz-KDNP), Győr-Újváros önkormányzati képviselője megerősítette.

"Egyelőre annyit tudok mondani, hogy a kormány délelőtt nyilvánosságra hozott döntése biztosan érinti Győr újvárosi negyedet.

Nagyon örülünk annak, hogy ez a városrész is profitálhat az uniós és állami forrásokból" - közölte érdeklődésünkre Fekete Dávid.

Arra a kérdésünkre, hogy pontosan mennyi pénz érkezhet Újváros megújulására, Fekete Dávid úgy válaszolt: "a pontos részletekről bővebb információkkal jövő héten Borkai Zsolt polgármesterrel közösen számolunk be".


Az biztos, hogy ráfér az egykoron patinás Kossuth utcára a rehab - fotó: Cseh Róbert.
Az biztos, hogy ráfér az egykoron patinás Kossuth utcára a rehab - fotó: Cseh Róbert.

Mint arról portálunk március elején beszámolt, a február 25-i ülésén a győri közgyűlés elfogadta azt a pályázati tervet, melyet az önkormányzat Újváros rehabilitációjáért nyújt be a Nemzeti Fejlesztési Ügynökségnél.

A közgyűlés által nagy többséggel támogatott projekt - a teljes előterjesztést ide kattintva olvashatják el - költsége körülbelül 1,4 milliárd forintba kerülne, melynek 15 százalékát, 275 millió forintos önrészt kellene állnia Győrnek.

A nyertes pályázat bővebb részleteiről márciusi cikkünket itt olvashatják el.

 

Olvasóink írták

 • 16. pancser 2011. október 16. 07:42
  „Valamikor, amikor még ott jött be a bécsi országút igen fontos része volt a városnak, amikor még a Bercsényi liget helyén folydogált a Rábca. Az a városrész volt az amikor a nyugat felől érkező találkozott Győrrel. Templomok, más egyházi intézmények, üzemek fogadták az utazót, selyemgubóraktártól a szappangyárig, kétségtelenül nyüzsgő lehetett. Aztán a hogy a vasúttal párhuzamosan, az egykori Állatvásártér irányába, ahogy ma is van átvitték a forgalmat a Kossuth Lajos utca meghalt. Intő példa ahol nincsen mozgás, az a városrész hanyatlani kezd a lakosság felső elitje, majd a középréteg is elvándorol és jönnek helyettük azok akik jöttek, betetézve a városrész sorsát. Újváros annyira kiesik, hogy sok környékbeli legfeljebb a rossz hírét hallotta. Ha a rossz Győrt akarom látni, arra megyek, közben imádkozom, hogy nehogy véletlenül defektet kapjak.”
 • 15. Oreg35 2011. október 14. 20:37
  „Mire a Kossuth utcát felújítsák jöhetnek rendbe tenni a Szigeti lakásokat, ahová már áttelepítették a befalazott újvárosi lakások tönkretevőit! Ma már hírhedtebb lett a Köztelek és Botond utca és környéke mint újváros! Azt hiszem erről eleget lehetett olvasni a Kisalföldben is. Sajnos a régi szigetiek hiába reklamáltak a város vezetésénél!
  Egyébként hol van itt milliárdokról szó? Az előterjesztés 1,4 milliárdról beszél!/ rossz a cikk címe! /”
 • 14. narrator 2011. október 14. 19:11
  „Jó lenne, ha a Kossuth utca is Győr élhető, bejárható része lenne.Szóval, ha Győr része lenne.
  Mert jelenleg nem az.
  Törvényen és a városon kívüli világ.
  Minden lehetséges, csak akarni kell.
  Egyszer végre meg kell hozni a döntést és keményen végrehajtani.
  Kb. ennyi.Nem több.
  A deviánsokat el kell üldözni Győrből.
  Világossá kell tenni, hogy itt nincs helyük.
  A közösség nem tűr tovább.
  Menjenek oda ahol szivesen látják őket.
  Lehet, hogy van olyan hely.”
 • 13. pappe 2011. október 14. 08:47
  „" ráfér az egykoron patinás Kossuth utcára a rehab" A Kossuth utca egyébként most is patinás. Nem az utcával van a baj...”
 • 12. Accra 2011. október 13. 23:02
  „Miután az állam viszi az iskolákat, kórházakat, kell neki pénz is hozzá. Ipa nagy része biztos megy a közösbe:(”
 • 11. gig 2011. október 13. 22:07
  „Nagy öröm, hogy Fekete Dávid ennyire örül(nek), de kérdés, hogy mi értelme van 900 millió forintot elkölteni 40 szociális bérlakás felújítására (lakásonként bő 22 millió, kicsit mellbevágó belegondolni). Meg egy kis támogatást költeni üzlethelyiségek kialakítására (???), mindezt a szocializmus örökségeinek felszámolása jegyében.”
 • 10. acsali 2011. október 13. 21:11
  „Ki mer majd ott sétálni???”
 • 9. blise 2011. október 13. 20:16
  „Hát ha elveszik az ipa-t, akkor Győrnek kb. annyi is, nem lesz itt uszoda a büdös életben sem, ej pedig de kéne....”
 • 8. Lestate 2011. október 13. 18:35
  „Nekem az lenne a kérdésem, hogy a 13 milliárd forintos iparűzési adó megy vagy marad. Mert ha marad, akkor örvendetes, ha megy, akkor meg visszakapjuk 10%-át? Ezt nem nevezném eredménynek. Ha elveszik, akkor inkább Győrnek is hitelt kéne felvennie, mint a több városnak és gyorsan eladósodnia még idén, hogy tőlünk is legyen mit átvállalni, ne csak Debrecentől. Persze szigorúan csak fejlesztésre, ahhoz hogy a debreceni arányt Győr elérje, akár a föld alá lehetne vinni a vasutat.”
 • 7. mir 2011. október 13. 18:24
  „20-25 milliárd :)”
 • 6. mir 2011. október 13. 17:53
  „Mondjuk ez a pénz nem lenne elég a kossuth utca rehabjához az minimum 2025 milliárd körüli összeg. Ebből a pénzből egy-két házat lehetne rendbe hozni vagy az utat felújítani esetleg pár ház homlokzatát felújítani”
 • 5. tefegu 2011. október 13. 17:14
  „Felújítani? Minek? Ja, hogy nem is lesz miből, mert mire oda viszik az anyagot, addigra el is tűnik...”
 • 4. ktl 2011. október 13. 15:57
  „Szanálás után ez lehetne a Sportaréna harmadik helye.”
 • 3. Raptor 2011. október 13. 15:55
  „Ez remélem azzal is jár, hogy a beilleszkedni nem tudó polgárokat kiemelik és hagyják békében élni a békés többséget. Azért nem érdemes felújítani, ha egy év alatt leélik (úgy, hogy közük sincs ott semmihez...).”
 • 2. PaPa 2011. október 13. 15:51
  „Az ott lakókat meg átrakják szigetbe majd egy két év után oda is kérnek pénzt a felújításra. A felújítás végző vállalkozó meg csak tejel a város vezetőinek.”
 • 1. westi 2011. október 13. 15:35
  „Kidobott pénz lenne...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Folyt a (mű)vér: tragikus baleseteket szimuláltak Győrben

A győri Rotary klub úgy gondolta: a tizenévesek akkor értik meg, hogy az ittas vezetésnek milyen veszélyei lehetnek, ha a saját szemükkel látnak egy halálos balesetet – bemutatón. Tovább olvasom