Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Mikrotérségi központot tervez Pér

Mikrotérségi központ létesítését tervezi Pér; a repülőteréről ismert település 20 ezer négyzetméter fejleszthető területen szándékozik felépíteni a létesítményeket, amelyek a kistérség több mint 10 ezer lakója számára tennék elérhetővé a közösségi, a kulturális és a sportszolgáltatásokat - mondta Herold Ádám (független) polgármester pénteken az MTI-nek.
A projekt célja, hogy a kistérség lakói számára elérhetővé tegye azokat a szolgáltatásokat, amelyekhez egyelőre csak a nagyvárosokban juthatnak hozzá. Ennek révén a vidék megtartó erejét is lehet növelni - foglalta össze a koncepció lényegét a 2500 lakosú Győr megyei település vezetője.

A Varázskapu elnevezésű mintaprojekt koncepciójának kidolgozásához és a tervezéshez 6,2 millió forintot nyert a péri önkormányzat az önkormányzati tárcától. A multifunkcionális épületegyüttes az elgondolások szerint sport- és kulturális programok, szabadidős rendezvények színtere lesz. A kistérségi funkciók, köztük az egészségügyi, a gyermekjóléti, a családsegítő a vidékfejlesztési szolgáltatások ugyancsak helyet kapnak a létesítményben a kereskedelmi tevékenységet végző kisvállalkozások mellett.

A közel 2,5 milliárd forintos invesztícióhoz döntő részben pályázati forrást kívánnak igénybe venni. A polgármester derülátó, úgy véli, a beruházás akár az idén elindulhat, s másfél év alatt elkészülhet. Pér első embere hangsúlyozta:a tervezett mikrotérségi beruházás nagyszabású községfejlesztési stratégia része, amelynek egyik pillére a nemzetközi repülőtér bővítése, a másik pedig a logisztikai és innovációs park.

Mindkettőben tulajdonrésze van az önkormányzatnak.

Olvasóink írták

  • 1. fortuna54 2010. február 27. 15:21
    „Sok sikert pér lakóinak.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jótékonysági gála és borárverés

A Győri Filharmonikus zenekar hét nagy civil szervezettel összefogva jótékonysági gálaesetet és borárverést rendez a Richter-teremben március 4-én, csütörtökön 19 órától. Tovább olvasom