Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

Miért kevesebb az átutalt fizetés?

˝Két hónap munka után felmondták a munkaviszonyomat. A fizetésemet, mivel személyesen nem vettem át, postázták. A bérpapírom szerint kerestem nettó 43 ezer forintot, utalni viszont csak 8 ezer forintot utaltak.˝


Olvasói kérdés

Két hónap munka után felmondták a munkaviszonyomat. A fizetésemet, mivel személyesen nem vettem át, postázták. A bérpapírom szerint kerestem nettó 43 ezer forintot, utalni viszont csak 8 ezer forintot utaltak. A bérpapírt azért nem írtam alá, mert előző hónapban is gond volt a fizetésemmel. Mit tudok ilyenkor tenni?
Ha ténylegesen 8 ezer forintot utalt csak át volt munkaadója olvasónknak, holott 43 ezer forintot kellett volna, akkor mielőbb keresse fel a cégnél azt a személyt, aki a bérelszámolással foglalkozik. Amennyiben panaszát, az utalás elmaradását vitatják, bírósághoz fordulhat. Azonban mindezek előtt érdemes annak utánanéznie – a bankjával és a volt munkáltatójával kötött szerződésekben –, nem fordulhatott-e elő, hogy valamiféle vélt vagy jogos tartozása fejében vonták le fizetéséből a hiányzó összeget.

A tanácsadásban partnerünk a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége (MSZOSZ). Tisztségviselőik, Molnár Ákos és Potyondi Antal adnak válaszokat. Olvasóink kérdéseiket a rimanyi.zita@kisalfold.hu e-mail címre küldhetik.

Olvasóink írták

 • 5. janika 2010. augusztus 10. 10:13
  „Úgy kerül ide a Tábla megy LB.hogy Ők bírálhatnák félül a megyei és a fővárosi bíróságok selejtes, felelőtlen ítéleteit! Már leírtam és lehet után járni annak, hogy az államvizsgákon átbukdácsolt bírák és a sztárügyvédek és a vállalati jogászok hogy vezetik e bírákat az orruknál fogva. El kell menni egy-egy nyílt tárgyalásra és tapasztalatokat gyűjteni.”
 • 4. Tradeunionist 2010. augusztus 10. 06:04
  „Azért ennyiből nehéz megmondani mi lehet a probléma.Nem?Egyébként nem értem, hogy kerül ide a Tábla, meg az LB.”
 • 3. janika 2010. augusztus 09. 18:48
  „Sajnos én tapasztalatból írom a véleményem és nem csúsztatok!
  Általában a cégjogászok a bíróságokat vagy átverik vagy megalkusznak némely bíróval, hisz a bírót ma sem vonják felelősségre a felületes munkájáért! Erre találták ki azt a törvényt, hogy mint írtam a Tábla és a LB.-hez már csak ügyvéddel lehet az igazságszolgáltatást kezdeményezni .Persze, ha talál olyan ügyvédet, aki kockáztat6ja a karrierjét egy-két bírói selejtes munka feltárása miatt!”
 • 2. Ovinkor 2010. augusztus 09. 15:37
  „janika 2010.08.09. 11:40
  Ez így ebben a formában csúsztatás. Az MSZOSZ minden megyében jogsegély-szolgálatot üzemeltet.”
 • 1. janika 2010. augusztus 09. 11:40
  „Ha e szakszervezeti vezetők nem képesek a valós képviseletre főleg, ha ki kell vinni a megyéből és a Tábla netán a Legfelsőbb Bírósághoz kell fordulni ne felejtkezzenek meg ügyvédről gondoskodni. Ugyan is ügyvéd nélkül úgy kirúgják a panaszost ez utóbbi testületektől, hogy a lába sem éri a földet! Persze ha ügyvéd nemvállalja az ügy képviseletét akkor panaszra csak az Úristenhez mehet, persze ott sem talál igazságszolgáltatást ebben az országban!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tanyagondnok a városban

A Téthez tartozó Tétszentkúton tanyagondnoki szolgálatot szervezhet az önkormányzat. Tovább olvasom