Kisalföld logö

2018. 03. 18. vasárnap - Sándor, Ede -5°C | 3°C Még több cikk.

Mikor száll az ajándék? Kitavaszodott az abdai repülő mellett

Fél éve kezdték el bontani, s hagyták magára a Rudolf Schusternek szánt gépet Abdánál. Mikor viszik el? – kérdeztük meg újból az illetékestől.

Nagy hír volt év elején, hogy Kassán landol az Abda határában lévő Il–18-as repülőgép, amelyet Orbán Viktor ajándékozott az egykori szlovák államfőnek – Rudolf Schusternek – nyolcvanadik születésnapjára.

A gépet el is kezdték bontani, sőt, egy-két darabját el is vitték, de nagy része ott maradt a helyszínen. Szétvágni ugyanis mi nem engedtük, a szlovák katonaság pedig nem tudta egyben elvinni.

A gép egy tapodtat sem mozdult, csak közben zöldbe borult minden körülötte. Fotó: Mészáros Mátyás
A gép egy tapodtat sem mozdult, csak közben zöldbe borult minden körülötte. Fotó: Mészáros Mátyás


A Kisalföld többször foglalkozott a kérdéssel, meg is írtuk, hogy közbeszerzési pályázaton keresnek olyan céget Szlovákiában, amely a feladatot teljesíteni tudja. Előbb márciust, majd áprilist emlegettek, mondván, addig biztosan sikerül lebonyolítani a közbeszerzést. De a határidők ezek szerint Szlovákiában is csúsznak, nemcsak nálunk.

Samu Ádám, a Légiközlekedési Kulturális Központ Közhasznú Nonprofit Kft. szóvivője érdeklődésünkre elmondta: úgy tudják, sikerült lezárni a közbeszerzést, meg tudtak állapodni a szomszédos országban a szállítási költségekről is. Így most már valóban elviszik a gépet. Heteken belül megtörténik a szállítás – ennyit tudott mondani Samu Ádám. Az biztos, hogy az időjárás már nem hátráltatja a szállítást (ahogy télen), s a célpont is változatlan: a kassai repülőmúzeum.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Áldozatsegítés - Egyedülálló film a megyéből, praktikus tanácsokkal

Az áldozattá válás elkerülésének lehetőségei, a már áldozattá vált emberek lelki, anyagi segítése áll egy program középpontjában. Tovább olvasom